Vitesse Delft 1

2e klasse D

29 september 2018 14:30

KNVB

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Neptunus-Schiebroek ook de eerste drie punten in een thuiswedstrijd weten te bemachtigen. De Rotterdammers vergaten echter zichzelf te belonen met de vele mogelijkheden die zij zelf creëerden. De Delftse doelman Kawa Hisso hield zijn ploeg lang op de been. Vitesse Delft probeerde vooral met lange ballen voor gevaar te zorgen. Tot grote uitgespeelde kansen leidde dat niet.

In de eerste minuten ging de strijd gelijk op met een aanvallende thuisploeg en de snelle omschakeling van de gasten. Zo moest Angelo Spanjaart een schot van Rick Burgering in de korte hoek wegstompen. Uit de hoekschop kopte Dion Rosbergen over. Na tien minuten ging Faybian Hertstein op rechts er razendsnel vandoor. Helaas bereikte zijn voorzet geen medespeler. Daarna kwam Neptunus-Schiebroek op beide flanken regelmatig goed door. Na een kwartier schoot Faybian Hertstein in het zijnet. In de 22e minuut was Leroy in een scrimmage dichtbij een treffer. De mooiste kans kreeg hij twee minuten later, maar doelman Kawa Hisso pakte zijn inzet en was ook de rebound van Faybian Hertstein de baas. Even later kopte Rick Burgering een afvallende bal rakelings over de lat. Na een half uur onderschepte de Delftse doelman met een snoekduik een scherpe voorzet. Vijf minuten daarna ging een poging van Leroy van Bueren via een verdediger over de lat. In de blessuretijd voor rust wist Angelo Spanjaart door goed uit zijn doel te komen de doorgebroken Rick Burgering van scoren af te houden. Net voor het fluitsignaal schoot Leroy van Bueren na een hoekschop recht in de handen van de doelman. De rust werd ondanks de goede mogelijkheden helaas zonder doelpunten bereikt.

In de tweede helft probeerde Vitesse Delft met enkele omzettingen wat aanvallender te voetballen, maar waar zij vooral de lange bal van achter hanteerden, was het Neptunus-Schiebroek die voetballend voor gevaar zorgde. Zo werd in de 49e minuut de voorzet van Daniël van Delft tegen de hand van een verdediger geschoten, maar de leidsman was van mening dat de bal de achterlijn gepasseerd had. Even later tikte de Delftse doelman een fraai schot van Leroy van Bueren over de lat. Uit de hoekschop schoot Stefan van Diest recht in de handen van de doelman. In de 55e minuut ging Leroy van Bueren goed door, maar weer sloeg de doelman met een fraaie redding zijn inzet over de lat. Twee minuten later kwam alsnog de langverwachte beloning. De bal werd een aantal keren de vijf meter ingespeeld. Het was uiteindelijk Daniël van Delft die het gaatje bij de eerste paal wist te vinden 1 – 0. Na een uur spelen maakte Massaro Latuheru onnodig hands binnen het strafschopgebied. Maar de goed op dreef zijnde Angelo Spanjaart hield met zijn redding, de elf meter trap van invaller Abdoellah Tajdirti, de belangrijke nul en daarmee de kleine voorsprong. In de 65e minuut schoot Leroy van Bueren een afvallende bal over de lat. Aan de andere kant schoot Patrik dos Reis Tavares rakelings langs de kruising. Tien minuten voor tijd schepte Chahine Lobiyed een voorzet van dichtbij over. Vitesse Delft speelde alles op alles, maar bleef alleen gevaarlijk met de verre inworpen en ballen hoog in het centrum, hopend dat de bal goed zou vallen. Een echt idee zat er niet achter. Slechts halve kopballetjes waren een gemakkelijke prooi voor de Rotterdamse doelman. De omschakeling van de Rotterdammers was veel gevaarlijker. In de 6e  minuut van de blessuretijd mocht Chahine Lobiyed vanaf zijn eigen helft alleen op de doelman afgaan. De snelle Elroy Wijngaarde was met hem mee gegaan. Helaas werd deze grote mogelijkheid niet  verzilverd, omdat de breedtepass op de meegekomen rechterverdediger niet op maat was en door Kama Hisso gepakt kon worden. In de allerlaatste seconde gaf de verdediging van Neptunus-Schiebroek niets meer weg en konden de meer dan verdiende drie punten worden bijgeschreven.