Neptunus-Schiebroek verliest met ruime cijfers bij VV Spirit. - Neptunus-Schiebroek

Neptunus-Schiebroek verliest met ruime cijfers bij VV Spirit.

Neptunus-Schiebroek verliest met ruime cijfers bij VV Spirit.

Spirit 1

4 - 1

Neptunus-Schiebroek 1

... (schot)
41'
... (schot)
45'
... (schot)
62'
... (lob)
75'

Competitie

2e klasse F

Datum

29 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

D. Meijvogel

Accommodatie

Sportpark Ouderkerk
Sportlaan 3
2935XX
OUDERKERK AAN DEN IJSSEL
tel. 0180-681607

Link naar videoverslag

V.V. Spirit en Neptunus-Schiebroek waren beide goed aan de competitie begonnen met drie zeges en één nederlaag. In Ouderkerk was de thuisclub de meest dominante en gevaarlijke en ook felste ploeg. Dat resulteerde in een ruime 4-1-nederlaag bij de geelhemden. Van een hechte defensie zoals in de eerste vier wedstrijden was weinig te zien. V.V. Spirit had nog vaker dan vier keer kunnen scoren.

In het eerste kwartier kwamen de Schiebroekse Drietanders nauwelijks over de middenlijn tot zichtbare frustratie van trainer Manuel Vissers die vond dat zijn team te weinig aansloot en te ver inzakte. Na zeven minuten was Ruben Slooff met een afstandsschot op de paal dichtbij de openingstreffer. Zeven minuten later kwam de eerste aanval aan de andere kant tot stand en meteen was het raak. Nelson Costa-de Brito bracht Jazzley van Heyningen in stelling die de 0-1 binnentikte. V.V. Spirit bleef de bovenliggende partij. Ruben Slooff was met name halverwege de eerste helft gevaarlijk. Eerst schoot hij net over en even later tikte Tomas Fernandes zijn kopbal tot corner. Na een half uur werd de dominantie heel even doorbroken. Een kopbal van Nelson Costa-de Brito uit een voorzet van Lionel Rosalia vloog net niet de kruising in. In de laatste vijf minuten werd de voorsprong onnodig omgezet in een 2-1-achterstand. Een niet al te hard afstandsschot van Robbin Brouwer van zo'n 25 meter afstand ging binnenkant paal erin. Uit een corner wist Dylan Vyent eerst nog een kopbal van Tim de Vaal van de doellijn weg te koppen. Uit de lucht had de bal een prooi voor Tomas Fernandes moeten zijn. Zijn mistasten werd afgestraft door Stefan Bitter.

Al vroeg in de tweede helft werd Ruben Slooff door een lange splijtende pass van Timme van Hof vrij voor Tomas Fernandes gezet die geen moeite had om een zachte kopbal te vangen. Ruben Slooff hoefde niet lang te wachten op de volgende grote kans die op links werd voorbereid door Tjerk de Kogel. Een magnifieke redding van Tomas Fernandes voorkwam de 3-1. Na een kwartier was specialist Angelo Semil met een vrije trap op de paal dichtbij de gelijkmaker. Een paar minuten later was de vijfde doelpoging van Ruben Slooff uiteindelijk wel raak. Tomas Fernandes had nog knap antwoord op de uithaal van Ruben de Vries maar had de pech dat de bal voor de voeten van Ruben Slooff kwam die de rebound tot 3-1 promoveerde. Wonderwel bleef het geloof bij Neptunus-Schiebroek aanwezig dat een 3-3 nog mogelijk was. Eerst schoot Angelo Semil nog rakelings over maar al snel daarna kopte Jairzinho Balrak uit een voorzet van Angelo Semil de 3-2 binnen. Jairzinho Balrak stond de hele tijd voor de ogen van arbiter Dirk Meijvogel heel duidelijk achter verdediger Kevin Kriek. Er was in de verste verte geen sprake van buitenspel. Desondanks volgde de scheidsrechter de onsportieve clubgrensrechter Wesley de Vendt die voor buitenspel vlagde. Het had een ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn. Een kwartier voor tijd kwam de genadeklap toen de door Jochem Schrader gelanceerde Lukas Bos de bal beheerst over Tomas Fernandes lobde en de eindstand op 4-1 bepaalde. Na zijn doelpunt kreeg Ruben Slooff nog een grote kans om te scoren en knalde Niels de Vries van afstand op de lat. Daarmee bleef een vijfde treffer van de Ouderkerkers uit.

Ondanks de nederlaag is alleen de komende tegenstander Alexandria '66 van de welbekende trainer Ben Spork Neptunus-Schiebroek gepasseerd. Dat wordt dus komende zaterdag een Rotterdamse derby tussen de nummer 4 tegen de nummer 3.

Wedstrijd- en videoverslag van Martijn Domburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!