KNVB

Neptnus-Schiebroek – Berkel 6 – 0 ( beker)

Zaterdag 15 september 2018

Door Hijman ten Kaate

Neptnus-Schiebroek heeft in de laatste bekerwedstrijd laten zien wie als winnaar van deze poule naar de volgende ronde gaat. Drie wedstrijden met een doelsaldo van 13-1 belooft wat voor de competitie. Een veel feller op de bal jagend Neptunus-Schiebroek liet geen spaan heel van een matig spelend Berkel. Al kwamen enkele doelpunten op het conto van een blunderende doelman Ken Stigt. De uitslag was niet eens geflatteerd en had nog hoger kunnen uitvallen. Na rust, toen de thuisclub het wat rustiger aan deed, zijn de gasten geen moment gevaarlijk geweest.

In de vijfde minuut moesten beide doellieden in actie komen om een gevaarlijke lage voorzet te onderscheppen. In de tiende minuut was Mike Janssen bijna succesvol, maar hij schampte de bal met zijn hoofd na een scherp genomen vrije trap en trof helaas geen doel. In de tegenaanval schoot Angelo Spanjaart bij het uitkomen de bal tegen Massaro Latuheru. De snelle Elroy Wijngaarde kon nog net de bal weghalen voordat Talib Azaroiali gevaarlijk werd. In de 14e minuut draaide Leroy van Bueren op links goed weg. Hij schoot de bal van ruim twintig meter prachtig diagonaal in de verre bovenhoek 1 – 0. In de 19e minuut maakte eerst een doorjagende Stefan van Diest het de doelman lastig, daarna was het Mike Janssen die zorgde dat de doelman de bal onvoldoende weg werkte en in de voeten van Leroy van Bueren schoof. De spits bedacht zich geen moment en schoot de bal met de binnenkant over de doelman in het net 2 – 0. In de 25e minuut kreeg Angelo Spanjaart een vrije trap tegen, omdat hij de bal te lang in zijn handen hield. De vrije trap van Erwin van der Stoep belandde op de lat. In de 33e minuut kreeg doelman Ken Stigt een lage voorzet van Chahine Lobiyed niet klemvast, waarvan Leroy van Bueren profiteerde. Hij maakte zo een onvervalste hattrick binnen het halve uur  3 – 0. Vijf minuten later ging Mike Janssen goed door op een verre uittrap van Angelo Spanjaart. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot droog in de hoek 4 – 0. In de blessuretijd knalde Mike Janssen nog naast.

In de tweede helft deed Neptunus-Schiebroek het rustiger aan en wilde het vooral geen tegentreffer incasseren. Toch kregen ze nog diverse mogelijkheden en kwamen er twee doelpuntjes bij. In de 53e minuut zette Massaro Latuheru voor. Doelman Ken Stigt sloeg de bal onvoldoende weg en Machiel Lourens strafte dat meteen af 5 – 0. In de 67e minuut werd een vrije trap van Bart van Dool van richting veranderd en vloog gevaarlijk voorlangs. In de 80e minuut brak Tim van de Vorm op rechts bij een uitval door. Daniël van Delft dwong hem om te schieten en Angelo Spanjaart kon eenvoudig de bal stoppen. In de 83e minuut legde Leroy van Bueren een voorzet van Sven van de Berg met zijn borst klaar voor Mike Janssen, die direct uithaalde voor 6 – 0. In de blessuretijd verdween een vrije trap van Sander Duin net naast de verkeerde kant van de paal.

Scheidsrechter J. Noordhoek floot een redelijke wedstrijd en had geen moeilijke middag. Hij gaf gele kaarten aan Machiel Lourens (Neptunus-Schiebroek) en Bart van Dool (Berkel).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde (46e min. Nicky Erkelens), Machiel Lourens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Volkan Unlu (46e min. Sven van de Berg), Fabian Hertstein (63e min. Daniël van Delft), Chahine Lobiyed, Leroy van Bueren, Mike Janssen

Niet in actie kwamen: Ryan Lol, Mitchel van Wageningen, Paul Hoekstra