Onverdiende nederlaag tegen verdiende kampioen

Accommodatie

Onbekend

door Hijman ten Kaate

klik hier voor de samenvatting

In de laatste competitiewedstrijd ook voor trainer coach Rob Jacobs, stond er voor de thuisclub nog veel op het spel. Zij zouden bij winst kampioen van deze klasse worden.

De wedstrijd begon dan ook nogal nerveus. In de vijfde minuut moest doelman Angelo Spanjaart in actie komen toen Denzel Medar alleen voor hem opdook.

Tien minuten later ging een vrije trap van Chris Lever over de lat. In de elfde minuut torpedeerde Leon van den Heerik spits Chris Lever. De vrije trap van Sander Duin werd door doelman Wesley van der Molen uit de bovenhoek geslagen. Daarna kregen we voor de eerste drinkpauze een fase waarin beide ploegen probeerden de aanval te zoeken. In de 32e minuut nam Nick Walbeek een vrije trap vanaf de zijlijn. De bal werd door diverse aanvallers en verdedigers gemist en verraste doelman Angelo Spanjaart 1 – 0. Twee minuten later mocht de middenvelder weer een vrije trap nemen. Dit keer op een mooie positie, maar nu schoot hij de bal rakelings langs. In de 31e minuut had Leroy van Bueren de gelijkmaker op zijn schoen, maar vrij bij de tweede paal schoot hij naast. Twee minuten voor rust kwam hij alleen voor de doelman, maar werd ten onrechte door de neutrale assistent afgevlagd voor buitenspel. In de blessuretijd kreeg ~Neptunus-Schiebroek een vrije trap. In de scrimmage werd de bal licht met de arm beroerd. Kort erna werd Leroy van Bueren wederom op links in stelling gebracht, maar ook nu schoot hij deze grote kans naast het doel. Indien Neptunus-Schiebroek de mogelijkheden had benut, waren zij niet met een achterstand de rust ingegaan.

In de tweede helft liet BVCB zich ver terugzakken en wilde alleen met lange halen de aanval zoeken. Het grote veldoverwicht was dan ook voor de Rotterdammers. In de 57e minuut sloeg doelman Wesley van der Molen de bal slecht weg. In de rebound schoot Freek van ’t Land de bal op de bovenkant van de lat. Na een uur werd Chris Lever overduidelijk gevloerd in het zestienmetergebied, maar zoals eerder dit seizoen weigerde scheidsrechter Lith een strafschop aan Neptunus-Schiebroek te geven. Voor het protesteren had hij wel een kaart op zak. Een zeer gemakkelijke oplossing. Neptunus bleef de aanval zoeken, maar kwam maar sporadisch door het hechte blok van de thuisclub of werd voor buitenspel teruggefloten. Acht minuten voor tijd was de eerste keer in de tweede helft dat de thuisclub voor het doel van de gasten kwam. Het schot van invaller Mitchell Hendriks ging naast. Neptunus-Schiebroek wilde alsnog een gelijkspel eruit slepen en speelde vol op de aanval, dat werd door een vlijmscherpe counter van BVCB afgestraft. Het was Nick Walbeek die alleen voor de Rotterdamse doelman geen fout maakte en een veilige 2 - 0 op het bord zette. In de laatste minuut kopte Daniel van delft vrij bij de tweede paal via een verdediger hoekschop. In de blessuretijd tikte de BVCB doelman een schot van Sjors te Duits over de lat. Na vier minuten extra tijd kon het feest in Bergschenhoek los gaan. Voor de Rotterdammers was het zuur dat ze tegen de kampioen onverdiend met lege handen achter bleven. Gezien de gehele competitie een terechte kampioen, maar het had vanmiddag duidelijk anders kunnen lopen.

Scheidsrechter van Lith, die weer zijn eigen wedstrijdje floot, gaf wel erg veel gele kaarten aan de Rotterdammers. Nicky Erkelens, Machiel Lourens, Leroy van Bueren, Chris Lever, Paul Hoekstra, Julian van der Geest kregen geel. Bij BVCB waren dat Roy Eekman en Mike van der Steen.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Sander van der Velde (81e min. Mike Janssen), Sander Duin, Freek van ’t Land, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Paul Hoekstra (72e min. Sjors te Duits), Daniel van Delft, Chris Lever, Leroy van Bueren (72e min Julian van der Geest)

Niet in actie kwamen Jan Everse en Ryan Lol.