Accommodatie

Onbekend

Door Hijman ten Kaate

Klik hier voor de samenvatting

Neptunus-Schiebroek draait in de derde periode goed. Voor de vierde maal in vijf wedstrijden werd de winst behaald. Tegen degradant Rhoon waren de Rotterdammers voetballend veel beter. In het eerste bedrijf werd teveel in de overvolle trechter gelopen en bleef het bij een schamel doelpunt. In de tweede helft werden het veld breder gehouden, liepen de combinaties beter en vielen er vier schitterende doelpunten te bewonderen.

Neptunus-Schiebroek begon niet sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kopte Sander Duin onder de bal door en verscheen Sebastiaan Kaal alleen voor doelman Angelo Spanjaart. Hij kon de bal nog licht toucheren en daardoor kon Sander Duin de bal voor de doellijn weghalen. Twee minuten later ging een schuiver van Mike Janssen rakelings langs de paal. Weer even later ging een poging van Paul Hoekstra aan de andere kant van het doel net naast. Net voor de drinkpauze schoot de inkomende Julian van der Geest hoog over. Na de drinkpauze was het wel raak. Mike Janssen profiteerde van de rebound van de Rhoonse doelman Bas Oster en tekende voor 0 – 1. Na een half uur ging Rick Donker alleen op de Rotterdamse doelman af, maar ook nu behoedde hij zijn team voor een tegentreffer. De laatste tien minuten voor de rust liet Neptunus-Schiebroek zich onnodig terugzakken, maar Rhoon kwam niet verder dan een paar hoekschoppen. De warmte en het stroeve hete kunstgras zullen wel debet geweest zijn aan het lage tempo.

De tweede helft was mede door het betere voetbal en de prachtige doelpunten een genot voor het oog. Direct na het fluitsignaal schoot Tom Houtschilt op doel, maar zijn inzet was niet hard genoeg. Toch maakte Rhoon in de omschakeling gelijk. Geheel vrij pikte Vincent Kroon de bal in de middencirkel op. In eerste instantie leek de bal nog te worden weggewerkt, maar in de rebound schoot Roy Tibboul in de verre hoek. Doelman Angelo Spanjaart had de pech dat de bal net door Maurice Heyboer licht van richting werd veranderd 1 – 1. Even dachten de toeschouwers dat de thuisclub er op en er over zou gaan, maar nog geen vier minuten later was daar het antwoord van Tom Houtschilt, die zichzelf goed vrij speelde en heerlijk in de bovenhoek schoot 1 – 2. Drie minuten later trok Mike Janssen de bal terug op de rand van de zestien en weer was het Tom Houtschilt die nu met een schuiver in de benedenhoek de doelman kansloos liet 1 – 3. Na ruim een uur besloot Julian van der Geest vanaf links buiten het strafschopgebied de bal in de verre hoek in de winkelhaak te deponeren 1 – 4. In de 73e minuut haalde invaller Sjors te Duits van 25 meter uit en ook deze treffer viel achter de doelman binnen 1 – 5. Tien minuten voor het einde raakte Paul Hoekstra via een verdediger nog de lat. Met wat meer overleg hadden ze de toeschouwers op nog meer doelpunten kunnen trakteren, maar met deze verdiende winst waren zij dik tevreden.

Scheidsrechter Louis Wagner hield het spel kort en besloot in deze wedstrijd geen kaarten uit te delen.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Sander Duin, Sander van de Velde, Daniël van Delft, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Tom Houtschilt (73e min. Freek van ’t Land), Julian van der Geest (68e min. Sjors te Duits), Leroy van Bueren, Mike Janssen (63e min. Machiel Lourens)