Uitstekende indruk in eerste bekerwedstrijd

1 september 2018 17:00

VOC 1 – Neptunus-Schiebroek 1 (beker)  0 – 2

Zaterdag 1 september 2018

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft in de eerste officiële wedstrijd van dit nieuwe seizoen een uitstekende indruk achtergelaten. Met de juiste instelling en de wil om te winnen waren zij de bovenliggende partij in het treffen met de buurman VOC. Afgelopen dinsdag hadden zij nog van een mix-elftal ruim verloren, maar nu waren de rollen omgedraaid en werd er dik verdiend van de een klasse hoger spelende tegenstander gewonnen.

Al in het begin werd al goed doorgejaagd op de laatste man en de doelman, die daar veel moeite mee hadden. Toch was het in de 7e minuut dat de gastheer gevaarlijk was met een kopbal van de lange spits, die doelman Ryan Lol knap over de lat tikte. Vijf minuten later was Neptunus-Schiebroek gevaarlijk na een goede combinatie, die werd afgesloten met een scherpe voorzet van Roland van Deelen. Helaas werd deze weggewerkt. In de 18e minuut werd Leroy van Bueren door Chahine Lobiyed alleen voor de doelman gezet, maar zijn inzet ging hoog voor het doel langs. VOC probeerde met voorzetten van de rechtsback de centrale spits te bereiken, maar slaagde daar nauwelijks in. Ondertussen bleef het middenveld van de gasten de bal veroveren. In de 40e minuut vergaten Chahine Lobiyed en Roland van Deelen de bal op het doel te schieten na weer een goede aanval. Tevreden met het spel werd de rust bereikt.

In de tweede helft had VOC enkele spelers op andere posities gezet, dat was voor Neptunus-Schiebroek even zoeken, maar de draad werd weer snel opgepakt. In de 54e minuut redde de VOC doelman zijn ploeg voor een achterstand door een inzet van Daniël van Delft te blokken. Drie minuten later werd een hakbal van Leroy van Bueren wegens buitenspel afgekeurd. In de 66e minuut sloeg de doelman een inzet van Nick de Vlaming weg. De rebound van Leroy van Bueren werd door een verdediger tot hoekschop gewerkt. Daarna volgden nog drie hoekschoppen. De laatste werd door Daniël van Delft hard ingebracht. Roland van Deelen bukte bewust en de bal verdween in de hoek 0 – 1. Tien minuten voor tijd schoot Massaro Latuheru hard over de lat. In de 88e minuut kopte de spits in de handen van Ryan Lol. In de tegenaanval ging Leroy van Bueren er snel vandoor. Zijn inzet ging langs de doelman zou voorlangs gegaan zijn, maar Nick de Vlaming was zeer alert meegelopen en tikte de bal bij de paal binnen 0 – 2. In de laatste minuut haalde Daniël van Delft nog een scherpe voorzet uit de doelmond. Na enkele minuten extra tijd floot de leidsman voor het einde. Met een zeer verdiende overwinning verlieten spelers en begeleiders het veld. Volgende week volgt de tweede bekerwedstrijd thuis tegen TOGB om vijf uur.

De scheidsrechter gaf geel aan Volkan Unlu voor te weinig afstand bij een vrije trap en de rechtsback van VOC ontving geel voor een overtreding in dit verder sportieve treffen.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Nicky Erkelens, Machiel Lourens (74e min. Massaro Latuheru), Sander Duin, Sven van de Berg, Stefan van Diest, Volkan Unlu (46e min. Daniël van Delft), Roland van Deelen, Paul Hoekstra, Leroy van Bueren, Chahine Lobiyed (64e min. Nick de Vlaming)