3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

De eerste wedstrijd na de winterstop was thuis tegen SVS. De thuiswedstrijd tegen Fusieclub Binnenmaas was daar in enige mate mee te vergelijken. Ondanks een zwakke eerste helft met de meeste kansen voor de gasten was de ruststand tegen de verhouding in een 1-0-voorsprong en ook ditmaal werd na de rust pas duidelijk dat Neptunus-Schiebroek een kwalitatief betere ploeg heeft dan de clubs uit het rechterrijtje waartoe FC Binnenmaas behoort. De uitslag was met 4-1 wel iets geflatteerd maar is vooral ook een compliment voor het effectief omgaan met de kansen.

De eerste de beste kans na acht minuten was direct een doelpunt. Vanaf de linkerkant gaf Nelson Costa-de Brito een zuivere pass op Remco Wuister die de bal netjes tegen de touwen binnenschoot. Halverwege de eerste helft deed Nelson een nieuwe poging maar toen was zijn voorzet net iets te hoog voor Remco om raak te koppen. Alle andere kansen in de eerste helft waren voor FC Binnenmaas. Daar zaten kansen tussen waar de makkelijk scorende maar geschorste spits Daan Leggedoor wellicht wel raad mee had geweten. Bij Neptunus-Schiebroek was het voor rust slordigheid troef. Acties werden te ver doorgevoerd. Zo konden de groengelen uit de Hoeksche Waard de bovenliggende partij zijn. Tomas Fernandes moest tweemaal handelend optreden bij schoten van Youri van Noort. Kris van Efferen kopte net voorlangs en even daarvoor belandde een schot van Jannick van der Laan zelfs op de paal.

Na rust veranderde het spelbeeld. Binnen drie minuten kopte Pim Bruinink net naast uit een vrije trap van Nelson Costa-de Brito. Drie minuten later onderschepte Ivanildo Misidjan de bal en speelde hij Angelo Semil aan. Angelo zet met een vloeiende beweging Jazzley van Heyningen vrij voor doelman Thijs Botterhuis. Jazzley schoot beheerst via de binnenkant van de linkerpaal raak. Na bijna een uur spelen kreeg Angelo Semil een vrije doortocht voor 3-0 na een prachtige steekpass van Remco Wuister. Op de videobeelden is duidelijk te zien dat van buitenspel geen sprake was. Bijna elk vlagsignaal werd blindelings gevolgd door arbiter Michael Lindhout, ook in dit geval. Een kwartier voor tijd gaf Nelson Costa-de Brito opnieuw een scherpe voorzet vanaf links. Charlie de Graaf deed nog een uiterste poging om te voorkomen dat de bal bij Remco Wuister terecht zou komen. Dat mislukte. Zo kon laatstgenoemde zijn tweede treffer aantekenen. Negen minuten later werd aan de andere kant van het veld het mooiste doelpunt van de middag gemaakt. Uit een hoekschop van invaller Angelo Puriël poeierde Jannick van der Laan de bal stijf in de rechterkruising vanaf ca. 20 meter afstand. De laatste drie kansen van de wedstrijd waren voor de Schiebroekse Drietanders. Eerst schoot Remco Wuister uit een dieptepass van Jazzley van Heijningen net naast. Daarna werd een uithaal van Jazzley van Heyningen uit een voorzet van Tijn van Eil gekeerd door Thijs Botterhuis. In de laatste minuut van de extra tijd schoot Jazzley alsnog de 4-1 binnen. Opnieuw was de assist van Nelson Costa-de Brito. Scoren lukt pas als de eindpass goed is. Het aandeel van Nelson in de productiviteit was in deze wedstrijd hoog en daarmee was hij eigenlijk de man van de wedstrijd.

Het gat met de gevreesde negende plaats is inmiddels vergroot tot acht punten. Voorlopig zijn er geen degradatiezorgen. Het gat met nummer 3 Pelikaan die evenveel wedstrijden heeft gespeeld, is slechts drie punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Heinenoord op het programma. Die ploeg heeft slechts één punt meer. Tijdens de eerste confrontatie op de Hazelaarweg won Neptunus-Schiebroek terecht met 1-0. Maar de Neptunianen hebben 18 van de 22 punten in Schiebroek behaald. Van de laatste vijf uitwedstrijden werd er niet een gewonnen. Het wordt de hoogste tijd om met deze reeks te breken. Er is een nieuwe periode begonnen. Voorlopig staat Neptunus-Schiebroek samen met Pelikaan bovenaan.