28 april 2018 14:30

door Hijman ten Kaate

Klik hier voor de samenvatting

Op het kunstgras achter de hoofdtribune op Nieuw Terbregge had Neptunus-Schiebroek in deze derby geen kind aan de amateurs van Sparta, dat door personele problemen met de nodige invallers speelde.

Het werd mede door goed spel en wederom prachtige doelpunten een ruime overwinning.  De gastheren konden alleen gevaarlijk worden bij enkele spelhervattingen.

Het was in de eerste helft duidelijk dat de gastheren in een zeer defensieve opstelling de wedstrijd wilde bepalen. Het gaf de gasten dan ook ruim de gelegenheid om de aanval te zoeken. Het tempo lag redelijk hoog in de openingsfase. Sparta kreeg in de zesde minuut een vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar de inzet van Clint van Stee kwam recht in de handen van Angelo Spanjaart. Net voor het kwartier kwam Kevin Lumelet goed door, maar door ingrijpen van Stefan van Diest kwam hij niet meer bij de bal. Een minuut later ging een schot van Machiel Lourens via de vingertoppen van doelman Mark Sneep tegen de buitenkant van de paal. Halverwege de eerste helft maakt Jordi de Zwart een bewuste overtreding op Leroy van Bueren, maar verzorger Ronald van der Laan kreeg hem weer op de been. Na een half uur schoot een Spartaanse hoekschop gevaarlijk door, maar doelman Angelo Spanjaart kon op het juiste moment met een redding rust brengen. In de 36e minuut schoot Chris Lever na een snelle uitval op de buitenkant van de kruising. Een minuut later bereikte een crosspass van Machiel Lourens op links de vrijstaande Leroy van Bueren, die direct zijn voet tegen de bal zette en doelman Mark Sneep met een mooie boogbal kansloos liet 0 – 1. In de 39e minuut kreeg Sparta weer een vrije trap net buiten de zestien, maar ook nu wist de Neptunus-Schiebroek doelman de inzet van Clint van Stee te keren. Er ontstond nog wel een scrimmage voor het doel, maar de bal kon op tijd worden weggewerkt. Net voor de rust liet de niet sterk opererende doelman Mark Sneep de bal buiten zijn vijf meter gebied los en kon Julian van der Geest de bal in het lege doel deponeren 0 – 2.  Gezien het spelbeeld een terechte voorsprong.

Na de rust ging het de gasten eigenlijk nog gemakkelijker af. Op wat kleine plaagstootjes van de thuisclub na, wisten zij de score gemakkelijk te verdubbelen. Al direct na rust ging een kopbal van Chris Lever rakelings voorlangs.  Net voor het uur ging een vrije trap van Machiel Lourens hoog over de ballenvanger. Een minuut later schoot Jordi de Zwart vanuit de draai nog gevaarlijk voorlangs. In de 63e minuut kopte Chris Lever de bal goed door op de in het gat sprintende Tom Houtschilt, die met een bekeken schuiver

in de rechter benedenhoek voor 0 – 3 tekende. Vijf minuten later speelde Chris Lever zich op de  linkerkant van het veld goed vrij en schoot van ruim 20 meter de bal bekeken over de doelman in de kruising 0 – 4. In het laatste kwartier waren er nog wat mogelijkheden voor Julian van der Geest en Daniël van Delft., maar aan de eindstand veranderde niets meer.  Door de overwinning wipte Neptunus-Schiebroek over Sparta heen en bezet nu de vijfde plaats in de reguliere stand.

Scheidsrechter Kordee floot voor veel kleine overtredingen en gaf geel aan Jordi de Zwart (Sparta) en Paul Hoekstra (Neptunus-Schiebroek) en Sander Duin (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Sander van der Velde, Sander Duin (62e min. Sjors te Duits), Daniel van Delft, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Paul Hoekstra (62e min. Tom Houtschilt), Julian van der Geest, Chris Lever (77e min. Mike Janssen), Leroy van Bueren.

Niet in actie kwamen Freek van ’t Land en Ryan Lol.