2e klasse D

6 oktober 2018 14:30

Door Hijman ten Kaate

De eerste echte stadsderby van het nieuwe seizoen werd verdiend gewonnen door het elftal uit Schiebroek. De amateurtak spelend op Nieuw Terbregge had niet veel in te brengen tegen het betere veldspel van de opponent. Neptunus-Schiebroek kreeg vele mogelijkheden, maar het bleef uiteindelijk steken op twee treffers.

In de eerste helft zette Neptunus-Schiebroek de tegenstander veelvuldig vast. Alleen met lange halen naar voren probeerde Sparta daar onderuit te komen. In de 6e minuut moest doelman Massimo van Ewijk handelend optreden om een inzet van Faybian Hertstein over de lat te tikken. Even later ging een schuiver van Paul Hoekstra rakelings langs de paal. In de 18e minuut pakte de Sparta doelman een schot van Leroy van Bueren. Drie minuten later ging Sander Duin goed door, maar zijn scherpe voorzet bereikte helaas geen medespeler. Toch was het Sparta dat tegen de verhouding in de leiding nam. Een snel uitgespeelde counter gaf de geheel vrij gelaten Rhandy Rademakers de gelegenheid om 1 – 0 binnen te koppen. Even later kwamen ze weer gevaarlijk door. Na een half uur schepte Chahine Lobiyed een harde schuiver van Faybian Hertstein over de lat. Neptunus-Schiebroek bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar ook de vrije trap van Sander Duin leverde 2 minuten voor de rust geen treffer op.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. In de 53e minuut schoot Chahine Lobiyed in de korte hoek. Doelman Massimo van Ewijk liet de bal los en Mike Janssen was er als de kippen bij en schoot de over de achterlijn 1 – 1. Na weer een goede aanval ging de bal van Chahine Lobiyed naar Mike Janssen, die de bal breed legde op Leroy van Bueren. Met een diagonaal schot laag in de verre hoek zorgde de spits voor de voorsprong 1 – 2. Drie minuten liftte Mike Janssen de bal over de lat. In de 73e minuut schoot Daniel van Delft gevaarlijk langs de paal. Sparta ging in de laatste tien minuten pompen, hopende dat de bal goed zou vallen, maar de verdediging gaf geen krimp. Zo blokkeerde Sander Duin een inzet van een Spartaanse aanvaller en wist Machiel Lourens veel ballen weer weg te werken. Neptunus-Schiebroek deed echter te weinig met de ontstane ruimte. Zo werd Volkan Unlu de diepte in gestuurd en was zijn voortzetting te onnauwkeurig om de man meer situatie te verzilveren. In de laatste minuut was doelman Massimo van Ewijk net iets eerder bij de bal dan Mike Janssen. In de blessuretijd maakte Neptunus-Schiebroek een drie tegen een situatie niet af. De breedtepass van Elroy Wijngaarde kon nog onderschept worden door Jelano Tavares. Zo kwam er geen verandering meer in de verdiende eindstand op het scorebord.

Scheidsrechter A. Ebink floot in dit sportieve treffen een goede wedstrijd. Hij gaf geel aan Stefan van Diest (Neptunus-Schiebroek) en Danny Langstraat (Sparta)

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest (67e min. Daniël van Delft), Faybian Hertstein (67e min. Volkan Unlu), Chahine Lobiyed (78e min. Nicky Erkelens), Paul Hoekstra, Leroy van Bueren, Mike Janssen

Niet in actie kwamen: Sven van den Berg en Ryan Lol

Videosamenvatting:
Alleen al vanwege de schitterende camerapositie is het een langere samenvatting geworden van de Rotterdamse derby tussen twee ploegen die de eerste twee wedstrijden hadden gewonnen.