Datum

24 november 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen Kethel Spaland 2 op het programma. Een stugge ploeg met een hoop lengte. De start stond gepland om 11.00. Kwart over negen verzamelen met wat kleine oogjes tot gevolg. Vandaag stond ook de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 op het programma. Zou je vandaag winnen dan was de 2e plaats een feit. Of zelfs gedeeld koploper. Aan het eind van de dag zullen we het weten. Traditiegetrouw is onze hoofdtrainer altijd op vakantie in deze periode. Dus waarom zou je dit veranderen. Vandaag stond Eelco aan het roer tegen een bijzondere tegenstander. Op de andere bank bevond zich namelijk de klasgenoot van Eelco bij de trainingscursus. En de verliezer zal de rest van het seizoen altijd te horen krijgen wie de wedstrijd had gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd is het altijd weer spannend. Wie speelt er, hoe wordt er gespeeld. Na een zieke en een verdwaalde zoon in de tunnel van de A4 gingen we aan de wedstrijd beginnen. Dit werd gespeeld op het hoofdveld met als ondergrond gras. En met wat hoogte verschillen wat het een bijzondere wedstrijd maakt. Vandaag begonnen we niet lekker. En als je niet lekker begint dan kijk je snel tegen een achterstand aan. Dus ook vandaag. Na vijf minuten maakte Kethel Spaland de 1-0. Het niet goed wegwerken van de bal werd ingeschoten en de midden bal was een feit. Daarna groeide we steeds meer in de wedstrijd. Kwamen vaker voor de goal van Rico, de goalie die vorig jaar nog de kleuren van Neptunus-Schiebroek verdedigde. Vele overtredingen waren er dan ook nodig om ons af te stoppen. Ben dan ook gestopt met het tellen daarvan. Eén van deze overtredingen werd gemaakt aan de linkerkant van het veld. De vrijetrap werd genomen en netjes doorgekopt door Simon. Onhoudbaar voor de keeper, maar helaas werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later mocht een speler van Kethel Spaland vroegtijdig de kleedkamer op gaan zoeken. We zullen de woorden maar niet herhalen maar de leidsman vond het een rode kaart waard. Het zal vast geen complimentje geweest zijn. Het verdedigen wat de thuisploeg al deed werd nu nog meer. Vrouwen en kinderen eerst en het balbezit was dan ook voor 90% voor Neptunus-Schiebroek. Openingen zoeken en proberen door de muur met een hoop lengte heen te komen. Dit lukte de eerste helft niet en gingen onder toe ziend oog van herstellende Han van Leeuwen dan ook met een achterstand rusten. Na 5 minuten in de tweede helft moest Simon helaas gewisseld worden vanwege een blessure. De sterk spelende spits die altijd van grote waarde is voor het tweede moest noodgedwongen vroegtijdig gewisseld worden. Meer en meer was er de druk naar voren. Jesse die eigenlijk niets te doen had de hele wedstrijd zorgde door goed mee te voetballen er weinig gevaar van Kethel Spaland kwam. Max die het spel constant aan het verdelen was zorgde ook dat hij heer en meester was op het middenveld. Eindelijk was daar de kans. Tom die tussen de verdedigers Nick wist te vinden. En met een droge knal deed hij wat een spits hoort te doen. Hij tekende voor de 1-1. Meer en meer raakte Kethel Spaland gefrustreerd. Ze kwamen er niet meer aan te pas. Wel wisselde ze de laatste kleine spelers voor reuze om via de lucht nog wat gevaar te stichten. Maar voor Sven die geen kopduel verliest was het een koud kunstje om de bal terug te koppen richting Rico. Na de zoveelste overtreding van de thuisploeg mocht ook de tweede spelers vroegtijdig met rood het veld verlaten. De scheidsrechter had een drukke dag met schrijven. Tien minuten voor het einde kwam dan toch de bevrijdende 2-1 voorsprong. Max die een één twee aan ging met Tom en hem daarna keuring voorgaf op Kars die niet twijfelde en deze bal verzilverde. Met een lange sprint naar zijn maatje Thomas werd de voorsprong met de bank gevierd. Daarna probeerde de thuisploeg alles of niets te spelen. Lengte naar voren, lange ballen en hopen op een gelukje. Een Franse coach zei ooit eens: “Un homme averti en vaut deux” . (Google het maar) En dat klopt. Uit het niets was er een schot die ons wakker schudde. In twee tegenaanvallen van ons zag onze linksback c.q. linksbuiten kans twee mooie kansen niet te verzilveren. Dit heeft hij dan ook nog wel even moeten aanhoren. Uiteindelijk waren we blij dat de goed leidende scheidsrechter affloot. Terug de kleedkamer in om een beetje op te warmen. Volgende week wacht sc Feyenoord 2 om 12.00 thuis. Feyenoord met ons en Sportlust’46 medekoploper. Weer een wedstrijd op zich, kom dus allen kijken.

Jesse, Makeko, Freek, Sven, Roland, Max, Lucas (Michael), Simon (Kars), Nick (Matty), Tom