Benauwde 0-1-zege voor Neptunus-Schiebroek bij VV Strijen - Neptunus-Schiebroek

Benauwde 0-1-zege voor Neptunus-Schiebroek bij VV Strijen

Benauwde 0-1-zege voor Neptunus-Schiebroek bij VV Strijen

Strijen 1

0 - 1

Neptunus-Schiebroek 1

Competitie

2e klasse F

Datum

11 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

J. Noordhoek

Accommodatie

Sportpark Strijen
Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Op vrijdagochtend werden de lijnen van het hoofdveld van VV Strijen gekalkt. In de middag maakte koning Winter met een stevige sneeuwbui het gedane werk deels ongedaan. Ondanks dat het hoofdveld door de krachtige zaterdagzon in goede conditie was gebracht, moest worden uitgeweken naar een bijveld omdat de kalklijnen onvoldoende zichtbaar waren. Bij het bijveld zijn geen goede mogelijkheden voor een videoverslag. Dat is achteraf gezien maar goed ook. Het veldspel was van een matig niveau. Door alertheid van Remco Wuister na een klein kwartier en uitstekend keeperswerk van onze talentvolle Cas Roosendaal werd met pijn en moeite gewonnen van VV Strijen dat slechts één punt meer heeft dan hekkensluiter SVS.

Slechts één punt uit de laatste twaalf wedstrijden haalde de thuisploeg voorafgaand aan deze wedstrijd. Normaal doet dat wat met het zelfvertrouwen van een ploeg. Daar was aan het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Vrolijk fladderend gingen de gele kanaries gelijk op jacht naar een vroege openingstreffer. Na vijf minuten werd een schot op doel afgevuurd. Dat schot werd niet alleen van richting veranderd maar minderde ook vaart waardoor Cas Roosendaal alsnog op tijd kon redden. Eén minuut later kopte Colin van den Berg vanuit een corner op de lat. Pas in de achtste minuut begonnen de Schiebroekers een klein beetje wakker te worden. Nelson Costa-de Brito gaf vanaf de linkerzijde een afgemeten voorzet die bijna door Remco Wuister werd binnengekopt. Vijf minuten later besloot Nelson Costa-de Brito na een goede actie aan dezelfde flank op doel te schieten. Zijn schot werd tegengehouden door Kosta de Wit. In de rebound schoot Remco Wuister beheerst in de linkerhoek de 0-1 binnen. Halverwege de eerste helft probeerden Dion van Kralingen en Kay Berghout hun ploeg op gelijke hoogte brengen. Beide keren gaf eerstgenoemde vanaf rechts voor en schoot laatstgenoemde net naast. Daarna was er nog één grote kans in de eerste helft te noteren voor de Neptunianen. Jazzley van Heyningen kreeg een vrije schietkans die door Kosta de Wit werd gered. Daaraan vooraf ging goed samenspel tussen Mohamed Tajdirti en Lionel Rosalia.

Ook na rust waren de marineblauwwitten niet direct bij de les. Een schot van oud-Neptuniaan Karam Bensedjed ging maar net naast. Drie minuten erna werd Remco Wuister de diepte ingestuurd. Hij kwam in botsing met Desi Sanderse die ongelukkig geblesseerd raakte. Hij probeerde nog een paar minuten door te spelen maar liet zich verstandig alsnog vervangen door Darwijn Pennock. Halverwege de tweede helft was VV Strijen heel dichtbij de 1-1. Kay Berghout werd vrij voor Cas Roosendaal gezet maar zag zijn schot knap gered worden. Verder keerde Cas Roosendaal op magnifieke wijze een schitterend genomen vrije trap van Brian Monster. Laatste scoringskans van de gele kanaries was van Karam Bensedjed die naast schoot. In de tussentijd werd aan de andere kant nog een voorzet van Jazzley van Heyningen vanaf links over geschoten door Remco Wuister. De laatste kans van de wedstrijd was voor invaller Damian Martinez die bij een pass van Nelson Costa-de Brito vanaf rechts het vizier ook te hoog had gericht.

Geen enkele uitwedstrijd is eenvoudig voor de Schiebroekse ploeg. Het verschil tussen thuis en uit is te groot. Qua inzet, beleving en wedstrijdbeeld verdiende VV Strijen een punt. Het is voor die ploeg te hopen dat dit toch wat moraal geeft in de zware degradatiestrijd met FC Binnenmaas, Slikkerveer en SVS. De Drietanders ontvangen komende zaterdag het hooggeplaatste technisch vaardige VV Spirit. In Ouderkerk aan den IJssel toonde die ploeg aan een echte kampioenskandidaat te zijn. De ploeg van Manuel Vissers lijkt ervan te houden om in thuiswedstrijden te excelleren tegen de betere ploegen. Dan zal het veldspel wel een stuk verzorgder moeten zijn.

Wedstrijdverslag van Martijn Domburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!