Sportlust '46 2

1e klasse B

27 oktober 2018 12:00

KNVB

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper Sportlust’46 op het programma. De hele week werd er al naar uitgekeken. Iedereen wist dat dit de wedstrijden zijn waarvoor je voetbalt. De bank was weer wat meer gevuld en de opstelling was bepaald. Voorafgaand aan de wedstrijd zei Max: “Als we vandaag geen drie doelpunten tegen krijgen, dan winnen we!”

Beide teams gingen vol voor de aanval en dit leverde een wedstrijd op waar constant wat gebeurde. Na vijf minuten spelen ging Nick de zestienmeter van Sportlust’46 in. En werd overduidelijk gehaakt. Penalty was een feit waar niemand aan twijfelde. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Tom ging achter de bal staan en schoot hem onhoudbaar achter de keeper. Daarna werden we aanvallend steeds gevaarlijker en was Sportlust’46 het even kwijt. Maar als een duveltje uit een doosje werd er niet kordaat ingegrepen, en voordat we het wisten stond de 1-1 op het scorebord. Vandaag stonden er twee voetballende elftallen tegen over elkaar wat de wedstrijd enorm spannend maakte. Freek heer en meester achterin maakte vele aanvallen onschadelijk. Max en Sjors beheerste het middenveld en Simon liep weer ouderwets vele meters te maken. Na 35 minuten spelen, speelde Simon Roland aan de linker kant aan. Die wist op zijn beurt Tom te bereiken. De goed doorgelopen Simon ontving daarna de bal weer van Tom. Waarna de bal met een uitgesneden voorzet bij Nick in het strafschopgebied terecht kwam. Hij twijfelde geen moment en schoot keurig en beheerst de 2-1 binnen. Een aanval uit het boekje. De vele trainingsarbeid en combinatievormen werden via deze prachtige aanval in de praktijk gebracht. Geheel verdient gingen we daarna met een voorsprong rusten.

Zonder wissels gingen we de tweede helft in. En kwamen goed uit de kleedkamer. De druk werd meer en meer opgevoerd op de doelman van Sportlust’46. De bezoekers uit Woerden waren de controle volledig kwijt. En daar wisten we goed gebruik van te maken. Een goed aangesneden corner van rechts werd niet goed weggewerkt door de keeper. Hier maakte Nick gebruik van die Kars vrij zag staan. Na later informeren zag hij dat de keeper uit zijn goal was en schoot de bal op prachtige wijze over het drukbezette zestienmeter gebied tegen het net. Een 3-2 voorsprong tegen de koploper, je traint ervoor, je strijd ervoor. Fijn dat het dan ook uitpakt zoals je hoopt. Sportlust’46 probeerde wel, maar kwamen er niet meer uit. Maar zoals hun 1e goal kwam deze ook uit het niets. En maakte we het onszelf toch weer onnodig moeilijk. Onze leidsman van vandaag floot een warrige wedstrijd. Voor beide elftallen was het niet duidelijk wat en waarvoor hij nu floot. De nummer 9 (Mike) van Sportlust’46 kreeg deze wedstrijd twee gele kaarten. Helaas stuurde de scheidsrechter hem niet weg. De administratie was blijkbaar niet op orde, en toen hij de rode kaart showde aan de verkeerde speler van Sportlust’46 was de verwarring compleet en bleef het elf tegen elf. Je kan soms niet met ze, maar ook zeker niet zonder ze. Met nog tien minuten te spelen werd het spannender en spannender. Sportlust’46 die op jacht gingen naar een goal. En Neptunus-Schiebroek die als een duvel uit een doosje op jacht gingen naar de 4-2. Er viel alleen geen doelpunt meer en de 3 punten bleven aan de Hazalaarweg. Later op het programma stond het jaarlijks terugkomende Oktoberfest wat door Remco Boshuizen weer was voorzien van geweldig eten. Het is dan ook nog lang onrustig gebleven, om onder het genot van veel bier (en een greentea) de 3 punten te vieren. En werd er die avond nog gesproken over de zin van Max waar het verslag mee begon. Dat we geen 3 tegendoelpunten zouden moeten krijgen. Het kwam gelukkig uit. Hij kon het met nog wat aanvullend motivatie keurig verwoorden. Jammer dat ik van de helft van het verhaal niet veel heb begrepen, maar dat kwam vast door de harde muziek. Op naar volgende week, dan gaan we op bezoek bij SHO.

Jesse, Thomas, Sander (Makeko), Freek, Roland, Max, Sjors, Kars, Simon, Tom, Nick de V. (Christian)