Neptunus-Schiebroek met 3-0 onderuit bij Pelikaan - Neptunus-Schiebroek

Neptunus-Schiebroek met 3-0 onderuit bij Pelikaan

Neptunus-Schiebroek met 3-0 onderuit bij Pelikaan

Pelikaan 1

3 - 0

Neptunus-Schiebroek 1

Competitie

2e klasse F

Datum

26 november 2022 15:00

Scheidsrechter

W.H.R. Kooy

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

De accommodatie van ZVV Pelikaan is niet echt geschikt voor het maken van een videoverslag. Achteraf gezien is dat niet erg want het spel van Neptunus-Schiebroek liet te wensen over. Net als tegen Spirit en Nieuwerkerk werd de nederlaag ingeleid door een fout van doelman Tomas Fernandes. In dit geval moeten de vingers niet alleen naar hem worden gewezen want het collectief zag er niet goed uit. Te veel balverlies, ongeconcentreerd spel en te ver doorgevoerde acties leidden tot een regelmatige 3-0-nederlaag. Na zes wedstrijden met twaalf punten werd nog gedroomd over promotie. Nu nadert de degradatiestreep met twee punten. Volgende week kan in de derby VV Hillegersberg zomaar over Neptunus-Schiebroek heen gaan.

Van minuut tot minuut
9 Door slordig balverlies van Lionel Rosalia staat Tresor Mzojibwami oog in oog met Tomas Fernandes Hij behoedt zijn ploeg voor een vroege achterstand door het schot tot corner te verwerken. Uit de corner redt Jair Balrak door de ingeschoten bal van de lijn te trappen.
15 Voorzet op links van Angelo Semil bereikt Jair Balrak die de bal laag naar de linkerhoek kopt. Zijn kopbal wordt tot corner verwerkt.
17 Sjoerd Opschoor wordt vanaf links door Vince van Nes in de diepte aangespeeld en legt de bal breed. Bora Ocak schiet net naast.
19 Pim Bruinink geeft vanaf links voor op Jazzley van Heyningen die net overschiet.
23 Vince van Nes speelt Bora Ocak vanaf links aan. Hij schiet de bal feilloos binnen maar stond waarschijnlijk net iets buitenspel. Zijn doelpunt wordt afgekeurd.
37 Tomas Fernandes speelt Dylan Vyent verkeerd aan waardoor de bal simpel kan worden onderschept. Bora Ocak pakt het cadeautje gretig uit door beheerst de bal in de linkerhoek te schieten.
41 Wordt Thomas de Jong in het strafschopgebied onderuit gehaald? Arbiter Kooy ziet er geen overtreding in.
43 Jair Balrak speelt Angelo Semil aan die net niet tot scoren komt.

63 Een vrije trap van Tresor Mzojibwami wordt fraai uit de linkerkruising getikt door Tomas Fernandes.
64 Sjoerd Opschoor wordt vanaf rechts de diepte ingestuurd. Bora Ocak kan net niet bij de bal om de 2-0 binnen te schieten.
76 Balverlies van Fabio Monteiro Rodriques waardoor Mike Muijen de diepte kan worden ingestuurd. Freek van 't Land probeert het gevaar verijdelen maar doet dat wat ongelukkig. Hij brengt de doorgebroken aanvaller uit balans binnen de zestien. Arbiter Kooy wijst naar de stip en toont Freek de rode kaart. Bora Ocak schiet vanaf elf meter zijn tweede doelpunt binnen.
82 Thomas de Jong speelt vanaf rechts Mike Muijen aan. Zijn schot wordt prachtig gered door Tomas Fernandes.
87 Angelo Semil speelt vanuit een corner Jazzley van Heyningen aan die de bal hard op de paal schiet.
91 Angelo Semil mikt vanaf links op het hoofd van Remco Wuister die net naast kopt.
94 Verkeerde onzuivere terugspeelbal van Fabio Monteiro Rodriques belandt in de rechterhoek, 3-0.

De kansen die ZVV Pelikaan zelf creëerde, leverden geen doelpunten op. Alle drie doelpunten werden uiteindelijk veroorzaakt door fouten. Waar de nederlagen tegen VVGZ en VV Nieuwerkerk nog onnodig waren, was dit een duidelijke nederlaag.

Volgende week komen vele oud-Neptunianen naar de Hazelaarweg. Sjors te Duits die wij herinneren aan de promotiestrafschop van 2019. Daniël van Delft, Machiel Lourens en Nicky Erkelens hadden dat seizoen ook een belangrijk aandeel in het kampioenschap. Max Bronswijk was dat seizoen geblesseerd. Jan Everse, Tom Houtschilt en Roland van Deelen zouden deze zomer terugkeren in Schiebroek maar kozen op het laatste moment voor VV Hillegersberg.

Het is zaak dat de vorm volgende week weer terugkeert en dat het plezier van de eerste wedstrijden weer ervan af gaat spatten om als winnaar uit de derby te komen.

Wedstrijdverslag van Martijn Domburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!