22 september 2018 14:30

Zaterdag 22 september 2018

Door Hijman ten Kaate

Het slechte weer en het bijveld achter het hoofdveld, omdat dit nog niet voldoende speelklaar was, zorgden niet voor een aantrekkelijke ambiance die bij de opening van het seizoen hoort.

Beide ploegen speelden in een aanvaardbaar tempo, waarbij de kansen voor de Rotterdammers vooral in de eerste en laatste twintig minuten waren en de thuisploeg met snelle omschakelingen gevaarlijk was. Door de onnauwkeurige passing werd het nooit een echt goede wedstrijd. Een gelijkspel had ook tot de mogelijkheden gekund. De Rotterdammers namen de drie punten mee naar huis.

Al in de derde minuut vergat Leroy van Bueren de trekker over te halen. Een minuut later schoot Faybian Hertstein rakelings voorlangs. Neptunus-Schiebroek hield de druk naar voren, maar CWO brak diverse malen gevaarlijk uit. In de tiende minuut schoot Stefan van Diest een vrije trap ruim over de lat. Enkele minuten later deed zijn collega Mike van de Meer hetzelfde aan de andere zijde.

In de 18e minuut pakte Angelo Spanjaart een schot van Colin Pleijsier uit de benedenhoek. Uit de hoekschop schoot de vrijstaande Colin Pleijsier nu wel raak. Onhoudbaar verdween de bal in de verre hoek 1 – 0. Twee minuten later moest Angelo Spanjaart weer handelend optreden om een snelle counter ongedaan te maken. In de 24e minuut schoot Stefan van Diest voorlangs het doel. Even later stompte Angelo Spanjaart een inzet van Giovanni Santos Boaventura hoekschop. Na een half uur spelen kwam Mike Janssen bij een uitbraak oog in oog met doelman Daniël van der Knijff. Helaas wist hij de doelman met zijn schot niet te passeren. Via zijn lichaam verdween de bal over de achterlijn. Toch lukte het Neptunus-Schiebroek om voor de pauze gelijk te maken. In de 39e minuut gaf Chahine Lobiyed de bal breed aan Faybian Hertstein, de kleine aanvaller schoot vanaf links de bal prachtig met een krul in de verre hoek 1 – 1. In de blessuretijd kwam Mike Janssen in de doelmond net niet bij de bal.

Kort na de pauze kreeg middenvelder Colin Pleijsier na een vervelende overtreding een gele kaart. Erna profiteerde Danny Koetsier bijna van een verkeerde breedtepass van Massaro Latuheru. De opvolgende hoekschop verdween rakelings over de lat. Daarna kregen we een fase van ruim twintig minuten waar het spel op en neer ging zonder dat het tot grote mogelijkheden leidde. Totdat Sander Duin in de 70e minuut besloot om vanaf ongeveer 25 meter uit te halen. Zijn schot werd getoucheerd en belandde op de paal. Voor Faybian Hertstein was het een koud kunstje om de rebound af te maken 1 – 2. De Vlaardingers probeerden de gelijkmaker te forceren, maar gaven daardoor veel ruimte weg. Neptunus-Schiebroek profiteerde daar onvoldoende van. Slordig uitspelen was daar debet aan. Toch had Mike Janssen de wedstrijd in de 85e minuut op slot kunnen gooien. Na een vlot lopende aanval had hij vrij in de doelmond de hoek voor het uitzoeken, maar zijn inzet werd alsnog gekeerd door doelman Daniël van der Knijff. Ook in de slotfase verzuimden de Rotterdammers om te scoren. Na vijf minuten blessuretijd was de overwinning definitief veilig.

Scheidsrechter R.Wolf floot een goede wedstrijd. Hij gaf Colin Pleijsier, Tobi Fasanya, Giovanni Santos Boaventura (CWO) en Chahine Lobiyed (Neptunus-Schiebroek) een gele kaart.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest (74e min. Daniël van Delft), Volkan Unlu, Faybian Hertstein (74e min. Nicky Erkelens), Chahine Lobiyed, Leroy van Bueren, Mike Janssen

Niet in actie kwamen: Ryan Lol, Sven van den Berg, Sander van der Veld