0 - 3

Neptunus-Schiebroek 2

1e klasse B

2 februari 2019 12:30

Vandaag op weg naar Spirit. De club uit Ouderkerk aan den IJssel opgericht in 1945 was voor zowel het 1e als het 2e de tegenstander. Na de algehele afgelasting van vorige week waren we blij dat het vandaag wel door ging. De tegenstander van vandaag weet iedere wedstrijd altijd weer goed partij te bieden. Het zal dus ook vandaag een lastige wedstrijd worden. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Iedereen is zich ervan bewust wat er op het spel staat en we waren daarom ook supergeconcentreerd. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk wie er het spel moest gaan maken. Spirit wat wel wilde maar er absoluut niet aan te pas kwam was eigenlijk het spelbeeld van de hele wedstrijd. Grote kans waren er voor beide teams niet, al was het balbezit wel zeker voor ons. Zoeken naar openingen en momenten om te scoren. Maar veel gebeurde dat niet. Het thuisteam hield de gelederen goed dicht en hield ons van scoren. Het veld was gelukkig sneeuwvrij, maar er stond een miezer regen wat het vandaag wel goed koud maakte. Helaas moest Simon na een half uur spelen gewisseld worden. Hij verstapte zich en ging door zijn enkel en zag geen kans meer te kunnen staan op zijn voet. De avond die volgde werd de enkel dikker en dikker en is er voor de zekerheid een bezoek aan de huisartsenpost gemaakt. Conclusie: een flinke kneuzing of iets met de enkelbanden. Laten we hopen dat het mee valt. Gelukkig heb je met een grote selectie altijd een waardige vervanger klaarstaan. Nick, onze fysiek sterke linkspoot zocht zijn plek in de punt van de aanval om voor nieuw gevaar te gaan zorgen. Heel veel meer was er niet te vertellen. Geen goals en op naar de 2e helft. De goed leidende scheidsrechter maakte er een lange rust van. Toen we eindelijk weer mochten beginnen vond Tom het na 5 minuten mooi geweest. Via een bal van Roland die de goeie kleur wist te vinden maakte met een versnelling en een goeie actie Tom de 1-0. Voor de keeper onhoudbaar en keurig in de verre hoek. Het spelbeeld veranderde eigenlijk niet. Geduldig wachten op onze kansen. En de bal rustig rond spelen. Toch kwam er een grote kans voor Spirit. Een bal van links viel net over onze verdediging heen en er stonden twee man klaar om hem in te koppen. Gelukkig miste zij de nauwkeurigheid al stond Devi ook goed op te letten. Niet veel later werd Tom voor de zoveelste keer getorpedeerd en ging zelf achter de bal staan. Via een scherp aangesneden vrijetrap wist hij Lucas te vinden die via een kopbal de 2-0 maakte. Daarna was het eigenlijk gespeeld. De ruimtes werden groter. Waardoor er ook wat meer kansen kwamen. Helaas wisten we onszelf niet te belonen en de socre verder uit te bouwen. Doordat verschillende kansen niet werden verzilverd dacht ook weer Tom. Laat ik het dan zelf maar doen. Ditmaal was Kars de aangever waarop Tom voor de 3-0 tekende. Niet veel later floot de scheidsrechter af en konden we de kleedkamer opzoeken. Gelukkig had Max wat ruimte in de auto gemaakt door Pieter ook wel bekend als speedy achter in Ouderkerk laten. Dit had hij gedaan om de drie punten mee te nemen naar de Hazelaarweg waar onder het genot van een Ice TeaGreen de wedstrijd nog eens werd geanalyseerd.

Volgende week komt XerxesDZB op bezoek die vandaag met 7-2 van Sportlust’27 verloor en dan beginnen we ook weer op een 0-0

Devi, Makeko, Freek, Sven, Michael, Max, Lucas, Kars, Simon (Nick), Tom, Roland.