Sparta (AV) 1

2e klasse D

18 mei 2019 14:30

D.J.M. Korbee

Onze verslaggever Hijman ten Kaate had vandaag speciaal een goudkleurig pak met strik aangetrokken. Vandaag werd het dan ook goud. Zijn verslag van de kampioenswedstrijd volgt.

Link naar de videosamenvatting

Link naar de feestvreugde na afloop van de wedstrijd

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek en Sparta streden in deze echte Rotterdamse derby om de belangrijke punten en om op deze wijze de titel in de tweede klasse binnen te slepen. In een niet hoogstaande wedstrijd, maar wie maalt daar na afloop nog om, ging Neptunus-Schiebroek in de laatste minuut met de overwinning en de titel aan de haal: Champione, Champione ! Wat een bizar einde van deze tweestrijd.

Dat zag er in de eerste helft echt niet naar uit. Sparta voetbalde met veel kruisende en lopende mensen een goed eerste bedrijf. Zij waren de bovenliggende partij en namen dan ook halverwege een terechte voorsprong. Sparta was niet echt gevaarlijk, maar gaf Neptunus-Schiebroek weinig gelegenheid om tot aanvaardbare aanvallen te komen. Alleen enkele hoekschoppen leveren door missers van de doelman wat gevaar op. In de 17e minuut wist Elroy Wijngaarde op het juiste moment een goede voorzet hoekschop te werken. In de 20e minuut kwam de bal tegen een arm van een Spartaanse verdediger, maar de leidsman zag er geen strafschop in. Twee minuten later kopte Robin van der Sman een goede voorzet van links prachtig in de rechterbenedenhoek 0 – 1. Neptunus-Schiebroek speelde nerveus en onsamenhangend. Het centrale duo van de gasten loste de pogingen eenvoudig op. Verdiend gingen zij dan ook met een kleine voorsprong de kleedkamer in.

In de kleedkamer van Neptunus-Schiebroek vielen er harde woorden en pepten de spelers elkaar op om meer strijd te leveren en tot het gaatje te gaan.

Na de rust zag je die verbetenheid terug. Er was meer strijd en vooral de wil om de bal op het middenveld te veroveren. Grote mogelijkheden leverde dat niet op. Al moest doelman Massimo van Ewijk tweemaal handelend optreden bij inzetten van Daniël van Delft en Elroy Wijngaarde. Na een uur kreeg de thuisclub een goede mogelijkheid op de rand van de zestien, maar Mike Janssen schoot de vrije trap in de muur. In de tegenaanval behoedde Angelo Spanjaart zijn team voor een grotere achterstand. Met zijn voet wist hij een inzet van Rhandy Rademaker te keren. Toch kwam een kwartier voor tijd alsnog de onverwachte gelijkmaker. Een prima voorzet van Chahine Lobiyed bereikte Daniël van Delft, die de bal prachtig in de benedenhoek kopte 1 – 1. Neptunus-Schiebroek gooide alles in de strijd om het gelijkspel vast te houden of wellicht nog met een overwinning aan de haal te gaan. Sparta kreeg echter tien minuten voor tijd nog een goede mogelijkheid, maar de kopbal van Rhandy Rademaker ging van dichtbij over. Het leek erop dat er volgende week pas een kampioen bekend zou worden, maar in de blessuretijd werd de strijdlustige Sjors te Duits binnen de zestien onreglementair ten val gebracht. Een strafschop moest de beslissing brengen ……. Op het terrein aan de Hazelaarsweg was het doodstil en kon je een speld horen vallen, toen Sander Duin achter de elfmeter trap ging staan. Hoewel de doelman de bal nog aanraakte, faalde hij niet 2 – 1. Op dat moment was ook bekend dat concurrent Nieuwenhoorn verloren had en kon het kampioensfeestje beginnen. Op het veld werden door een vertegenwoordiger van de KNVB de medailles uitgereikt aan de spelers en de begeleiding. Daarna bleef het vanzelfsprekend lang onrustig. Hoewel er nog slechts een wedstrijd is te gaan kan van een mooi seizoen gesproken worden, dat ook zijn welverdiende bekroning kreeg.

VAN HARTE KAMPIOENEN !!!

Scheidsrechter D. Korbee floot een goede wedstrijd en gaf in dit sportieve treffen slechts eenmaal een gele kaart aan Leroy van Bueren (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens (58e min. Mike Janssen), Machiel Lourens, Sander Duin, Elroy Wijngaarde, Stefan van Diest, Daniël van Delft, Max Bronswijk, Chahine Lobiyed (84e min. Volkan Unlu), Leroy van Bueren, Faybian Hertstein (79e min. Sjors te Duits).

Niet in actie kwamen: Massaro Latuheru en Ryan Lol