Matchwinner Jair Balrak verzilvert overwicht tegen SV Heinenoord - Neptunus-Schiebroek

Matchwinner Jair Balrak verzilvert overwicht tegen SV Heinenoord

Matchwinner Jair Balrak verzilvert overwicht tegen SV Heinenoord

Neptunus-Schiebroek 1

1 - 0

Heinenoord 1

Competitie

2e klasse F

Datum

1 oktober 2022 15:15

Scheidsrechter

J. Meuwese

Accommodatie

Sportpark Neptunus-Schiebroek
Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

De afgelopen drie seizoenen troffen Neptunus-Schiebroek en SV Heinenoord elkaar driemaal in de eerste klasse en was SV Heinenoord telkens de sterkste. Beide clubs zijn vorig seizoen gedegradeerd naar de tweede klasse. SV Heinenoord wil dit seizoen vol voor promotie gaan. De meeste spelers van vorig seizoen zijn gebleven en de selectie is ook nog eens aangevuld met een behoorlijk aantal nieuwe spelers waaronder doelman Angelo Spanjaart en Sander Duin die de afgelopen seizoenen steevast in de basis van Neptunus-Schiebroek stonden. Beiden hebben zich voorlopig nog niet in de basis weten te knokken en behoorden zelfs niet tot de wedstrijdselectie. De Heinenoordse selectie is de kwalitatief en kwantitatief sterk. Vooraf was het een aardig uitdaging voor trainer Manuel Vissers een strijdplan te bedenken tegen deze titelfavoriet. Het is met verve gelukt. Passie, discipline en zelfvertrouwen hebben geleid tot zes punten uit twee duels. Opnieuw was sprake van een hechte defensie die wederom de nul wist te houden. Man van de wedstrijd was Heinenoord-doelman Bas Bijkerk. Dat zegt ook iets over het aantal gecreëerde kansen. De overwinning was dikverdiend en had wel wat hoger mogen uitvallen dan 1-0.

Het enige kwartier van de wedstrijd waarin de gasten dominanter en gevaarlijker waren was het eerste kwartier met als hoogtepunt een kopbal Toine van den Berg uit een voorzet van Dejan de Feiter die rakelings over ging. Halverwege de eerste helft moest Bas Bijkerk handelend optreden bij een schot van Jazzley van Heyningen, een kopbal en een schot van Remco Wuister en schot van Angelo Semil. In twee gevallen was rechtsback Lionel Rosalia de aangever. Acht minuten voor rust gaf Tijn van Eil fraai voor en zag Angelo Semil zijn schot weer gekeerd worden.

De tweede helft begon vrij rustig. Zowaar mocht Tomas Fernandes ook eens in actie komen door een afschotschot klemvast te pakken. Het eerste Schiebroekse gevaar kwam na een kwartier toen Nelson Costa-de Brito zijn schot uit de linkerhoek getikt zag worden. Vijf minuten later kwam Jeanpierre van der Linden in het veld. Hij stichtte direct gevaar. Hij had zelf in de linkerhoek kunnen schieten maar zag dat ploeggenoten er nog beter voor stonden. Jazzley van Heyningen tikte de bal verder naar rechts om Remco Wuister in scoringspositie te brengen maar zijn schot ging naast. Een kwartier voor het einde was er een gouden wissel. Invaller Jairzinho Balrak had welgeteld 44 seconden nodig om tot score te komen. Dylan Vyent onderschepte een aanval en verzond een crosspass naar Lionel Rosalia. Hij verlegde direct het spel van rechts naar links waar Nelson Costa-de Brito zijn actie kon maken. Jair nam de bal van Nelson aan, draaide zich en schoot beheerst in de rechterhoek. Eindelijk had Bas Bijkerk het nakijken. Acht minuten voor tijd was er een gevaarlijke vrije trap van Sanzio Dieterich die van richting werd veranderd. Het had zomaar ongelukkig de gelijkmaker kunnen zijn maar Tomas Fernandes reageerde alert. Het werd niet meer dreigend voor zijn doel. De Drietanders speelden de wedstrijd professioneel uit. De wijze waarop deze overwinning tot stand kwam, is iets om trots op te zijn. Volgende week gaat dit team met een goed gevoel naar Zwijndrecht.

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Tomas Fernandes; Lionel Rosalia (75' Fabio Rodriques Monteiro), Freek van 't Land, Dylan Vyent, Pim Bruinink; Angelo Semil, Tijn van Eil, Jazzley van Heyningen, Nelson Costa-de Brito; Remco Wuister (75' Jairzinho Balrak), Nayron Mathilda (65' Jeanpierre van der Linden)

Wedstrijd- en videoverslag van Martijn Domburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!