Vergeten vroegtijdig wedstrijd in het slot te gooien

Scheidsrechter

G. Verhoeve

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond na twee vrije zaterdagen de wedstrijd tegen Heinenoord op het programma. De heenwedstrijd leverde ons het eerste verlies partij op. We waren dus gebrand op goed resultaat. We begonnen de wedstrijd wat aftastend omdat we niet echt wedstrijden in de bennen hadden. Maar via een aantal goeie combinaties kwamen we gevaarlijk voor de goal van Heinenoord. Heinenoord zakte in en liet ons het spel maken. Wel probeerde ze via de snelle buitenspelers gevaarlijk voor ons doel te komen. Maar heel erg gevaarlijk werd dit niet. Via een goeie aanval over rechts kwam de bal voor de 2e keer bij Matty die de bal voor gaf. Twee man van Heinenoord zaten volledig mis en dan is het voor Tom Kuil een koud kunstje om deze bal richting doel te schieten. Met een gemene stuit ging de bal onder de keeper door en was de 1-0 een feit. Niet veel later was het weer een slimme snelle aanval dwars door het midden. Ditmaal was Tom de aangever en ronde Simon het keurig af.

Met deze stand gingen we ook de rust in. Toch werd er het een en ander goed doorgesproken. Het spel was wat slordig en de laatste eindpass miste precisie. Dit moest tweede helft zeker beter.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat opener. Heinenoord probeerde met wat omzettingen wat meer controle te krijgen. Maar het goed ingespeelde 2e elftal van Han van Leeuwen kwam niet echt in gevaar. De verdediging stond als een huis en gaven weer niets weg. Toch lukte het niet om vroegtijdig de 3-0 op het scorebord te zetten. Een geweldige actie op de achterlijn ging voor langs. Schoten van dichtbij werden gekraakt door de keeper. Niet veel later maakte Jan Everse na een jaar revalideren van een kruisband operatie zijn opwachting in het tweede elftal. Dit smaakte zeker naar meer waren zijn woorden.

20 minuten voor het einde dachten we dan toch eindelijk dat de 3-0 gemaakt zou worden. Een strakke uittrap van Rico werd op prachtige wijze aangenomen door Tom. Zo’n actie zou door studio voetbal 10x worden herhaald. Met een zo lijkende simpele voetweging plukte hij de bal prachtig uit de lucht. En lobde de bal daarna nog mooier over de keeper heen. Helaas lande de bal op het dak van de goal. Maar deze actie had zeker meer verdient. Toen de bal ook nog een keer over werd geschoten en een rebound belande op de lat had het van Leeuwen duo niet gedacht dat er nog een doelpunt zou vallen. Deze viel gelukkig wel. Er werd door de keeper slecht uitverdedigt en deze werd opgepikt door Simon die vandaag zijn tweede goal van de dag maakte, waardoor de wedstrijd 5 minuten voor het einde toch eindelijk in het slot was gegooid.

Na de wedstrijd werd Joop onze assistent-scheidsrechter en al jaren lid van het scheidsrechterskorps en woonachtig in de achtertuin van het oude KNVB-kantoor in het zonnetje gezet. Joop die iedere zaterdag toch zijn middag opoffert om te komen vlaggen. Iemand waarbij zijn humor en getoeter door alle spelers enorm wordt gewaardeerd. Een man met een af en toe grote mond maar een enorm klein hartje. Het elftal heeft daarom een mooie actiefoto van Joop af laten drukken of canvas in combinatie met een cadeaubon als blijk van enorme waardering.

Als dan later op de dag ook nog blijkt dat XerxesDZB punten heeft verspeeld waardoor we weer op de tweede plaatst staan. Kan het weekend niet meer stuk.

Rico Leeflang, Loek te Duits, Thomas van Kan, Sven van den Berg, Michael Struijk, Julian van der Geest, Lucas van Kan, Matty Haupler, (Cristiano Lo Monaco) Simon Koeleman, Kars Marting (Jan Everse), Tom Kuil