SVS 1

2e klasse D

23 maart 2019 14:30

Steenbergen

Neptunus-Schiebroek heeft een kleine maar verdiende overwinning op het stugge SVS uit Capelle aan den IJssel behaald. De ploeg speelde net als in de heenwedstrijd met veel spelers achter de bal en hoopte met het ouderwetse Engelse “kick and rush” spel, door uithalen naar voren, dat de voorwaartsen er wat mee konden doen. Er is dan wel, vooral in de tweede helft, dreiging door dit type spel, maar echt kansen levert dat niet op. Slechts een keer voor en na rust waren zij in de gelegenheid om gelijk te komen. De thuisclub bleef via voetballende combinaties regelmatig de aanval zoeken. Dat leverde wel een aantal mogelijkheden op, maar de verlossende tweede treffer wilde maar niet vallen.  In het laatste kwartier werd er door het gehele team hard gewerkt om ook deze drie punten binnen te halen.

De gastheren zetten, ondanks de tegenwind, direct druk op de verdediging, maar de bal werd door de gasten regelmatig “rücksichlos” naar voren geschoten. In de tiende minuut leek Neptunus-Schiebroek toch de leiding te nemen. Een zeer vlot lopende combinatie werd uiteindelijk door Paul Hoekstra naast geschoten. Neptunus-Schiebroek bleef het proberen, maar de Capelse verdediging met het blok ervoor gaf weinig ruimte weg.

In de 20e minuut was het toch raak. Sander Duin schoof goed in en speelde de bal op Leroy van Bueren, die kaatste direct terug op zijn laatste man, die daardoor vrij in het centrum op de doelman kon afgaan en zeer rustig 1 – 0  binnenschoot. In de 28e minuut speelde Atony Schoenmaker zich na een counter goed vrij en gaf de bal voor aan de inkomende Raymon Lingen, maar daar was de uitstekende uit zijn doel komende Angelo Spanjaart die zich voor zijn voeten gooide en de gelijkmaker voorkwam. Na een half uur moest doelman Bart de Keijzer zich strekken om een schot van Stefan van Diest weg te stompen. In de 33e minuut leek Neptunus-Schiebroek de voorsprong te vergroten. Na een goede aanval had de hardwerkende Mike Janssen waarschijnlijk zelf moeten scoren, want zijn pass op Leroy van Bueren werd wegens buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later kwam Mike Janssen net te kort om vallend een voorzet van Chahine Lobiyed binnen te koppen. In de 38e minuut kon de leidsman helaas niet waarnemen dat de Capelse doelman de bal met zijn hand buiten het strafschopgebied pakte. Twee minuten later kopte Mike Janssen een voorzet van Faybian Hertstein over de doelman en de lat. De rust ging in met een kleine voorsprong voor de Rotterdammers.

Al in de eerste minuut was het weer Sander Duin die op links doorging. Zijn lage voorzet kon net op tijd door Bart de Keijzer worden onderschept voordat Leroy van Bueren gevaarlijk kon worden. In de 51e min pakte Angelo Spanjaart een kopbal van Raymon van Lingen. Kort erna kopte Faybian Hertstein vrij voor het doel van dichtbij over. Weer even later moest de doelman een bekeken inzet van Faybian Hertstein over de lat tikken. Twintig minuten voor het einde zette Paul Hoekstra met een steekpass Mike Janssen vrij in het centrum, maar doelman Bart de Keijzer wist de poging van de aanvaller te pareren. In de 73e minuut kreeg SVS een levensgrote mogelijkheid om te scoren. Een doorgeschoten vrije trap werd bij de tweede paal van dichtbij door Nick Peeters over de kruising gekopt. Tien minuten voor tijd zag scheidsrechter Steenbergen geen strafschop in het onderuit tackelen van een Neptunus-Schiebroek aanvaller. In de slotfase probeerde SVS met opportunistisch voetbal alsnog wat te forceren, daardoor ontstond er voor de thuisclub veel ruimte. Maar de steekballen op Volkan Unlu, door Stefan van Diest en Leroy van Bueren waren net wat te scherp. Ook leverde een poging Machiel Lourens niets op. Aan de andere kant lieten de Rotterdamse verdedigers geen steekje vallen en werd er tot de laatste minuut gestreden. Wanneer Neptunus-Schiebroek volgende week het restant vanaf de 38e minuut tegen Hellevoetsluis tot een goed einde brengt zijn zij alleen koploper.

Scheidsrechter Steenbergen liet beide elftallen voetballen en hanteerde veelvuldig de voordeelregel. Hij gaf geel aan Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek) en Wishnu Badal (SVS).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Faybian Hertstein (71e min. Sander v.d. Velde), Chahine Lobiyed (79e min. Tom Houtschilt), Leroy van Bueren, Paul Hoekstra (82e min. Volkan Unlu), Mike Janssen