1 - 1

Neptunus-Schiebroek 2

1e klasse B

19 januari 2019 11:30

De eerste wedstrijd na de winterstop stond vandaag op het programma. Vorige week melde onze tegenstander zich op het laatste moment af, waardoor we vandaag de eerste 90 minuten van 2019 gingen spelen. MVV’27 ieder seizoen een pittige tegenstander die op of net over het randje speelt. Vandaag twee teams tegen elkaar met MVV’27 als club met de meeste thuis punten en Neptunus Schiebroek met de meeste uit behaalde punten. Aan het begin van de wedstrijd merkte je dat beide teams zoekende waren. Het zou een wedstijd worden die op details beslist zou gaan worden. De ervaren scheidsrechter liet een hoop toe en liet veel doorspelen. Met kleine speldenprikjes van beide kanten probeerde de teams tot scoren te komen. Wat niet echt lukte. Na 25 minuten spelen werd Tom Houtschilt letterlijk uit de wedstrijd geschopt. Hij moest dus noodgedwongen gewisseld worden. Van iets negatiefs kwam nu ook iets positiefs. Mark die 2 februari is geopereerd aan zijn kruisband en na vele bezoekjes aan de fysio en een hoop revalidatie uurtjes stond hij nu voor rentree. Zijn eerste balcontact was gelijk een opening naar de linker kant. En niet veel later was hij al aan het discussiëren met de scheidsrechter. En wisten zijn team genoten wie er weer terug was. Onderhand was onze aanvoerder alle gaatjes aan het dichtlopen en stopte onze vader in spe Kars weer een hoop energie in zijn loopwerk. MVV’27 was steeds nadrukkelijker opzoek naar de 1-0. Maar door een aantal goeie combinaties aan de rechterkant werd de bal hard voorgegeven en het enige wat de verdediger nog kon doen was de bal in eigen doel werken. Hoe de goal er ook uitziet. Een goal is een goal. En met een voorsprong gingen we rusten en met goede moed de tweede helft. Met de wind in de rug en zon in het gezicht. En met als trouwe supporter Han waarmee het steeds beter en beter gaat gingen we opzoek naar de 2-0. We wisten dat het een steekspel zou worden. En dit klopte ook. En waren er kansen? Die waren er zeker, onze aanvallers kregen allemaal een mogelijkheid om de score verder uit te bereiden. Maar de keeper was de grootste sta in de weg. En zoals wij op 1-0 kwamen zo kwam MVV’27 langszij. Ook via de rechter kant en ook via een eigen goal. Beide teams gingen daarna alles of niets spelen. Vol op de aanval waarna wij eigenlijk de grootste kansen kregen. Maar wij beloonde onszelf niet. En de ene kans die onze tegenstander van vandaag in de laatste minuten kreeg maakte hem ook niet af. Uiteindelijk met een 1-1 op het scorebord richting de kleedkamer. Het was met een gemengd gevoel. Al wisten we wel dat hier nog meer elftallen punten gingen verspelen.

Later die avond hebben we het jaar geopend met het 2e elftal door wat te gaan eten en drinken in de Gouden Snor. De green tea vloeide rijkelijk en er kan ook nog wel een biertje zijn geschonken. De geslaagde avond was mede mogelijk gemaakt door trouwe supporters. Die we nogmaals ook via deze weg willen bedanken.

Devi, Makeko, Lucas, Sven, Nabil, Max, Michael, Kars (Yurben), Simon, Tom H (Mark) Tom K.