1 - 4

Neptunus-Schiebroek 2

1e klasse B

31 maart 2018 11:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen vv Kethel Spaland op het programma. Een wedstrijd op de tunnelbuis van de A4. Bijzondere locatie en blijkbaar lastig te vinden. Ondanks de voorbereiding waren er toch nog een aantal spelers de A4 opgereden. Gelukkig konden we op tijd beginnen. De wedstrijd werd ook op de buis zelf gespeeld en de spelers waren blij dat er vandaag een mooi zonnetje scheen. Als je hier zou moeten spelen met een koude oostenwind. Had het toch heel anders kunnen zijn.

De wedstrijd begon wat rommelig en daar waren we al bang voor. De trainingsweek liep ook niet zoals je hoopt en dat was helaas te zien in de 1e helft. Vandaag stond Nabil op de linksback positie. De goeie trainingsarbeid van de laatste weken werd hiermee beloond. Helaas moest hij na een halfuur spelen gewisseld worden omdat hij ondersteboven werd gelopen door de grote spits. Wel vroeg hij nog even terwijl hij de cornervlag dubbelzag of de bal zat. (Dit was niet het geval). Het was een rommelige eerste helft. Beide elftallen waren niet echt gevaarlijk. En van beide kanten balverlies waardoor het wel een open wedstrijd was.

In de rust werd er toch even duidelijk gemaakt dat het echt anders moet. En dit was niet voor dovenmans oren. Er werden nog wat dingen doorgesproken en dit had geholpen. Een goeie aanval van ons werd onklaar gemaakt net voor de zestienmeter. Tom ging achter de bal staan en met een mooie trap was de bal onhoudbaar voor de lange keeper. Het voetbal werd beter en beter. Loek zette goed druk op de links buiten en speelde de bal na veroveren in de loop mee met Simon. Die wist op snelheid en kracht de verdediger van zich af te houden en maakte er 2-0 van. Daarna ging Kether Spaland wel opeens voetballen. En kwamen ze een aantal keer heel gevaarlijk voor de goal. Zij hadden op dit moment ook het betere van het spel. Dit resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Gelukkig hebben we de minst gepasseerde verdediging en raken we niet snel van de leg. De hardwerkende Simon zorgde er voor dat Matty in de loop de bal mee kreeg. En de ervaring spatte ervan af hoe hij deze bal afronden. De 3-1 was een feit en daarmee werd ook de wedstrijd in het slot gegooid. Met nog 10 minuten te spelen mag je zo’n wedstrijd niet meer uit handen geven. Dit bleek ook niet het geval. Voor de statistieken maakte Jan nog de 4-1. De niet zelfzuchtige Matty zag Jan vrijstaan en deze ronden hem keurig af. De goed leidende scheidsrechter hield de kaarten op zak en konden wij de 3 punten bijschrijven.

Rico, Loek, Lucas, Sven, Nabil (Michael), Julian, Roland, Tom, Simon, Kars (Jan), Muhammed (Matty)