Neptunus-Schiebroek mist vele kansen maar wint wel met 2-0.

3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

V.V. Strijen kwam als medekoploper naar Schiebroek maar mocht de pas 19-jarige doelman Thijs Roobol dankbaar zijn dat het tot vlak voor tijd slechts 1-0 was. De ene redding was nog knapper dan de andere.
De wedstrijd begon ruim een half uur later. De aanvankelijk aangestelde scheidsrechter bleek betrokken te zijn geraakt bij een auto-ongeluk. Reservescheidsrechter Johan van Genderen moest in allerijl vanuit Almere naar de Rotterdamse Hazelaarweg rijden.
Dit seizoen zal het vaak een weerzien met oude spelers worden. Twee weken geleden konden Angelo Spanjaart en Sander Duin er niet bij zijn namens SV Heinenoord. Karam Bensedjed kwam van VV Strijen en is weer teruggegaan naar zijn cluppie. Jammer dat hij vorig seizoen veel wedstrijden moest missen vanwege een blessure want hij liet zien een uitstekende aanvaller te zijn.

Na een kwartier gaf Nelson Costa-de Brito vanaf links een diagonale splijtende pass op de doorgelopen Lionel Rosalia. Hij tikte door op Angelo Semil die met een weergaloze actie de Strijense defensie te vlug af en de bal keurig in de linkerhoek schoot.
Vier minuten later dachten we dat de score al was verdubbeld. Het was een schitterende aanval die op de linkerflank begon bij Pim Bruinink. Hij passte op Nelson Costa-de Brito. Via een hakje van Jazzley van Heyningen kwam de bal terug bij de sprintende Pim Bruinink. Hij gaf de bal op maat aan Jair Balrak die zijn schot fraai gekeerd zag worden door Thijs Roobol. Remco Wuister was er als de kippen bij om de rebound te benutten. De scheidsrechter leek het doelpunt goed te keuren maar ging voor de zekerheid nog even vragen aan de clubgrensrechter Peter van Dam waarom hij zijn vlag omhoog had gestoken. Hij was van oordeel dat Remco buitenspel stond op het moment dat Jair schoot. In het videoverslag lijkt het erop dat Remco op één lijn met de verdediging stond. Het doelpunt werd geannuleerd. De clubgrensrechter van V.V. Strijen kwam wel sportief over. In de tweede helft hield hij zijn vlag keurig omlaag toen aanvaller en verdediger ook op één lijn stonden.
Voor rust waren er nog voldoende mogelijkheden om het tweede doelpunt alsnog te scoren. Thijs Roobol moest helemaal gestrekt gaan op schoten van Dylan Vyent en Jazzley van Heyningen. Vlak voor rust wist Tijn van Eil met een prachtige alerte interceptie Jair Balrak in stelling te brengen maar zijn schot ging net naast.

In de 1ste helft waren de Strijense kanaries nauwelijks gevaarlijk. Direct na de hervatting stuurde Dion van Kralingen Karam Bensedjed de diepte in en dan is het alle hens aan dek. Gelukkig was Tomas Fernandes alert met een fraaie redding. In de tweede helft was bij V.V. Strijen het besef doorgedrongen dat een 1-0 niets oplevert. Dat leidde tot meer doelpogingen maar ook tot meer ruimte voor de marineblauw-witte aanvallers. Een kwartier voor tijd brak invaller Chahine Lobiyed op links door en gaf de andere invaller Nayron Mathilda een niet te missen kans. Op miraculeuze wijze voorkwam uitblinker Thijs Roobol de 2-0. Twee minuten later zette Chahine Lobiyed Nayron Mathilda opnieuw vrij voor Thijs Roobol. Laatstgenoemde won het een-op-een-duel zoals hij dat ook een week eerder tegen SV Heinenoord meerdere keren schijnt te hebben gedaan. Voor Nayron Mathilda gold geen drie keer scheepsrecht toen hij drie minuten voor tijd door Angelo Semil weer oog in oog met Thijs Roobol kwam. Poging nummer vier werd voorbereid door Tijn van Eil. Nayron Mathilda wilde Thijs Roobol verrassen met een lob maar de uitvoering liet te wensen over. Werd het dan een invalbeurt om heel snel te vergeten? Nee, Nayron gaf niet op. De aanval begon bij Jazzley van Heyningen. Nayron Mathilda zag Chahine Lobiyed op links sprinten. Hij ging een een-twee met Angelo Semil aan. Chahine zag dat Nayron inmiddels weer vrij stond. Ditmaal stond zijn vizier wel op scherp om de eindstand op 2-0 te brengen.

Het was een sportieve wedstrijd met slechts één blessurebehandeling aan de zijde van Neptunus-Schiebroek. Toch vond arbiter Johan van Genderen het nodig om vier keer zijn gele kaart te tonen aan uitsluitend Neptunus-Schiebroekers.

De Sparta-amateurs zijn als enige nog ongeslagen met 9 uit 3. Spirit en Neptunus-Schiebroek volgen met 9 uit 4 en treffen elkaar over twee weken in Ouderkerk aan den IJssel.