“Koploper Neptunus-Schiebroek dicteert de wedstrijd tegen vv Strijen”

Strijen 1

2 - 4

2e klasse D

20 april 2019 14:30

Thrillerachtig. Bloedstollend. Termen die de situatie bovenin de competitiestand van de zaterdag tweede klasse D op de juiste wijze omschrijven. Drie ploegen nog vol in de race voor het felbegeerde kampioenschap.

Neptunus-Schiebroek heeft op het veld van vv Strijen laten zien dat het klaar is voor de drie finalewedstrijden die op het menu staan. Zeer geconcentreerd werd in de uitwedstrijd vv Strijen de wil opgelegd. Geconcentreerd en dominant: het spel van de Rotterdammers samengevat in een notendop. Met een meer dan terechte eindstand van 2-4 werd de Sportlaan in Strijen verlaten. De beruchte bananenschil, oorzaak van een mogelijke misstap, is geen seconde in beeld geweest.

Op een slecht veld startte de ploeg van trainer Raymond Kraaijbeek met verzorgd veldspel. Een compliment op zich, want door het veld leek het of er met een rugbybal in plaats van een voetbal werd gespeeld.

De wedstrijd speelde zich in eerste instantie voornamelijk af op het middenveld. Echte grote kansen waren niet te noteren. Daar kwam verandering in nadat Stefan van Diest twee man passeerde en zichzelf in het Strijense strafschopgebied wist te positioneren. Zijn assist op Faybian Hertstein was strak en op maat. De manier waarop Hertstein de bal vervolgens achter doelman Natoe dos Santos knalde, zorgde voor respect en applaus. De zo belangrijke snelle 0-1 stond binnen een kwartier op het scorebord.

Neptunus-Schiebroek straalde in het verdere verloop van de wedstrijd. En de thuisploeg? Het vv Strijen van coach Geert Meijer stond erbij en keer ernaar.

Twintig minuten later was het weer de rappe Faybian Hertstein die het voetbalgeluk door de aderen van koploper Neptunus-Schiebroek liet stromen. Stefan van Diest zocht én vond weer de klik met de kleine rappe aanvaller. Faybian Hertstein drukte op de turboknop in zijn lichaam en liet vervolgens de Strijense doelman kansloos. Koel. Zakelijk. Dodelijk: Ruststand 0-2.

De tweede helft stond Hertstein nogmaals in de schijnwerpers. De lat en een paar minuten later de paal voorkwam echter nog meer succes.

Daarna werd het balbezit heilig verklaard door de Neptunianen. Wie een speler als Max Bronswijk binnen de lijnen kan brengen, weet dat het op balbezit spelen wel snor zit. Max Bronswijk is een speler die de kwaliteit bezit om slim tussen de linies te bewegen en dat ook regelmatig laat zien. Max Bronswijk was de olie in het motorblok en legde een prima pot op de mat.

Zo speelde de succesploeg met de secuurheid van een plastisch chirurg verder. Een op maat gelanceerde voorzet van aanvaller Mike Janssen paste precies op het voorhoofd van centrale verdediger Sander Duin. De foutloos spelende en heersende Neptunus-Schiebroek verdediger knikte snoeihard de bal tegen het netwerk. (0-3)

De licht geblesseerde Paul Hoekstra werd gebracht met als doel deze belangrijke schakel in wedstrijdritme te houden. De middenvelder van Neptunus-Schiebroek stond koud 120 tellen in het veld of hij had zijn voeten al laten praten. De uitstekend leidende scheidsrechter Herwin van der Maat paste glorieus de voordeelregel toe nadat Mike Janssen tegen de grond was gewerkt. Op dat moment had Paul Hoekstra al in zijn hoofd waar de bal moest eindigen: de verre hoek werd zijn doelwit, de verre hoek werd gevonden. (0-4). Het daarop bekende wisselgebaar dat Paul Hoekstra humoristisch richting zijn coach maakte, staat symbool voor de sfeer in de spelersgroep.

Hoe dominant trainer Raymond Kraaijbeeks ploeg speelde, kan niet beter worden aangetoond door een wedstrijdstatistiek. In de 77e minuut van de wedstrijd kreeg Strijen voor het eerst de mogelijkheid om serieus een bal richting de palen van de tegenstander te schieten. Aanvoerder Rik Bakker schoot de vrije trap met zijn linker voet jaloersmakend direct in de kruising achter Neptunus-Schiebroek doelman Angelo Spanjaart. Effectief omgaan met de mogelijkheden in optima forma. (1-4)

Tien minuten later was het weer de grote Rik Bakker show. Weer de linker voet. Weer in de kruising. Het tweede Strijense doelpunt van buiten het 16-meter gebied. Maar wéér een prachtig doelpunt.(2-4) Het zijn de bijzondere kwaliteiten waarmee  een voetballer met een fluwelen linker voet zich altijd weet te onderscheiden.

Enkele minuten later klonk het laatste fluitsignaal van de wedstrijd en verdween Neptunus-Schiebroek met de drie punten en een tevreden gevoel naar de kleedkamer. Met zelfvertrouwen op weg naar de drie finaletegenstanders: DCV, Sparta en Alexandria’66.

Angelo Spanjaart-Nicky Erkelens-Machiel Lourens-Sander Duin-Stefan van Diest-Daniel van Delft (Paul Hoekstra)-Max Bronswijk-Leroy van Bueren-Faybian Hertstein (Volkan Unlu)-Mike Janssen-Elroy Wijngaarde (Sven van den Berg)