1e klasse B

14 april 2018 11:45

Door Matty Haupler

Net als vorige week begon deze zaterdag als een heerlijke dag vol zonnestralen. De uitwedstrijd tegen BVCB stond op het programma en we hadden er zin in. Echter waren we niet voltallig. De afwezigheid van onder andere Simon (tentamen), Michael (werken) en Lucas (klussen) betekende een aangepaste opstelling. Er waren 2 basisplaatsen voor Wouter en Jan (zijn eerste basisplaats na een langdurige kruisband blessure), het is natuurlijk altijd leuk om tegen je oude club te spelen. In de warming-up viel Jan echter uitviel, zijn vervanger was Kars. Hierdoor was het omgooien van de opstelling compleet.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. De bal werd achterin rond gespeeld en Neptunus-Schiebroek liet het toe. Na 12 minuten was er een makkelijk gegeven vrije trap voor BVCB. De bal ging via Rico op de lat en in de rebound werd de bal makkelijk ingetikt, 1-0. BVCB kon niet lang genieten van de voorsprong. Na een mooie diepte pass van Tom kwam de bal terecht bij Mike. Die liet de bal 1 keer stuiteren en schoot vernietigend raak! Na 16 minuten was het weer in evenwicht.
BCVB zocht na de gelijkmaker meteen weer de aanval en dat kwam Thomas op een gele kaart te staan doordat hij te laat was met ingrijpen op de naar binnen gesnelde rechts buiten.

De druk op de verdediging van Neptunus-Schiebroek bleef groot en ze bezweken in de 24ste minuut voor de 2de keer. Een mislukt schot van de rechterkant van het doel werd gemist door alle verdedigers en ingetikt bij de 2de paal, 2-1. De wedstrijd kabbelde hierna door tot de rust en er waren weinig goed opgezette aanvallen.

In de tweede helft pakte BCVB het voetballen van de begin van de eerste helft weer op. Na een inschattingsfout van het centrale duo viel de bal achter de verdediging en moest Thomas in duel met de rechtsbuiten. Thomas pakte de aanvaller even vast en dat was voor de scheidsrechter voldoende om hem weg te sturen met zijn 2de gele kaart. Hierna was de wedstrijd gespeeld. De bal werd niet meer in de ploeg gehouden en verdedigend was het vandaag niet zoals we dat gewend zijn.
De eind uitslag 7-1.

Volgende week staat de uitwedstrijd bij MVV’27 op het programma. Dan zal het veel beter moeten dan we nu hebben laten zien. Twee verlies partijen achter elkaar is een tijd geleden, het wordt dus tijd om het recht te zetten.

Rico, Loek, Thomas, Roland, Nabil (Muhammed), Pascal, Kars, Christiano, Tom, Wouter, Mike