3274BN
HEINENOORD
tel. 0186-601398

Link naar videoverslag

Een slecht begin en een snelle tegentreffer na een fenomenaal mooi doelpunt van Jazzley van Heyningen is het team van Manuel Vissers niet meer te boven gekomen. In laatstgenoemde heeft het bestuur van Neptunus-Schiebroek nog steeds het volle vertrouwen in tegenstelling tot wat het tendentieuze artikel van het Algemeen Dagblad afgelopen week suggereerde. De uitslag was 3-1 voor S.V. Heinenoord maar de thuisclub moest vooral na rust een Schiebroekse aanvallenzee zien te overleven. In de jacht naar minimaal twee doelpunten stuitten de Neptunianen tweemaal op het aluminium. De uitslag deed zeker geen recht aan de kansenverhouding en het wedstrijdbeeld.

Na welgeteld 62 seconden scoorde Djim Kammerman uit een corner door de bal in de linkerhoek te schieten. Op zich een droomstart voor de ploeg uit de Hoeksche Waard. Echter binnen 150 tellen raakte Sven Moerland op een dusdanig vervelende wijze geblesseerd dat hij moest worden vervangen door Dejan de Feiter. Na 18 minuten zette Ilyas Oulad Ali een sliding gericht op de bal in maar raakte daarbij ook onbedoeld Angelo Semil die ook niet verder kon spelen. Een paar minuten later viel Jair Balrak voor hem in. In de tussentijd wist S.V. Heinenoord de tijdelijke man-meer-situatie gelijk te benutten. Ramy Salem schoot de voorzet van Sanzio Dieterich feilloos binnen en verdubbelde daarmee de score. Tien minuten voor rust bediende Jair Balrak Jazzley van Heyningen die met een bekeken lob doelman Bas Bijkerk verraste. Met het magnifieke doelpunt was de spanning slechts 70 seconden terug in de wedstrijd. Sanzio Dieterich had de diagonale voorzet van Toine van den Berg prachtig onder controle om de 3-1 aan te tekenen. Daarmee behaalden de gastheren een hoog rendement uit de schaarse kansen. Neptunus-Schiebroek deed qua aantal kansen niet onder. Vijf minuten voor rust had een wereldgoal kunnen ontstaan. Nelson Costa-de Brito gaf vanaf de linkerkant voor op Jair Balrak die de bal met de hak tegen de paal aanschoot. De aansluitingstreffer bleef achterwege.

De Drietanders lieten het het ook na rust gebeuren dat S.V. Heinenoord gelijk op zoek kon gaan naar een doelpunt. Pim Bruinink was op tijd door een schot te blokken en tot corner te verwerken. Verder liet de thuisclub zich in deze wedstrijd aanvallend niet meer zien. Elf minuten na rust begon het eenrichtingsverkeer. Remco Wuister kopte op dat moment een voorzet van Lionel Rosalia net over. De volgende koppoging van Remco Wuister halverwege de tweede helft ging op aangeven van Chahine Lobiyed net naast. Zeven minuten voor tijd schoot Jazzley van Heyningen uit een voorzet van Lionel Rosalia van dichtbij rakelings over. Drie minuten later redde Bas Bijkerk op opnieuw een kopbal van Remco Wuister die aan de rechterkant op maat werd gegeven door Nelson Costa-de Brito. Vanaf dat moment stapelde Neptunus-Schiebroek kans op kans. Corners waren gevaarlijk. Uit een daarvan stelde Nelson Costa-de Brito Tijn van Eil in staat te scoren. Maar ook zijn lage kopbal werd gekeerd. Uit een vrije trap van Jazzley van Heyningen knalde Pim Bruinink de bal kiezelhard op de lat. Zodra S.V. Heinenoord onder de druk leek te bezwijken, schoot Vrouwe Fortuna te hulp.

Manuel Vissers mag ondanks de nederlaag trots zijn op zijn team dat met name in de tweede helft titelkandidaat S.V. Heinenoord helemaal heeft teruggedrongen. S.V. Heinenoord is met de 3-1 gestegen naar de vierde plaats, staat als enige op zes punten in de stand van de tweede periode en is koploper RV&AV Sparta op drie verliespunten genaderd. Over drie weken is de volgende speelronde. Dan kan Neptunus-Schiebroek thuis tegen VVGZ bij winst VVGZ passeren op de ranglijst en de zesde plaats veroveren.