1 - 0

MVV '27 2

1e klasse B

23 maart 2019 12:00

De weersvoorspellingen waren eindelijk weer eens wat beter dan de wind van afgelopen weken. Toch was het frisser dan van tevoren was gedacht. De heenwedstrijd tegen MVV’27 die we in januari speelde eindigde in 1-1. We wisten dus dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. We begonnen voortvarend. In 15 minuten tijd kregen we 3 grote kansen waar er zelfs nog 2 van wegens buitenspel werden afgekeurd.  Daarna raakte de klad een beetje in het spel. Veel energie werd er in het spel gelegd. Maar waar we het normaal van combineren moesten hebben gingen we nu lange ballen spelen wat niet te goede kwam aan het spel. Echt gevaarlijk werd MVV’27 niet, maar kregen wel steeds meer balbezit. Uiteindelijk waren er niet hele grote kansen. En gingen we met een 0-0 rusten.

Zo goed als dat we de eerste helft begonnen, zo goed begonnen we ook de 2e helft. En binnen vijf minuten maakte we de 1-0. Een ingooi van Michael kwam via Tom bij Nick. En met een prachtig hoog schot was de bal onhoudbaar. Stukje opluchting zorgde er ook voor dat we beter en beter gingen spelen. Langzaam maar zeker vloeide wel de energie uit het elftal. Er was nog een schot op de lat maar verder weinig gevaar. Wel raakte Jesse onze keeper nog geblesseerd nadat hij een bal prachtig uit de kruising pakte. Gelukkig was Ryan bereid gevonden om op de bank te komen zitten. Devi was namelijk donderdag geopereerd aan zijn knie en Jesse had wat last van zijn maag. Maar goed dat de selectie over 4 goeie keepers kan beschikken. Na de wedstrijd kwam ook het goeie nieuws dat concurrentie punten had verspeeld. En dat het daardoor ongekend spannend blijft bovenin de ranglijst.