1 - 5

Neptunus-Schiebroek 2

1e klasse B

8 december 2018 12:15

Vandaag stond de wedstrijd tegen ARC 2 op het programma. Terug van vakantie zat Piet weer op de bank. En langs het veld was Joop ook weer van de partij. Onze assistent scheidsrechter/glazenwasser/erelid KNVB Joop was na een liesbreuk blessure ook weer van de partij. De technische staf was weer compleet. Het enige wat nog nodig was, dat waren de drie punten. En de drie punten kwamen. Het was vandaag zoeken, het liep niet. Je hebt wel eens zo’n wedstrijd. Misschien kwam het door de wind, misschien door de tegenstander of waren er andere factoren. Maar de wedstrijd kwam laat op gang. We kwamen op voorsprong op prachtige wijze. Een corner vanaf links werd niet goed weg gestompt door de keeper. Waarna Sander op een wijze dat alleen van Basten hem voor deed met een halve omhaal de 1-0 voorsprong noteerde. En zoals zijn broer altijd riep een aantal jaren geleden. Dit is een middenbal, en zo geschiede. Verder gebeurde er vrij weinig in de eerste helft. Jongen waren opzoek naar een goal, maar ARC wilde vandaag niet als speelbal fungeren en probeerde uit alle macht de druk erop te houden. We gingen dan ook met een 1-0 voorsprong rusten. In de tweede helft ging het snel. Aan de rechterklant speelde Nick zich goed vrij. Hij vond Lucas die goed was doorgelopen. Hij wist wel raad met deze kans en na tien minuten stond het 2-0. Niet veel later was Nick die de bal afronden. Tom H die via een prachtige beweging de bal goed klaarlegde voor de linker van Nick. En als je met je goeie been voor de goal staat en je aanvaller bent. Is dit een goal. De ban was nu echt gebroken. Er werden wat wissels doorgevoerd en ook Simon en Tom K wisten het net te vinden. Dit duo weet zich haast iedere zaterdag goed te vinden. Want beide konden weer een goal en een assist op hun naam schrijven. In de wedstrijd die volgde kregen we nog drie 100% kansen en eigenlijk zouden die er ook in moeten. Maar dat was misschien iets te veel van het goeie.Er was er een die nog het meeste baalde. En dat was Jesse, hij kreeg namelijk nog een goal achter zijn oren. Hij zat er nog aan, maar zag ondanks zijn uiterste inspanning de bal tegen de netten gaan. We staan nu met 4 clubs bovenaan. Al moet er worden vermeld dat sc Feyenoord een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende week wacht BVCB die vandaag met 1-0 van Sportlust’46 wist te winnen. En daarna gaan we de winterstop in.

Jesse, Thomas, Freek, Sander (Michael), Roland (Nabil), Max, Lucas, Nick (Kars), Simon, Tom H (Yousry), Tom K.