Datum

8 september 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

In absentie van uw trouwe verslaggever, tevens woordkunstenaar Martin v/d Lindt, hierbij alsnog een verslag van de 2e bekerwedstrijd van het nog prille seizoen. Vandaag stond de topper op het programma tegen Angstgegner Semper Altius (Latijn voor : Steeds Hooger) uit Rijswijk. Na een ware bekerthriller en winst na penalties in de kwartfinale van de bekercompetitie van vorig jaar konden we, zo stond vooraf al vast, onze borst natmaken. De jaren daarvoor zijn tegen hetzelfde team ook reeds verhitte potjes gespeeld en werd er dan weer verloren en dan weer gewonnen, ergo : 2 aan elkaar gewaagde opponenten.

De eerste strijd die geleverd diende te worden vandaag was de strijd tegen de tijd. Ivm diverse afsluitingen (waaronder de A13) bleek het voor velen lastig om op tijd het gezellige sportcomplex van Semper Altius te bereiken. Na afloop van de wedstrijd zou blijken dat dit niet de eerste strijd was met de tijd, maar daarover later meer.

Nadat een ieder toch wist op tijd aan de aftrap te verschijnen, konden we na de 6-0 thuisoverwinning van vorige week tegen Graaf Willem II Vac, aan de bak tegen een tegenstander die zijn wedstrijd deze week i.v.m. de weersomstandigheden afgelast zag worden. Dit was bij aanvang van het duel ook duidelijk te merken, daar Neptunus-Schiebroek van de aftrap fel uit de startblokken schoot. Ondanks meer balbezit voor de Schiebroekse gasten golfde het spel over en weer maar echt gevaarlijk wisten geen van beiden tot dan toe te worden. Tot in de 13e minuut Nourdin een goede actie maakte in de vijandelijke "zestien" en Arne in staat stelde zijn 1e en alweer zijn 4e van dit seizoen in de touwen te schieten.

Dat Semper Altius hier een antwoord tegenover wilde gaan zetten werd snel duidelijk maar bij Neptunus-Schiebroek was er duidelijk de bereidheid om allemaal een stap extra te doen en gesteund door de 0-1 voorsprong werd het 1e offensief van de gastheren onschadelijk gemaakt. Echter niet veel later werd in de 19e min met een steekbal toch 1 van de voorwaartsen van Semper bereikt maar wist Sander Barto met een uiterste inspanning de bal tot corner te verwerken. Althans zo dachten de spelers en handjevol toeschouwers. De leidsman die op het laatste moment uit de kantine werd geplukt om dit treffen te leiden, besloot echter anders en gaf tot iets verbazing een penalty. Het tekende de sportiviteit van de Semper spelers die de scheidsrechter erop wezen dat van een strafschop absoluut geen sprake kon zijn. Zij besloten zelf een corner te nemen, hetgeen lof oogste van alle aanwezigen. De corner werd onschadelijk gemaakt en als de bliksem schakelde Neptunus in de counter via Arthur op rechts over in de aanval. Arthur bediende Nourdin maar hij wist de keeper te raken, waarna Arne in de rebound over de bal heen maaide.

Semper Altius werd kort daarna nog een keer zeer gevaarlijk door de Roemeense Maradona, die vanaf eigen helft een 6-tal Neptunianen af wist te troeven maar in de zestien toch kon worden afgestopt.

Daarna was het toch weer Neptunus-Schiebroek dat haar tegenstander de wil wist op te leggen. Nourdin zag een doelpunt afgekeurd waarbij opviel dat de grensrechter bij vrijwel iedere bal in de richting van de Rijswijkse goal vlagde voor buitenspel. We houden het er maar op dat het zo was, al was er bij een ieder twijfel. Vlak na deze teleurstelling konden we toch bijna de 0-2 op het scorebord noteren, echter kreeg de solo van Arne niet 't verdiende resultaat, maar de knal van de Bomber van Berkel stuitte snoeihard via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Kort daarna was het toch raak en kregen de Schiebroekenaren loon naar werken. Vanuit een vrije trap van Nourdin, nadat Arthur tegen de grond werd gewerkt met een overtreding waarvoor je in de judosport ippon mag noteren, wist Arne de bal hard en beheerst achter de Semper doelman te koppen. De wedstrijd leek met nog een paar minuten in het 1e bedrijf onder controle en nog steeds die bereidheid om voor elkaar en met elkaar voor een resultaat te knokken. Echter wist Semper kort voor rust ook uit een vrije trap op vrijwel identieke wijze aan de 2e goal van Arne hun 1e van de middag achter doelman Gerrit te knikken. Met een verdiende voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Met 3 wissels en hier en daar een kleine omzetting werd de 2e helft aangevangen. Het spelbeeld bleef ongewijzigd. Semper probeerde het spel te maken, Neptunus kwam nauwelijks in de problemen en wist zelfs via Arne de 1-3 aan te tekenen. Althans, in die veronderstelling waren we allemaal behalve de Rijswijkse grensrechter die onderhand een pijnlijke arm van zoveel vlagsignalen zou moeten hebben. De scheidsrechter nam het advies van zijn assistent wel over en zodoende werd er aan de stand niets veranderd. Een soortgelijke situatie deed zich kort daarna nogmaals voor alleen nu besloot de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter te negeren en kon Marcellino alleen op de Rijswijkse doelman af. Waar Marcellino vorig jaar nog succesvol was op hetzelfde veld en zelfs het team naar de halve finale schoot, zo faalde hij nu oog in oog met de keeper om zo de 1-3 aan te tekenen.

En een oude wet in het voetbal komt ook deze middag weer ter sprake. Als je zelf de kansen niet maakt (of afgekeurd ziet worden) dan krijg je aan de andere kant de goal om je oren en alzo geschiedde. Een fladderbal van de rechtshalf van Semper Altius vloog over doelman Gerrit heen die de bal nog wel wist te schampen en tegen de lat wist te tikken, maar daar stond een Semper aanvaller om de bal eenvoudig in de goal te koppen, 2-2.

Een breekpunt in de wedstrijd want het tot toe dan team keihard werkende Neptunus-Schiebroek leek geknakt en de koppies gingen hangen. Tot overmaat van ramp viel ook de tot dan toe uitstekend spelende Marco uit met een liesblessure en moesten we een aantal omzettingen doorvoeren. Het was echter gedaan met de vechtlust zo leek het en we liepen achteruit. Semper Altius rook bloed en kreeg een 2-tal corners achter elkaar te nemen. Bij de 2e corner kwam de bal op een meter op 7 van de doellijn in een kluts en werd ingeschoten richting het Schiebroekse doel. De bal werd van richting veranderd en belandde zodoende fortuinlijk achter doelman Gerrit, waarmee de stand op 3-2 kwam. Het verzet leek daarmee definitief gebroken. Zeker nadat kort erna door slordig verdedigen aan Schiebroekse kant de Rijswijkers hun 4e van de middag wisten te scoren.

Toch wisten de blauw-witten nogmaals de rug te rechten en nog een keer aan te zetten om te proberen toch nog voor een gelijkspel te gaan. Eerst werd Arne getorpedeerd in de 16 en werd hem een scoringskans ontnomen. Echter zag de leidsman er geen strafschop in. Met nog een kwartier te spelen bood Marcellino na een goeie voorzet van Rob de zojuist ingevallen Onno een niet te missen kans. Echter Onno zag kans de bal tegen de paal te werken en zo was de kans op een aansluitingstreffer verkeken. Het was echter geen reden om deze keer de kop erbij te laten hangen, maar we gingen toch op zoek naar de 4-3 en die zou er middels een heerlijke afstandsknal van Jasper ook komen. Nadat hij eerder al met een bekeken lob de lat had geraakt wist hij nu wel de keeper te verschalken.

Met nog minimaal 10 minuten te spelen groeide er weer vertrouwen in een goede afloop. Totdat bleek dat we vandaag voor de 2e keer ook de strijd met de tijd moesten aangaan. Tot werkelijk ieders verbazing floot de scheidsrechter na 37 min in de 2e helft af. Dit leidde zelfs bij de spelers en supporters van de thuisploeg tot verbaasde blikken. Nadat uw verslaggever verhaal ging halen bij de scheidsrechter bleek hij echt het spoor bijster. Nadat hem erop gewezen was dat de klok 14:12 uur aanwees 9wat hij zelfs nog op zijn klok liet zien) werd het antwoord gegeven : ik heb de tijd bijgehouden en we zijn precies om 13:35 uur begonnen. Toen hem erop gewezen werd dat er dan toch echt maar 37 minuten zijn gespeeld en hij zo Neptunus-Schiebroek de kans ontnam om nog minimaal een gelijk spel uit het vuur te slepen, wuifde hij alle protesten weg met de woorden : tijd is tijd.

Tijd dus om deze wedstrijd snel te vergeten en onze huid duur te gaan verkopen tegen de 3e en laatste beker-tegenstander, te weten Hazerswoudse Boys op Zaterdag 15 September. Wij zien u graag langs het veld om het team te ondersteunen. Spektakel en een glimlach verzekerd. Oh ja, kom wel op tijd om van 90 minuten te genieten, want zo lang duren wedstrijden normaal gesproken.

Opstelling : Gerrit, Marco, Hans-Peter, Gerhard, Sander B, Arthur, Sander vd W, Rob O, Raymond, Nourdin en Arne

Wissels : Onno, Jasper, Alex, Marcellino

Technische staf : Marcel, Henk O