Verslag SHO 2 – Neptunus Schiebroek 2

Verslag SHO 2 – Neptunus Schiebroek 2

SHO 2

2 - 3

Neptunus-Schiebroek 2

Competitie

1e klasse B

Datum

3 november 2018 11:45

Accommodatie

Sportpark Craeyenhout
Daal en Bergselaan 1 B
2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Vandaag stond de wedstrijd tegen SHO op het programma. Deze vereniging werd opgericht als Steeds Hooger, de toevoeging Oud-Beijerland volgde nadat binnen de KNVB al een club actief was met de naam Steeds Hooger. Onderweg naar Oud-Beijerland die hun wedstrijden spelen op sportcomplex De Kikkershoek waar ze sinds 1999 spelen. (Voorheen aan de Sportlaan) is het toch altijd weer spannend of iedereen het kan vinden, dat ze niet een verkeerde afslag nemen. En of ze netjes alle spullen meenemen. Maar uiteindelijk was iedereen veilig aangekomen.

De toon was al gezet op ons eigen complex aan de Hazelaarweg. Max onze aanvoerder, trainer A1, ex internationaal jong polen en amateur filosoof had weer een mooie oneliner deze morgen. Dit wordt een zes punten wedstrijd. En daar had hij weer gelijk in. Wij hadden evenveel punten. De top vier moet ook tegen elkaar. Het was dus aanhaken of afhaken. De clichés vlogen over de bar deze morgen. Het grote veld van SHO werkte vandaag in ons voordeel. SHO die hoog druk probeerde te zetten werd in de eerste tien minuten overklast en overbluft. Binnen die minuten kregen we drie grote kansen en SHO probeerde wel, maar het lukte niet. Door goed voetbal en mooie combinaties voetbalde we onder de druk vandaan. De nadrukkelijk aanwezige trainer van SHO probeerde via aanwijzingen de boel te corrigeren. Na 10 minuten speelde Kars de bal tegen de hand van de verdediger. En bij hands in de zestienmeter staat maar één straf. Tom ging net als vorige week achter de bal staan en schoot ondanks het vertragende spel van de keeper keurig tegen de netten. Neptunus-Schiebroek 2 ging verder waar het gebleven was. De ene aanvaller was nog mooier dan de andere. Combinaties waar 1x raken steeds meer een automatisme wordt waren een lust voor het oog. De trouwe supporters die ook weer naar Oud-Beijerland waren afgereisd genoten van een heerlijk herfstzonnetje en het getoonde spel. Na 25 minuten spelen was het nu een prachtige aanval over links. De sterk spelende Simon die een plaag was voor de verdediging vond rond het strafschopgebied Tom die de keeper ook bij deze bal kansloos liet. En de 2-0 was een feit. Daarna leverde het ons nog wel een aantal kansen op. Maar het geluk of de laatste pass zat dan net niet mee. De grootse kans was eigenlijk een terugspeelbal met het hoofd die nog net voor de lijn werd gepakt door Jesse. Het technische hard kon met tevredenheid terugkijken op de eerste helft. Je probeert voor een wedstrijd alles zo te organiseren dat iedereen alleen maar aan voetbal kan denken. De shirts worden door onze materiaalman Aart Visser keurig gewassen met Robijn Morgen Vris en ingepakt voor de wedstrijd. Zodat iedereen er netjes bijloopt en heerlijk fris ruikt. Daarna worden ze door een aantal vrijwilligers uit het team netjes opgehangen. Zodat ze alleen maar een schone onderbroek en handdoek mee hoeven te nemen voor na de wedstrijd. Die in sommige gevallen ook nog wel een worden vergeten. (Daar weet onze dokter in spe alles van)

Terug naar de wedstrijd. Wij wisten dat SHO uit de startblokken zouden komen. Thuis 2-0 achterstaan, dat wil je zeker goed maken. Ze kregen langzaam maar zeker iets meer grip op de wedstrijd. Nadat ze wat omzettingen hadden gedaan lukte het ze steeds beter om onder onze druk uit te voetballen. Helaas voor de sterk spelende middenvelder van SHO raakte hij geblesseerd. Met een brancard werd hij van het veld afgehaald. Laten we hopen dat het meevalt. Het spookte dan ook even door Mark zijn hoofd van een jaar geleden. Hij raakte toen geblesseerd aan zijn kruisband en een operatie en vele revalidatie uurtjes verder komt de rentree voor hem steeds dichterbij. Met meer en meer druk probeerde ze een goal te forceren, maar Sven onze rots in de branding zat overal tussen met hoofd, knie of zijn grote teen. De wedstrijd kabbelde verder en verder en de grootste kansen kwamen dan ook voor ons. Helaas miste we net de zorgvuldigheid of kracht om het tot een goed einde te brengen. En toen was opeens Kars daar, onze strijder met longen als een paard en de techniek van een verdediger werd aan onze rechterkant weggestuurd. Hij vond op zijn beurt Simon die zijn harde werken zag worden beloond met de 3-0. De wedstrijd zou dan ook nu eigenlijk in het slot moeten vallen. Maar als een duveltje uit een doosje werd er een bal op rechts voorbij onze verdediger gespeeld. En uit het niets met nog geen grote kans gehad stond het opeens 1-3. Gelukkig is er zat ervaring in de ploeg om dan niet in paniek te raken. En eigenlijk gingen we daarna vol voor de 4-1. Maar op de manier dat SHO de 1e maakte, gebeurde het niet veel later ook bij hun 2e. We maakte het ons uiteindelijk nog heel lastig doordat we SHO in leven hadden gelaten. Gelukkig bleef het bij de twee goals die ze maakte en namen we de 3 punten mee naar Rotterdam. Die 3 punten gingen in drie grote tassen in Max zijn auto. Net zoals 3 andere spelers. Helaas had Max tijdens de wedstrijd in Oud-Beijerland zijn lampen aan laten staan. En bij terugkomst bleek dat dit funest was voor zijn accu. Gelukkig was er een lieve dame met een auto waar je een huis voor kunt kopen bereid gevonden, om met de hulp van twee startkabels onze jongens op weg te helpen.

 

Jesse, Wesley, Freek, Sven, Nabil (Michael), Max, Sjors, Kars (Matty), Simon, Tom, Chirstian (Elgyn)

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!