8 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Door Hijman ten Kaate

De Rotterdammers speelden voor de tweede keer op natuurgras en wederom ging het in Schiedam, net als in Krimpen, volledig mis tegen een fellere en agressievere tegenstander. Tel daar de defensieve fouten in de eerste helft bij op en je loopt dan na vijfenveertig minuten al achter de feiten aan. Het was een collectief falen, maar dat doet niets af aan de overwinning van de Schiedammers.

De thuisclub had al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen. De veel snellere Miletson Silva de Freitas trok vanaf rechts voor en spits Yuri Nooteboom raakte van dichtbij de lat. Een minuut later moest doelman Michel Zuur met zijn benen een schot van Daniel van Delft onschadelijk maken. In de vierde minuut gaf scheidsrechter Post een strafschop en een gele kaart wegens een vermeende handsbal van Sven van den Berg.  Aanvoerder Tim Lansbergen benutte dit buitenkansje eenvoudig 1 – 0. In de 13e minuut pakte de Schiedamse doelman een inzet van Leroy van Bueren. Rond het kwartier werd er slordig balverlies op het middenveld geleden en werd rechterspits Miletson Silva de Freitas de diepte ingestuurd. Hij omspeelde doelman Ryan Lol en de    2 – 0  stond op het bord. Neptunus-Schiebroek probeerde iets terug te doen. In de 19e minuut moest doelman Michel Zuur handelend optreden bij twee inzetten van Chahine Lobiyed. In de 22e minuut vergat scheidsrechter Post te fluiten voor een handsbal van een van de Schiedamse verdedigers. Na ruim een half uur kwam Ryan Lol op tijd zijn doel uit om een snelle Kethelse counter ongedaan te maken. Even later werd het zelfs     3 – 0 na zwak ingrepen aan de linkerzijde en kon spits Yuri Nooteboom  via de binnenkant van de paal scoren. De rust werd dan ook zonder Rotterdamse bezieling met grote achterstand bereikt. In de rust volgden de nodige wissels.

Direct na de thee zette Neptunus-Schiebroek veel druk op het doel van de tegenstander. Het leverde in de eerste tien minuten redelijke kansjes op, maar helaas gingen de inzetten van Daniel van Delft en Paul Hoekstra rakelings langs de paal. En kwam een hoge bal van Chahine Lobiyed op de lat. In de 54e minuut schoot Sander Duin uit een afgeslagen hoekschop naast.  De Rotterdamse treffer liet te lang op zich wachten. Rond het uur speelde Neptunus-Schiebroek een fase met tien man, toen Stefan van Diest na een elleboogstoot flink opgelapt moest worden. In de 62e minuut omzeilde Yuri Nooteboom de buitenspelval. Hij omspeelde makkelijk Ryan Lol, maar schoot voor een open doel in het zijnet. In de 68e minuut scoorde Faybian Hertstein met een schuiver in de benedenhoek 3 – 1. Daarna ontstond er even een opstootje omdat doelman Michel Zuur weigerde de bal terug te geven. Een kwartier voor tijd schoot Ryan Lol tegen de wind in ver uit, maar de voorwaartsen wisten de man meer situatie niet af te ronden. Tien minuten voor tijd besliste invaller Ntumba Kabongo met een snoeiharde kopbal op de rand van de zestien voor de beslissing 4 – 1. Nog geen minuut later maakte Leroy van Bueren met een fraaie actie 4 – 2. In de blessuretijd werd Faybian Hertstein van achteren binnen de zestien gevloerd, maar ook hier weigerde de leidsman een overtreding in te zien.  Uiteindelijk werd de wedstrijd zonder veel extra tijd afgefloten.

Scheidsrechter Post gaf gele kaarten aan Sven van den Berg, Sander Duin, Leroy van Bueren (allen Neptunus-Schiebroek).

Gelukkig verloor concurrent DCV ook deze middag, maar kwam Nieuwenhoorn ook dichterbij. Dit is de tegenstander van de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy van Wijngaarde, Machiel Lourens (29e min. Paul Hoekstra), Sven van den Berg (46e  min. Sander Duin), Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Daniel van Delft, Chahine Lobiyed, Volkan Unlu, Leroy van Bueren, Mike Janssen (46e min. Faybian Hertstein)

Niet gespeeld: Sjors te Duits, Devi Ponsen.