Oude Meesters landen (voorlopig) op Felbegeerde Zevende Plaats - Neptunus-Schiebroek

Oude Meesters landen (voorlopig) op Felbegeerde Zevende Plaats

Oude Meesters landen (voorlopig) op Felbegeerde Zevende Plaats

SVC'08 35+3

5 - 1

Neptunus-Schiebroek 35+1

Competitie

1e klasse A

Datum

5 november 2022 15:15

Scheidsrechter

W.M. van Zaanen

Accommodatie

Sportpark Oostersportpark Wassenaar
Van Brienenlaan 15
2244BP
WASSENAAR
tel. 070-3242422

Datum: 5 november 2022 (15.15u)

 

Opstelling: Taco, Wouter, Cor G, Wim H, Gerhard, Stefan, Marco, Alex B, Raymond, Marcellino, Rob O

 

Wissels: Arne, Onno, Sander W

 

Niet gespeeld: Alex, Arthur, David, Frank, Jasper, Nourdin, Remco, René, Robert, Rodrique,

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Martin (niet aanwezig: Marcel)

 

Verslag:

Voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 trokken de Oude Meesters richting De Scheveningse Voetbal Combinatie 2008 (SVC ’08), ontstaan uit een fusie tussen SV'35 (Scheveningse Voetbal Club, opgericht in 1935) en het eens zo befaamde J.A.C. (Jeugdkring Ambtenaren Combinatie, opgericht in 1940). Was SVC ‘08 destijds gehuisvest in een tijdelijke accommodatie, nu werden de Oude Meesters gastvrij ontvangen in een schitterende, jaloersmakende kantine en dito kleedkamers. Ook op het veld werden de Oude Meesters bijzonder sympathiek verwelkomd. Hoog boven Taco hing een spandoek met daarop “Welkom Topsporters”. Toch leuk, zo’n herinnering aan een zeer, zeer grijs verleden. Als zo’n verleden al ooit bestaan heeft, doch dit terzijde. Opvallend was trouwens dat rechtsonder op het doek het logo van de Gele Supermarkt prijkte en dat derhalve een connectie tussen SVC en de Witwassende Willem E op voorhand niet kan en mag worden uitgesloten. Het is tenslotte wel Wassenaar, he? En ja, Wassenaar, Wassenmaar. What’s in a name? Maar goed, in de kleedkamer ging het vooral om “what’s in een Teen”? Normaal gesproken natuurlijk bot, spiertjes, bloedvaten, etc. Eén van de Oude Meesters had daar echter iets heel bijzonders aan toe te voegen. We gaan hier uit privacy overwegingen uiteraard niet op namen en details in, maar feit is wel dat ET vanaf vandaag een heel andere betekenis heeft: Ejaculerende Teen. Gelukkig lieten de Oude Meesters zich door dit welhaast Buitenaardse Fenomeen niet uit hun concentratie halen. Dat mocht ook niet, want met het treffen tegen SVC ’08 35+ 3 lag de zo felbegeerde zevende plaats op de ranglijst (i.i.g. tijdelijk) binnen handbereik. Deze geeft namelijk voor de tweede seizoenshelft recht op, vanuit Oude Meester Perspectief, promotie naar de Poule des Doods, d.w.z. een serie wedstrijden waar Magere Hein al bij de cornervlag wenkt. Maar dan mocht er vandaag uiteraard niet gewonnen worden. De opdracht was dus duidelijk.

In eerste instantie leek deze opgave toch te hoog gegrepen voor de Oude Meesters en werd zowaar het initiatief gezocht. Na een pass van Alex B belandde de bal op het hoofd van Marcellino, die in kansrijke positie over het Wassenaarse doel kopte, terwijl Stefan even later na een fraaie aanval, opgezet door alweer Alex B, de zijkant van de kruising trof. Tot opluchting van de Technische Staf leidde een uitstekende counter over links van SVC even later tot de 1-0.  Hierna zette SVC er de turbo op, want de ene na de andere aanval rolde op het Neptunus-Schiebroek doel af. Daar stond Taco, zoals zo vaak, weer ‘zijn mannetje’. Met name de SVC-rechtsbuiten, qua snelheid een kloon van de oud-Unicummer Hans Van Oostrum, bezorgde de linkerflank van de Oude Meesters de nodige problemen. Het was duidelijk dat de Neptunus-Schiebroek Schilpadden het daar met geen mogelijkheid de SVC-Haas konden winnen. Dat kan uiteraard alleen in het gelijknamige fabeltje, volgens de overlevering opgetekend door de Griekse Slaaf Aesopus. Desondanks bleven een paar Oude Meesters de opdracht van vandaag aan hun laars lappen. Vooral Stefan maakte zich hier schuldig aan door zowel verdedigend als ook aanvallend bijzonder nuttig te zijn. Zo legde hij de bal op de stropdas van Marcellino, die hier in lijn met de door het management afgegeven bevelen vervolgens niets mee deed. Dat deed hij korte tijd later opnieuw, nadat hij door Alex B alleen richting de Wassenaarse keep was gestuurd. Kijk, op Marcellino kun je dus rekenen. Dit in tegenstelling tot Wim H, die met de Hand van God, een corner van Rob O wanhopig tot de gelijkmaker probeerde te promoveren. Maar als de nood aan de man is, is er altijd nog Cor G, die met een schitterend geplaatste kopbal Taco wist te verschalken (2-0).  De Scheids van Dienst, deed, samen met Sander W ook nog een duit in het Anti-Zevende-Plaats-Zakje door op advies van de laatste de bal niet op de Stip te leggen, maar net buiten de Zestien.  Het leverde de Oude Meesters niets op. In de tegenstoot speerde de SVC-Haas er vandoor en leverde een schitterende voorzet af, die fraai tegendraads werd binnen geknikt (3-0).

Na de rust was het de grote schare meegereisde Oude Meesters Watchers, waaronder de Nissewaarde Tortelduifjes, duidelijk dat de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers op het veld collectief aan het muiten waren geslagen en alle bevelen in de wind sloegen. Sterker nog de Oude Meesters ontketenden een zwaar offensief en de SVC-ers kwamen handen en voeten tekort om zich naar behoren te verdedigen. Dit leidde al snel tot een vrije trap net buiten de Zestien, die door Opper Muiter Rob O met enige hulp van de SVC-keep in een doelpunt werd omgezet (1-3). Niet veel later kopte Stefan in zeer kansrijke positie in de handen van de Wassenaarse doelman, ondernam Arne een net niet geslaagde doelpoging en schoot Rob O te zacht in. In de tussentijd beperkten SVC zich tot een aantal counters, die alle bedroevend slecht werden uitgespeeld. Onverdroten gingen de Neptunus-Schiebroek Opstandelingen door met hun offensief. Geen middel werd geschuwd om de tegenstander op de knieën te dwingen en zo een nederlaag te voorkomen. Niets minder dan het zwaarste geschut werd naar de frontlinie gedirigeerd: de beruchte Fallrückzieher, deze keer uitgevoerd door Arne. Het leverde niets meer op dan een soort Hall of Fame afdruk op het Wassenaarse kunstgras. Dit was zo ongeveer het laatste wapenfeit van de Oude Meesters en na een minuut of vijfentwintig pinde SVC de Neptunus-Schiebroekenaren voorlopig vast op de felbegeerde plek zeven (4-1). Even rekenden de Oude Meesters zich nog een beetje rijk toen Arne eerst onder de kunstzoden werd gefrommeld, maar de verder prima fluitende Scheids van geen Pingel wilde weten, terwijl Der Bomber even later na een interceptie van de Opper Muiter rakelings over schoot. Na een razendsnelle counter bepaalde SVC de eindstand op 5-1.

Na afloop gaven de Muiters meesmuilend toe dat het toch een tikje onbezonnen was geweest om nog voor één of drie punten te gaan en zo de doelstelling van de eerste seizoenshelft onnodig in gevaar te brengen. Maar goed, het liep allemaal met een sisser af. Laat op de avond kwam Fox News met het bericht dat de filmmaatschappij Red Ear Productions uit Hollywood een remake van ET, maar dan anders, in de steigers gaat zetten. Hoofdrolspeler schijnt een onbekende acteur uit Berkel en Rodenrijs te zijn.

 

Doelpunten: Rob O

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!