3055VE
ROTTERDAM
tel. 010-4183508

Link naar videoverslag

In het chique Hillegersberg heeft Neptunus-Schiebroek een onnodige nederlaag geleden. De man van de wedstrijd was Vladimiro Vaz Canté die tweemaal scoorde namens de thuisclub en die halverwege de 2de helft als doorgebroken speler werd geduwd door Freek van 't Land met een rode kaart voor Freek als logisch gevolg. Met een man meer duurde het bijna 20 minuten voordat de gastheren gevaarlijk werden maar toen was het direct raak. Met een slotoffensief en vele kansen wisten de Drietanders een 2-1-nederlaag niet te voorkomen.

Na zes minuten kopte Vladimiro Vaz Canté op aangeven van Xavier Wiersma de bal in de rechterhoek binnen en stonden de geelblauwen al vroeg op voorsprong. Halverwege de eerste helft gaf Jazzley van Heyningen een schitterende crossbal op Remco Wuister die de bal rakelings naast schoot. Voor rust ging nog een afstandsschot van Jeanpierre van der Linden namens de gasten bijna de kruising in en ging een nieuwe kopkans van Vladimiro Vaz Canté naast.

De Schiebroekse ploeg begon het beste aan de tweede helft. Remco Wuister stuurde Jeanpierre van der Linden alleen op doelman Marco Smits af. Onderweg richting een mogelijke 1-1 hoorde hij het fluitsignaal. Het was weer zover. Arbiter Pepijn van der Hulst werd deze middag helaas begeleid door clubgrensrechters die het met de spelregels niet zo nauw namen. Jeanpierre van der Linden kwam heel duidelijk achter de verdediger vandaan maar werd afgevlagd voor buitenspel. De volgende kans op 1-1 was voor Chahine Lobiyed maar zijn schot was een prooi voor Marco Smits. In de 57ste minuut kwam de gelijkmaker alsnog. Jeanpierre van der Linden profiteerde optimaal van gestuntel achterin bij V.V. Hillegersberg. Het was bijna erop en erover. Jazzley van Heyningen stelde Jeanpierre van der Linden in staat om binnen twee minuten voor de tweede keer toe te slaan. Hij kwam net niet goed uit met zijn stappen waardoor een intikker achterwege bleef. Keeper Marco Smits vervolgde met een slordige uitworp. Nelson Costa-de Brito kreeg de gelegenheid voor een nieuwe doelpoging maar het beoogde schot in de korte hoek mislukte. Na 18 minuten wist V.V. Hillegersberg zich aan de druk te onttrekken en werd Vladimiro Vaz Canté de diepte ingestuurd. In een split second besloot Freek van 't Land hem vlak voor het binnentreden van de zestien te duwen. Pepijn van der Hulst kon niets anders doen dan het tonen van de rode kaart. De vaste supporters van Neptunus-Schiebroek zagen dat het gevaar nog niet was geweken. Oud-Neptuniaan Daniël van Delft eiste de vrije trap op. Met een schot op de paal liet hij zien dat hij nog altijd een specialist is. Om nog kans te maken op de veilige achtste plaats moest V.V. Hillegersberg de jacht wel gaan openen op een overwinning maar leek niet echt te gaan profiteren van de man-meer-situatie. Een kleine twintig minuten konden de marineblauwwitten redelijk eenvoudig de gelijke stand verdedigen. Acht minuten voor tijd gaf oud-Drietander Roland van Deelen vanaf de linkerzijde een perfecte voorzet op Vladimiro Vaz Canté die de 2-1 binnenkopte. Het team van Manuel Vissers ging alles op alles zetten om een nederlaag te voorkomen. De eerste mogelijkheid was voor Remco Wuister die in de handen schoot van Marco Smits. Even later werd uit een corner een schot van Ivanildo Misidjan van de lijn af gehaald. De laatste poging was van Jazzley van Heyningen die een vrije trap net over het doel zag zeilen.

In de Hoeksche Waard wist Alexandria '66 van FC Binnenmaas te winnen en is door deze winst gelijk in punten gekomen met de Schiebroekenaren. Dat was ook slecht nieuws voor V.V. Hillegersberg die twee verliespunten meer blijven hebben dan A66. V.V. Hillegersberg moet nog altijd in de laatste drie resterende wedstrijden een gat van vijf punten zien te overbruggen om de play-offs voor degradatie te ontlopen. Voor Neptunus-Schiebroek is de komende wedstrijd thuis tegen S.V. Slikkerveer over twee weken van groot belang. Winst geeft rust met een beter doelsaldo en puntverlies kan nog tot nervositeit leiden. In deze fase van de competitie is ook een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter heel pittig.