De balans wordt opgemaakt

De balans wordt opgemaakt

Neptunus-Schiebroek 2

3 - 3

Smitshoek 2

Competitie

1e klasse B

Datum

13 oktober 2018 12:00

Accommodatie

Sportpark Craeyenhout
Daal en Bergselaan 1 B
2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Eindelijk eens een verslag van Neptunus-Schiebroek 2. We zijn nu ongeveer vier maanden verder en dan is het altijd de kunst om de balans eens op te gaan maken. En bij zo’n balans hoort natuurlijk ook een verslag. Van verschillende kanten werd er gevraagd wanneer ik weer een verslag zou gaan maken. En onder het genot van een green tea en de zondagszon ga ik eens kijken hoever we komen.

Zoals ik al eerder vermelde gaan we de balans eens op maken. We hebben verschillende oefenwedstrijden gehad in verschillende samenstellingen. Met allemaal verschillende uitslagen. Daarna ook nog drie bekerwedstrijden tegen de grote verenigingen uit Katwijk aan Zee en zijn we inmiddels ook vier competitiewedstrijden verder. Een nieuwe trainer voor de selectie genaamd Raymond Kraaijbeek. En een oude bekende cq ere lid van de vereniging. Piet van Veen als trainer voor het 2e. Spelers komen en gaan en ook daar moet weer een balans (daar is hij weer) in gevonden worden. En zoals Rob Jacobs op het zon overgoten terras op zaterdag zei: “Een trainer van een tweede elftal, of dat nu bij Feyenoord een club in de woestijn of Neptunus-Schiebroek is. Ga er maar aanstaan. Brandjes moeten worden geblust, spelers willen tevreden gehouden worden en iedereen vindt dat hij in de basis hoort te staan. Ieder week is het weer puzzelen. Maar misschien is dat ook wel weer de charme van een tweede elftal.”

Omdat we ook al even onderweg zijn, zijn de eerste blessure gevallen ook een feit. Sommige gaan met vakantie. Maar goed dat er dan aan het begin van het seizoen een grote groep staat te trappelen om te beginnen. Want zoals ieder jaar heb je iedereen keihard nodig.

Nu naar de wedstrijd. We begonnen sterk en geduldig. Zoeken naar openingen. Smitshoek is al jaren een sterke tegenstander en doen ieder seizoen mee om de prijzen. En met deze selectie zullen ze dat ook dit seizoen weer doen. Na ongeveer 10 minuten spelen kwam het eerste kansje. Simon werd weg gestuurd en ging richting het doel. Keurig en beheerst maakte hij met links de bal af en zorgde voor de 1-0 op het score bord. Na de goal raakte we langzaam de grip op de wedstrijd kwijt. De tweede ballen werd verloren en Smitshoek kwam steeds gevaarlijker voor de goal. De sterk spelende spits die in menig eerste elftal niet zou misstaan zorgde voor een hoop gevaar. We kwamen dan ook op een 1-1. Was de bal nou wel of niet over de lijn. Op de amateurvelden hebben we geen VAR en is er maar één man die bepaald of hij wel of niet over de lijn is. En dat is de scheidsrechter. En in de week van de scheidsrechter hadden we vandaag iemand die de wedstrijd volledig onder controle had.

Niet veel later kwamen we op een 2-1 achterstand. Een bal richting het middenveld werd niet zuiver genoeg gegeven waar een corner uit kwam en uit deze corner viel dan ook de goal. Langzaam maar zeker herpakte we ons. We kregen de wedstrijd meer en meer onder controle. Maar als een duveltje uit het doosje scoorde deze sterk spelende spits ook de 3-1. Devi werd in de korte hoek geklopt en zouden we dan echt met een 3-1 achterstand gaan rusten? Nee is het antwoord. Zoals ik al vertelde kregen we langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd en net voor rust maakte Tom de 3-2. Met rechts schoot hij de bal in de verre hoek. Dit gebeurde net voor het rust signaal.

Dan is het toch lekkerder om met één doelpunt verschil te gaan rusten. In de tweede helft zag je dat beide teams voor de volle winst gingen. Smitshoek opzoek naar de 4-2 en Neptunus-Schiebroek opzoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker kwam er. Tom speelde tussen twee verdedigers door de bal naar Simon die de bal beheerst afrondde en de 3-3 op het scoreboard zetten. Met nog een half uur op de klok waren beide teams er nog lang niet. De grootste kansen waren daarna voor Smitshoek. Gelukkig was de lat en Devi een sta in de weg. Maar ook wij kregen nog een aantal kansen en hadden we zomaar de drie punten aan de Hazelaar kunnen houden. Uiteindelijk is 3-3 een verdiende uitslag. Volgende week wacht Heinenoord die een puntje meer hebben dan wij.

Devi, Sander vd V. (Jurben), Lucas (Wesley), Mitchel, Sven, Max, Freek, Kars, Simon, Tom K., Yousry (Nick de V.)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!