1e klasse B

7 april 2018 12:00

R. Brenkman

Door Matty Häupler

Op een mooie lente dag stond de wedstrijd tegen Spirit op het programma. De zonnebrillen waren uit de kast getrokken en de stemming oftewel “spirit” zat er goed in. Spirit blijkt de afgelopen seizoenen een lastige tegenstander voor het tweede elftal. Daarom werd er gewaakt voor onderschatting. De voorbereidingen werden vandaag getroffen door Kars en Mark, dus daar kan het niet aan liggen. Dimitri Koliakoudakis was de vervanger van HV, die van zijn wel verdiende vakantie genoot.

Het spelbeeld was zoals verwacht, Neptunus-Schiebroek in de aanval en Spirit loerend op de counter. Als snel leverde dit een kans op voor Simon, na een goede actie van Christiano, maar de bal ging via de benen van de keeper naast. Na 12 minuten werd de bal veroverd op het middenveld door Spirit, direct werd met een diepe bal de spits gezocht en gevonden. Die legde de bal terug en zo werd het 0-1.
De thuisploeg bleef het betere van het spel hebben en creëerde hierdoor de nodige mogelijkheden. Een schot van Christiano, een kopbal van Simon en een kopbal van Matty, maar geen van allen bereikte de touwen. Na 34 minuten spelen kreeg Tom de bal in de 16 meter. Hij ging langs zijn tegenstander en werd neergelegd, strafschop. Simon ging achter de bal staan en schoot in de rechter onderhoek. De lange keeper van Spirit stopte hem en ook de rebound van Matty ging helaas naast. Dit bepaalde de ruststand op 0-1.

In de tweede helft ging het goed verdedigende Spirit nog verder achteruit lopen en was het alleen mogelijk via de zijkanten tot een kans te komen. Dit werd ook gezien door de spelers en het veld werd goed breed gehouden. De voorzetten werden gegeven maar telkens kreeg Spirit er een hoofd of voet tegen aan, waardoor echte grote kansen uitbleven. De uitbraken van Spirit waren schaars en leverde ook geen grote kansen meer op. Helaas konden de wisselspelers Muhammed, Jan, Roland en Wouter niet zorgen voor de gelijkmaker.

De efficiëntie en het goede verdedigen leverde Spirit 3 punten op. Over de gehele wedstrijd genomen hadden ze 1 kans en dat resulteerde in 1 goal. De teleurstelling was enorm. Op naar een goede trainingsweek en dan wacht volgende week een uitwedstrijd bij BVCB.

De opstelling: Rico, Loek, Sven, Lucas, Nabil (73’ Roland), Pascal, Christiano (62’ Jan), Kars (85’ Wouter), Tom, Simon, Matty (60’ Muhammed)