Neptunus-Schiebroek fier aan kop na mooie overwinning in Klaaswaal!

2e klasse D

3 november 2018 14:30

SSS – Neptunus-Schiebroek   1 – 3

Door Hijman ten Kaate

In Klaaswaal werd na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer door de spelers en begeleiding weer een klein feestje gebouwd. Winnen blijft lekker smaken. Dat zag er na de eerste helft, ondanks de goede vroege voorsprong, toch echt niet uit. Een saaie, inspiratie- en ideeëloze ouverture voor de rust, waarin de tegenstander met twee spitsen nog voor het nodige gevaar kon stichten. Maar in de rust werden de puntjes op de bekende i gezet en ging in het in het tweede bedrijf echt lopen. Met goed combinatievoetbal en prachtige uitgespeelde kansen werd de status van een koploper getoond. Met een zeer verdiende overwinning en het gegeven dat enkele concurrenten puntjes lieten liggen, kon van een geslaagde middag worden gesproken.

Het was SSS dat direct liet zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Al in de tweede minuut kreeg de snelle Dennis de Cauwer een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet werd op het laatste moment hoekschop gewerkt. Neptunus-Schiebroek leek wakker geschud, want in de vijfde minuut wist Stefan van Diest uit een vrije trap het hoofd van Mike Janssen te vinden, die direct knap raak kopte 0 – 1.

Neptunus-Schiebroek bleef de aanval zoeken, maar moest oppassen met de tegenstoten die vooral door de spitsen Gijs van de Zande en Dennis de Cauwer werden uitgevoerd.

In de 10e  minuut moest doelman Ricardo Minnes gestrekt een vrije trap uit de hoek wegstompen en drie minuten later mocht hij blij zijn dat Kjell Hoeve onbewust de inzet van Sander Duin vlak voor de doellijn tegen zijn hoofd kreeg. De Rotterdammers leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar het lage tempo gaf de tegenstander de gelegenheid om zich goed te groeperen. Zo kon Dennis de Cauwer na een goed aanname vanaf links scherp voorzetten, maar Angelo Spanjaart verwerkte de lage voorzet prima. Rond de 38e minuut kreeg SSS twee vrije trappen rond de zestien die niet veel opleverden. Gevaarlijk was nog de situatie vlak voor de rust, toen het aanvallen van de Rotterdamse doelman niet werd bestraft en een scrimmage voor het doel ontstond. Met een kleine voorsprong, maar niet tevreden met de uitvoering, moest de thee wonderen gaan doen.

De tweede helft was een genot om naar te kijken. Met de juiste veldbezetting, veel positiewisselingen en het direct inspelen van elkaar werden mooie aanvallen opgezet.

SSS kwam er niet meer aan te pas. De spitsen kregen van Nicky Erkelens en Machiel Lourens geen enkele kans meer. Al in de 47e minuut kopte Leroy van Bueren een goed opgezette aanval rakelings naast. In de 50e minuut werd een scherpe voorzet op het laatst door een Klaaswaalse verdediger hoekschop gewerkt. Rond het uur spelen werd de score flink opgevoerd. Na weer een prima aanval op rechts was het Leroy van Bueren, die de bal van Chahine Lobiyed na een goede actie van Daniël van Delft ontving, die 0 – 2 binnen schoot. Enkele minuten later wist de doorgelopen Massaro Latuheru vanaf links het hoofd van Mike Janssen te vinden, die zijn twee doelpunt weer met het hoofd afrondde 0 – 3. Vlak voordat hij gewisseld werd had de doelpuntenmaker zelfs zijn derde doelpunt op de punt van zijn schoen, maar deze poging ging rakelings voorlangs. Menige Rotterdamse supporter zat te wachten op nog meer doelpunten, maar het was juist SSS dat onverwachts in de 73e minuut een score op het bord kreeg. Angelo Spanjaart vergat de doorrollende bal op te pakken en uit het uiteindelijke misverstand met Michiel Lourens probeerde de goed spelende Stefan van Diest middenvelder Jeffrey Heinen van scoren af te houden. Helaas raakte de Rotterdammer de bal het laatst aan em berdween deze in het net 1 – 3. Het leek dat SSS er weer geloof in kreeg, maar niets was minder waar, want  doelman Ricardo Minnes moest in de laatste tien minuten tweemaal in actie komen om schoten van Chahine Lobiyed en Sander Duin onschadelijk te maken. In de laatste minuut van de officiële speeltijd tikte Angelo Spanjaart met veel bravoure en stijlvol een schot van Gijs van der Zande uit de kruising. In de blessuretijd probeerde Faybian Hertstein à la de legendarische Bep Bakbuys een voorzet binnen te koppen, maar helaas leverde deze actie geen doelpunt op. Kort erna klonk het eindsignaal.

De redelijk goed leidende scheidsrechter P. Van der Born gaf gele kaarten aan Paul Hoekstra (Neptunus-Schiebroek), Jeffrey Heinen en Julian van Dijk (SSS).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Machiel Lourens (77e min. Elroy van Wijngaarde), Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (66e min. Volkan Unlu), Daniël van Delft, Chahine Lobiyed, Leroy van Bueren, Mike Janssen (71e min. Faybian Hertstein)

Niet in actie kwamen: Ryan Lol, Mitchel van Wageningen