Neptunus-Schiebroek 1 loopt weer puntverlies op en deelt de punten met Vitesse Delft.

1 - 1

2e klasse D

16 februari 2019 14:30

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft in de strijd om het kampioenschap wederom dure punten verspeeld. Op een prachtige zonnige voetbalmiddag waren zij de eerste helft met goed voetbal de bovenliggende partij en kwamen zij terecht op voorsprong. Door een eigen fout hielpen zij de gastheren net binnen het uur aan de gelijkmaker. Daarna was het voetbal totaal weg en gingen zij om onduidelijke redenen mee in het fantasieloze hotsenknotsenvoetbal van de tegenstander. De uitslag was dan ook voor beide ploegen terecht.

Op het hobbelige veld probeerden de Rotterdammers met combinatievoetbal regelmatig de aanval te zoeken. De tegenstander koos ervoor om met lange halen de twee voorwaartsen te bereiken. Maar de verdedigers konden dat met twee vingers in de neus zeer gemakkelijk oplossen. Na een kwartier bereikte een crosspass van Sander Duin op rechts Mike Janssen, die rakelings voorlangs schoot. Twee minuten later was het Leroy van Bueren die na een prima combinatie net over de lat knalde. In de 27e minuut moest Angelo Spanjaart zowaar een poging van Denzel dos Santos met veel show uit de lucht plukken. In de tegenaanval gaf Faybian Hertstein de bal voor die door Mike Janssen verlengd werd en bij Leroy van Bueren terecht kwam, die direct de bal tegen de touwen schoot 0 – 1.

In de 38e minuut tikte Machiel Lourens een hoekschop van dichtbij in het zijnet. De Rotterdammers speelden heel rustig de tijd uit tot aan het rustsignaal.

In de tweede helft drong Vitesse Delft wat meer aan, maar kansen werden er niet gecreëerd. In de 53e minuut ging een vrije trap van Stefan van Diest aan iedereen voorbij. Twee minuten later werd Faybian Hertstein op rechts vrijgespeeld. Zijn inzet werd door doelman Marco Bergen Henegouwen met de voet in de korte hoek verijdeld. In de 58e minuut speelde Massaro Latuheru  ongelukkig de bal terug. In eerste instantie leek Angelo Spanjaart de situatie nog te redden, maar de bal kwam toch bij Denzel dos Santos, die voor de gelijkmaker zorgde 1 – 1. Daarna raakte Neptunus-Schiebroek het spoor bijster en ging het mee in het spel van Vitesse Delft. Het werd er niet beter op. Kansen werden door beide ploegen niet meer verzonnen en gelukkig maakte de goed leidende scheidsrechter  Vreeswijk er zonder veel blessuretijd een einde aan.

De leidsman gaf terechte gele kaarten aan Volkan Unlu, Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek) en Hamza el Kaddouri (Vitesse Delft).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Volkan Unlu, Faybian Hertstein (64e min. Tom Houtschilt), Chahine Lobiyed (24e min. Nicky Erkelens), Leroy van Bueren, Mike Janssen (78e min. Sander van der Velde)