Neptunus-Schiebroek 2

1e klasse B

17 februari 2018 11:30

Strijdplan kan na 2 minuten in de 2e helft de prullenbak in.

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. De vorige wedstrijd hielden we de 3 punten op de hazelaar. En we wisten dat wij de spanning wat konden verhogen als we vandaag weer zouden winnen. Capelle zette heel vroeg druk en met de snelle buitenspelers hadden we onze handen vol. Toch kwamen we er een aantal keer goed uit. Alleen miste het net het beetje geluk of scherpte. Capelle kwam op een 1-0 voorsprong door een communicatiefout. Iedereen was in voorwaartse beweging en de bal ging uiteindelijke langzaam met een rolletje de goal in. De blijdschap was daar en we moesten wat meer aan aanvallen toekomen. We kregen daarna wel een aantal kansen zelf een goal van de lijn. Maar ondanks het hoge tempo en wat kansen gingen we met een 1-0 achter de rust in.
In de rust een wissel doorgevoerd en het strijdplan wat aangepast. Helaas ging Jesse net onder de bal door na 5 minuten. De bal stuiterde net wat hoger op het kunstgras dan was gedacht. Om dit te corrigeren hield hij de speler van Capelle vast en deze liet zich slim vallen. De scheidsrechter wees gelijk naar de stip en de rode kaart voor onze keeper. Daardoor moesten we noodgedwongen gaan wisselen. Mike was de dupe want je hebt toch een keeper nodig. Maar ons strijdplan ging daardoor wel de prullenbak in.
De penalty werd gemaakt en met 10 man gingen we verder.
Ondanks dat we met 10 man stonden kregen we toch nog de grootste kansen. Dat onze tegenstander van vandaag 3x per week traint, compenseerde wij met een hoop werklust. En konden we ons kranig weren. Maar het net wisten we niet te vinden.
In de 93e minuut werd het nog 3-0 door een prachtige goal van de rechts buiten. Zo’n bal gaat er of in, of huizenhoog over. Nu twee zaterdagen vrij, onze wonden likken en op naar de volgende wedstrijd.

Jesse Zwagemakers, Micheal Struijk, Wesley Banis, Sven van den Berg, Nabil Saddik (Wouter Peeters), Julien van der Geest (Chaimen Schrijnemakers), Roland van Deelen, Mike Janssen (Rico Leeflang), Simon Koeleman, Kars Martin (Matty Haupler), Tom Kuil