3 - 2

vv Smitshoek 2

1e klasse B

12 mei 2018 12:00

Het tweede elftal van Neptunus Schiebroek heeft wat turbulente weken achter de rug. De punten werden niet gepakt en zagen onze goede voorsprong langzaam weg slinken. Behoud is altijd de doelstelling, maar als je het zo goed doet in de competitie ruikt het altijd naar meer. In een seizoen zijn er wel eens momenten wanneer er even goed de waarheid gezegd moet worden. En vandaag was de dag. Iedereen wist vandaag winnen, is bijblijven. Vandaag verliezen en het maakt het wat lastiger. De woorden waren niet voor dovenmans oren. En de 1-0 kwam ook via een bliksemstart tegen het fysiek sterke Smitshoek. Tom wist zich op links goed vrij te spelen en opende prachtig op Matty aan de rechter kant. Niet zelfzuchtig legde hij de bal panklaar voor de inlopende Simon die binnen de minuut de 1-0 op het scorebord zette. Hierdoor was Smitshoek wat van slag en de minuten die volgde kregen we nog een aantal goede kansen. Een kwartier later was het Roland die met overzicht de bal keuring klaarlegde bij Jan die de hoek voor het uitkiezen had. Met een keurig geplaatst schot maakte hij de 2-0. Daarna werd de wedstrijd wat rommeliger met kansen over en weer. En ook nog een drinkpauze tussendoor. Smitshoek deed wat omzettingen waardoor ze wat grote en hele grote kansen kregen. Waaronder ook een actie van de rechtsbuiten. Hij kwam slim naar binnen en maakte de wedstrijd weer wat spannender. Daarna kreeg Tom nog wat kansen door goed naar binnen te komen maar met een 2-1 gingen we de rust in.

In de tweede helft werd het steeds warmer en warmer. De krachten vloeide uit beide elftallen. Waardoor ook beide elftallen grote kansen kregen. De grootste waren zeker voor Smitshoek. Gelukkig stond de paal, de lat of het hoofd van Rico in de weg. 10 minuten voor het einde maakte Muhammed de 3-1 waardoor je ervanuit gaat dat de wedstrijd in het slot zat. Niets was minder waar. Niet veel later werd het 3-2 waardoor we toch nog een spannende eindfase ingingen. Uiteindelijk trokken wij toch nog aan het langste eind en zaten de drie punten in de knip.

Nog twee wedstrijden te gaan. En de spanning is terug in de top van de competitie.

Rico, Loek, Thomas, Sven, Nabil (Michael), Jan, Roland, Matty (Muhammed), Simon, Pascal (Kars), Tom.