Accommodatie

Onbekend

Klik hier om de samenvatting te bekijken

door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft ook in deze wedstrijd de boventoon gevoerd. Vooral in de eerste helft waren zij heer en meester en gingen verdiend met een voorsprong rusten. In de tweede helft was er helaas veel balverlies, maar waren er nog levensgrote kansen om een ruime overwinning neer te zetten.  Met deze winst wordt wat afstand van de onderste plaatsen genomen en komt de middenmoot steeds meer in zicht.

De Rotterdammers zetten direct druk naar voren, maar het was de ploeg uit Maassluis, die met een kopbal van Rodney Remmerswaal gevaarlijk was. Kort erna lukte het Leroy van Bueren niet om een voorzet van Freek van ’t Land op doel te koppen. Toch namen de Rotterdammers al vroeg de leiding. Daniel van Delft gooide rond de 9e minuut snel in op Leroy van Bueren, die met een geplaatste inzet in de verre hoek de doelman kansloos liet 0 – 1. In de 13e minuut raakte aanvoerder Nicky Erkelens geblesseerd aan zijn gezicht en speelden de Rotterdammers een aantal minuten met tien man. In die fase stompte doelman Angelo Spanjaart de bal niet ver genoeg weg, maar hij herstelde zich stijlvol door de halve omhaal van Rodney Remmerswaal klemvast te pakken. Zo was hij ook halverwege de eerste helft heer en meester door een voorzet bij de rand van de zestien uit de lucht te plukken. In de 26e minuut werd de voorsprong vergroot, toen een dieptepass van Freek van ’t Land door Ryan de Roo achter zijn inkomende doelman Tim Teerlink werd gekopt 0 – 2. Even later was een vrije trap van Daniel van Delft een eenvoudige prooi voor de VDL doelman. Na een half uur weigerde scheidsrechter Vreeswijk de bal op de stip te leggen. Tom Houtschilt verscheen alleen voor de doelman, maar werd van achteren aangetikt en kon daardoor niet scoren. Kort erna vergat Leroy van Bueren een voorzet bij de tweede paal terug te koppen op de inkomende Mike Janssen. Twee minuten voor rust hobbelde een geplaatst schot van Paul Hoekstra rakelings langs de paal. Op slag van rust schoot Daniel van Delft een ingestudeerde hoekschop rakelings voorlangs. Aan de andere kant moest Angelo Spanjaart een schot van Gaultier Obiango wegstompen. De rust ging dan ook in met een verdiende voorsprong voor Neptunus-Schiebroek.

De tweede helft was door slordig balverlies van de Rotterdammers een stuk minder. Hierdoor kon VDL iets meer aanvallen. Hoewel de grote kansen voor Neptunus-Schiebroek waren. In de 51e minuut kon Mike Janssen zijn voet onvoldoende onder de bal zetten na een voorzet bij de tweede paal. Twee minuten later kwam VDL gevaarlijk door en hobbelde een inzet rakelings langs de paal. In de 54e minuut kreeg Leroy van Bueren de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar zijn vrije schietkans op vijf meter van het doel bereikte het net niet.  Daarna kregen we een lange fase waarin beide ploegen nauwelijks gevaarlijk konden worden. Totdat in de 78e minuut Daniel van Delft na een prachtige aanval de boel op slot had kunnen gooien, maar ook hij wist van dichtbij doelman Tim Teerlink niet te passeren. In de 82e minuut gaf de leidsman wel een strafschop. Ruud Bos haalde Paul Hoekstra onderuit. Invaller Chris Lever schoot de bal rustig in de hoek 0 – 3. Zes minuten voor tijd redde Kees Ketting de eer voor Maassluis. Hij nam een verre pass goed aan op zijn borst en schoot de bal hard en onhoudbaar in de hoek 1 – 3.  Daarmee werd de terechte overwinning een feit.

De veelvuldig fluitende scheidsrechter Vreeswijk gaf geel aan Tom Houtschilt (Neptunus-Schiebroek), Kees Ketting (VDL) en Ruud Bos (VDL) kreeg zijn tweede gele kaart vijf minuten voor het einde.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Machiel Lourens, Sander Duin, Freek van ’t Land, Stefan van Diest), Daniël van Delft (81e minuut Chris Lever),  Paul Hoekstra, Mike Janssen (70e minuut Sjors te Duits), Leroy van Bueren, Tom Houtschilt