Overwinning in slotfase uit handen gegeven

2e klasse D

19 mei 2018 14:30

door Hijman ten Kaate

Klik hier voor de samenvatting

Neptunus-Schiebroek heeft in de laatste thuiswedstrijd, de Rotterdamse derby tegen Sparta, de overwinning in de slotfase uit handen gegeven. Na een goede eerste helft die tegen de verhouding in met een gelijke stand werd afgesloten, kwamen de gastheren na rust op een snelle voorsprong. Zij lieten zich gedurende deze helft onnodig terugzakken en gaven Sparta de mogelijkheid om aan te vallen. Even voor tijd werd het gelijk en in de extra tijd bleven zij zelfs met lege handen achter.

De blauw-witten hadden in de eerste helft het beste van het spel en waren er redelijke tot goede combinaties te aanschouwen. In de 9e minuut leidde dat tot de eerste goede kans. Chris Lever kon de bal over de doelman liften, maar zijn kopbal kwam bovenop de kruising. Net voor het kwartier werd de bal op tijd voor de inkomende Julian v.d. Geest weggehaald. Kort erna haalde doelman Massimo van Ewijk na een goede aanval een schot van Paul Hoekstra uit de benedenhoek. Toch kwam Sparta tegen de verhouding op voorsprong. Een vrije trap kon door de vrijstaande Jordi de Zwart in de 21e minuut via de handen van de doelman binnengekopt worden 0 – 1. Even later kwam een vrije trap van Julian v.d. Geest via de muur in de handen van de Sparta doelman. Aan de andere kant plukte Angelo Spanjaart een voorzet uit de lucht voordat de Sparta spits weer gevaarlijk kon worden. In de 28e minuut floot de leidsman na de zesde hoekschop voor de thuisclub af wegens aanvallen van de doelman. Na een half uur ging een poging van Daniel van Delft ruim over. Kort erna verdween het schot van Chris Lever gevaarlijk  langs de paal. Vijf minuten voor rust liet doelman Massimo van Ewijk de vrije trap van Sander Duin los, maar de voorwaartsen wisten niet te profiteren.  Een minuut later kwam een hard schot van Leroy van Bueren voor de voeten van Sjors te Duits die van dichtbij de bal kon intikken 1 – 1.  De goede eerste helft werd dan ook slechts met een gelijke stand afgesloten.

In de tweede helft gong de thuisclub verder waar zij geëindigd waren. Dit leidde in de tweede minuut na rust tot een treffer van Julian v.d. Geest die door Chris Lever goed bediend werd. Met een schuivertje in de verre benedenhoek liet hij 2 – 1 op het scorebord noteren. Vijf minuten later ging een voorzet van Chris Lever rakelings voorlangs en in dezelfde minuut moest de Sparta doelman een kopbal van de spits over de lat tikken. In de 65e minuut kwam Julian van der Geest een teenlengte te kort om een voorzet van Sjors te Duits binnen te glijden. Daarna liet Neptunus-Schiebroek zich om onverklaarbare redenen terugzakken, dat gaf Sparta de ruimte om aan te vallen. Zo moest Angelo Spanjaart een kwartier voor tijd strekkend een schot van Jordi de Zwart hoekschop verwerken. Even later plukte hij een scherpe voorzet uit de lucht, waarbij hij zichzelf blesseerde, maar door de wonderspons van Ronald van der Laan kon hij weer verder spelen. Vier minuten voor tijd kreeg Sparta een hoekschop, die niet goed werd weggewerkt en stelde Jordi de Zwart in de gelegenheid om uit de scrimmage van dichtbij zijn tweede treffer te maken 2 – 2. In de laatste minuut speelde Chris Lever een twee tegen een situatie slecht uit. Ook kreeg Daniel van Delft nog een dot van een schietkans, maar hij maaide over de bal heen. Dan deed Sparta het beter. In de blessuretijd ging invaller Job v.d. Werff er vandoor en schoot zijn ploeg naar een zeer gelukkige overwinning 2 – 3.

Met deze nederlaag valt er voor Neptunus-Schiebroek niets meer te winnen en eindigt de ploeg op een plaats in de middenmoot.

Scheidsrechter Elissen floot een zeer goede wedstrijd in dit sportieve treffen en hield de kaarten op zak.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Sander van der Velde (79e min. Freek van ’t Land), Sander Duin, Daniel van Delft, Leroy van Bueren, Machiel Lourens, Paul Hoekstra Julian van der Geest (83e min. Mike Janssen), Chris Lever, Sjors te Duits

Niet in actie kwamen Jan Everse en Ryan Lol.