Ruben van Diest

Neptunus-Schiebroek – Excelsior ‘20     4 – 0

Dinsdag 11 september 2018

Door Hijman ten Kaate

Op een doordeweekse trainingsavond speelden de Rotterdammers een nuttige oefenwedstrijd tegen de Schiedammers. Een aantal spelopvattingen en uitvoeringen waren vooral in de eerste helft zichtbaar. De tegenstander moet tureluurs van de aanvallen zijn geworden.

In het tweede bedrijf werd het door enkele wissels wat minder. De tegenstander bracht het laatste half uur wat routiniers in het veld en ging met meer aanvallers spelen. Er ontstond wel ruimte, maar geprofiteerd werd er niet van.

Na vijf minuten rondde Mike Janssen al een snelle aanval over rechts af 1 – 0. Kort erna schoot hij fraai net over de lat. In de 11e minuut kopte Leroy van Bueren een voorzet net naast. Na een kwartier werd een scherpe voorzet van Faybian Hertstein door de rechtsback in eigen doel gewerkt 2 – 0. Halverwege de eerste helft maakte Mike Janssen een voorzet van Faybian Hertstein eenvoudig tot 3 – 0. Na een half uur redde de doelman met zijn voet een inzet van Faybian Hertstein. Tien minuten voor rust kwam ex-Neptuniaan Mitchel Schrauwers alleen voor doelman Angelo Spanjaart die hem de baas bleef. Kort voor rust bokste de doelman een afstandsschot tot hoekschop.

Kort na de rust verscheen Volkan Unlu alleen voor de Schiedamse doelman, maar hij wist hem niet te passeren. In de 51e minuut tikte Angelo Spanjaart een schot van Mitchel Schrauwers over de lat. Even later schoot Mike Janssen aan de andere kant met een mooi schot diagonaal 4 – 0 binnen. Na een uur was de inbreng van routinier Clarijs bepalend voor de meer aanvallende impulsen van Excelsior ’20. Maar door attent verdedigen kwamen zij niet tot doelpunten. Een klein kwartier voor het einde schoot Daniel van Delft een vrije trap nog op de buitenkant van de paal. Het tempo bleef in de wedstrijd en over en weer ontstonden nog kleine mogelijkheden. Zo werd het einde onder de goed leidende scheidsrechter van Diest bereikt.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy van Wijngaarde, Sander van der Velde, Mitchel van Wageningen, Massaro Latuheru, (63e min. Roland van Deelen), Paul Hoekstra, Sjors te Duits (60e min. Daniel van Delft), Volkan Unlu, Faybian Hertstein (63e min. Chahine Lobiyed), Mike Janssen, Leroy van Bueren (60e min. Nick de Vlaming)

Niet in actie: Ryan Lol