Spirit 1

3 - 3

2e klasse D

2 februari 2019 15:00

Het was een waar spektakel afgelopen zaterdag in Ouderkerk aan den IJssel. Het fysiek spelende Spirit met snelle spelwisselingen en het meer voetballende Neptunus-Schiebroek, presenteerden de toeschouwers een spannende en enerverende wedstrijd, die uiteindelijk in een terechte puntendeling werd afgesloten.

Hoewel Neptunus-Schiebroek meer kansen voor het doel creëerde, mocht hij blij zijn dat Spirit twee vrije trappen op het houtwerk schoot.

De wedstrijd begon in de beginfase al flitsend. Direct in de eerste minuut kreeg Spirit een vrije trap. Aanvoerder Eric Jansen schoot de bal met een prachtige traptechniek buiten het bereik van de Rotterdamse doelman tegen de bovenkant van de paal. Nog geen minuut later gaf Chahine Lobiyed een voorzet die de vrijstaande Faybian Hertstein over de lat kopte. De toon was gezet en je merkte dat beide ploegen op zoek gingen naar treffers. Spirit met veel inzet en zeer snelle uitbraken waarbij veel middenvelders aansloten en Neptunus-Schiebroek via de linies met veel combinaties. In de 19e minuut nam Spirit de leiding. Laurens Visser gaf vanaf rechts de bal diagonaal voor. Aan de linkerzijde dook Tim van der Zee op die met een fraaie volley de bal direct achter doelman Angelo Spanjaart in de rechterbenedenhoek schoot 1 – 0. Halverwege het eerste bedrijf trof Faybian Hertstein na weer een voorzet van Chahine Lobiyed de rechterstaander. Net voor het half uur maakte Spirit na een afgeslagen hoekschop gebruik van een snelle counter. Tim van der Zee wist tussen twee Rotterdammers op te duiken en met een geplaatst schot zijn tweede treffer te noteren 2 – 0. Dat was een flinke tegenvaller voor de koploper, maar zij zochten toch weer regelmatig de aanval. In de 32e minuut kon Leroy van Bueren onvoldoende zijn hoofd onder een voorzet van de rechterkant zetten om doel te treffen. Even later speelde Daniel van Delft zich knap vrij in de zestien, maar kon niet scoren, omdat hij aan zijn shirt werd getrokken. De leidsman durfde het niet aan om de bal op de stip te leggen. In de 40e minuut werd toch de aansluitingstreffer door de Rotterdammers gemaakt. Na een scrimmage voor het Ouderkerkse doel wist Sander Duin een gaatje bij de rechterpaal te vinden 2 – 1. In de 42e minuut pakte doelman Sander Kalkman met moeite een scherpe lage voorzet van Massaro Latuheru. Het niet tijdig ingrijpen bij overtredingen van de leidsman zorgde kort voor de rust voor de nodige irritaties aan beide zijden. Gelukkig kon de rust in de kleedkamers worden opgezocht.

Ook na de onderbreking ging Neptunus-Schiebroek op zoek naar meer, terwijl de thuisclub vooral via counters de aanval zocht. Twee minuten na rust werd Faybian Hertstein aan de rechterzijde vrij gespeeld. Zijn harde voorzet dreigde voorlangs te gaan, maar via het been van Daniel van Delft en het lichaam van de doelman ging de bal rakelings over de lat. In de 58e minuut  was het Daniel van Delft die op rechts werd aangespeeld. Zijn voorzet kon door Leroy van Bueren niet direct binnengeschoten worden, maar op het moment dat Faybian Hertstein wilde uithalen werd hij genadeloos onderuit gehaald. Deze zuivere strafschop werd door Sander Duin heel koeltjes in de linkerbenedenhoek geschoven 2 – 2. In de 65e minuut nam Spirit op een bizarre wijze weer een voorsprong. Aanvoerder Eric Jansen hield de bal aan de zijlijn met zijn rug naar het doel met een harde hoge peer binnen. De bal ging op het doel af en leek over te gaan. Doelman Angelo Spanjaart dacht dit ook, maar door het effect dat in de bal zat kwam de bal voor de doellijn en vloog het tegen de bovenkant van het net. Het zeldzame foutje van de doelman leidde tot 3 – 2. Toch vochten de gasten zich terug. Zo pakte de Spirit doelman een vlijmscherp schot van Daniel van Delft. Een minuut later wist Stefan van Diest uit een hoekschop de bal stijf in de kruising te koppen 3 – 3. Een kwartier voor tijd werd de snelle invaller Julian Rook ten val gebracht. Ook de tweede vrije trap van Eric Jansen was mooi, maar wederom trof hij het houtwerk. Kort erna maakte de mee naar voren getrokken laatste man Lars van der Wijngaard een afschuwelijke overtreding waar hij slechts een gele kaart  van de zwak optredende scheidsrechter Wouter van der Geest voor ontving. Ook dit leidde weer tot de nodige irritaties. Gelukkig hielden de spelers uiteindelijk hun kop erbij. In de 80e minuut moest doelman Sander Kalkman weer ingrijpen na een goed geplaatst schot van Massaro Latuheru. In de blessuretijd probeerde Neptunus-Schiebroek de winst nog naar zich toe te trekken, maar een schot van Mike Janssen ging over het doel. In de 96e minuut maakte de leidsman een einde aan dit vermakelijke treffen.

Gele kaarten ontvingen Leroy van Bueren (Neptunus-Schiebroek) en Lars van der Wijngaart (Spirit).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Sander Duin, Machiel Lourens, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Daniel van Delft (78e min. Nicky Erkelens), Chahine Lobiyed (67e min. Mike Jansen), Leroy van Bueren, Faybian Hertstein (89e min. Volkan Unlu)