Lang onrustig in Barendrecht na uit-overwinning tweede zaterdag-elftal

1 - 2

Neptunus-Schiebroek 2

1e klasse B

19 mei 2018 12:30

Vandaag stonden twee elftallen tegen over elkaar die beide nog wat hadden om voor te spelen. De thuisploeg ging voor de laatste kans om buiten de nacompetitie te blijven voor degradatie. En wij speelden om nog kans te maken voor nacompetitie om te promoveren. Er stond vandaag dus veel op het spel. We speelde vandaag op het hoofdveld en dat geeft toch een ander sfeertje. Ook al was de tribune niet helemaal gevuld. Joop kwam nog net op tijd binnen, hij was onderweg verdwaald en was te vinden bij de Ikea.

De wedstrijd begon wat rommelig. We werden snel onder druk gezet en kwamen daar mondjesmaat onderuit. De eerste kansen waren wel voor ons. Een aantal schoten gingen net naast of er zat een verdediger tussen. Later werd ook Barendrecht gevaarlijk. Ze hadden twee zeer gevaarlijke buitenspelers die een aantal ballen goed voor gaven. Alleen ook miste zij de afronding. Na een half uur spelen werd Matty aan de rechterkant goed weg gestuurd. En gaf deze bal opmaat voor. De slim vrijgelopen Simon kopte de bal daarna keurig achter de sterke keeper. Dit gaf wat meer rust in het spel waardoor we daarna ook nog kansen op de 2-0 kregen. Dit gebeurt niet en gaan met een 1-0 voorsprong rusten.

In de rust zijn er twee wissels doorgevoerd met de hoop iets meer controle op de wedstrijd te krijgen. Toch bleef het lastig voetballen. Barendrecht speelde voor hun laatste kansen. Dit spel werd beloond en ze kwamen op gelijke hoogte door een zeer makkelijk gegeven vrijetrap. Daarna werd de wedstrijd nog rommeliger dat het al was met kansen over en weer. Beide elftallen gingen voor de winst, omdat er een hoop op het spel stond. Voor de neutrale toeschouwer leuk om naar te kijken. Voor de eigen aanhang enorm spannend. Tot 10 minuten voor tijd Cristiano zich prachtig had vrijgespeeld en met een knap schot de bal in de rechterbovenhoek schoot. Hierdoor gooide we de wedstrijd definitief op het slot. En gingen we met de 3 punten naar huis.

Het bleef daardoor nog lang onrustig in Barendrecht. Er staat nog één wedstrijd op het programma. Zaterdag tegen SHO. Word deze wedstrijd gewonnen, dan zijn we zeker van nacompetitie voor promotie naar de reserve hoofdklasse. Ook eindigen we dan als 2e op de ranglijst. Er staat dus een hoop op het spel zaterdag.

Rico, Loek, Thomas, Sven, Nabil (Michael), Roland, Kars (Cristiano), Matty (Muhammed), Simon, Pascal, Tom (Nick)