Wie gaat er vandoor met de Periode?

Wie gaat er vandoor met de Periode?

Neptunus-Schiebroek 2

4 - 2

Brielle, VV 2

Competitie

1e klasse B

Datum

18 mei 2019 12:00

Accommodatie

Sportpark Craeyenhout
Daal en Bergselaan 1 B
2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Vandaag een topper op het programma. De topper tegen Brielle 2. Brielle die aan een enorme opmars is begonnen en langzaam maar zeker steeg op de ranglijst. En daar waar Brielle de punten pakte zaten wij de afgelopen periode in een kleine dip. Vandaag stond er dus veel op het spel. Namelijk de nacompetitie. We hadden aan één punt genoeg. Maar spelen op een gelijkspel, dat is nog nooit iemand gelukt. Brielle dat al jaren een mooie tegenstander is om tegen te spelen, en het positie spel goed beheerst. Maakt het altijd een boeiende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Twee sportieve teams tegen over elkaar. Helaas dacht de scheidsrechter daar anders over en gaf bij iedere vraag geel. De pot van de KNVB moet tenslotte ook gevuld worden.

Terug naar de wedstrijd. Brielle had zeker in het begin van de wedstrijd meer overwicht. Ze vonden goed de vrije man en wisten slim gebruik te maken van de ruimte. Na vijf minuten was het dan ook al raak. De spits die goed weg liep van zijn directe tegenstander en Jesse in de lange hoek verschalkte maakte de 0-1. Net iets te makkelijk maar de goal was een feit. Steeds beter en beter kwamen we terug in de wedstrijd. En kansen kwamen er. Een kopbal van Yousry of een schot van Nick. Ze misten net de kracht of nauwkeurigheid. Maar zoals in elke wedstrijd, de kansen komen er. Geduld en hard blijven werken dan loont het vanzelf. En onder toeziend oog van de nieuwe trainer Johan peper gingen we rusten.
Er werden wat omzettingen gedaan en een aantal dingen nog eens doorgesproken. Iedereen weet inmiddels wel hoe het gaat in de rust als er wat harde woorden vallen.

De omzettingen pakte goed uit. We kregen meer veld overwicht en maakte het Brielle in de opbouw enorm lastig. Dat resulteerde niet veel later in een goal. Een corner werd op prachtige wijze in de winkelhaak gekopt. Dat dit door een eigen speler werd gedaan mocht de pret niet drukken. Hoe jammer is het dan dat 5 minuten later we weer tegen een achterstand aan moeten kijken. Maar op dat moment dacht Kars, longen als een paard, coachend tot dat hij geen stem meer over heeft en vader in spe. Nu is het genoeg geweest. Hij had te lang droog gestaan zoals ik begreep. De bal belande aan de linker kant van het veld bij hem. Nou ja belande, op sublieme wijze plukte hij de bal uit de lucht. Zowel de tegenstander als zijn eigen medespelers hadden Kars dit nog nooit zien doen. En met een heerlijke schijnbeweging draaide hij weg bij de de verdediger die hier geen antwoord op had. En waar normaal de bal richting HCR gaat of dat het een ingooi wordt, schoot hij de bal heerlijk in de verre bovenhoek. Wat een wereld goal wat we de rest van de dag ook hebben moeten horen. Gelukkige gunt iedereen onze goed lachse kilometer vreter deze prachtige goal. Al werd naar gelang de dag vorderde en er meer bier genuttigd werd de goal ook nog mooier. Maar de aansluitingstreffer was daar. Daarna werd het aan beide kanten wat slordig. Kansen kwamen over en weer. De warmte ging misschien ook een kleine rol spelen en de krachten vloeide uit beide elftallen. Met nog tien minuten op de klok ontdeed Nick zich van zijn directe tegenstander. Op snelheid, techniek en kracht had hij de bal voor zijn goeie linker en beheerst beloonde hij zichzelf met een goal. De ban was gebroken bij Brielle. Ze probeerde wel, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Waarna Sjors als kers op de taart ook nog voor de 4-2 mocht tekenen. Beheerst en rustig plaatste hij de bal in het netje. Niet veel later floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen. Dat het 1e later op de dag via een houdini act ook nog het kampioenschap binnen sleepte. Maakte de dag compleet. Het harde werken van de staf wordt dan nog eens extra beloond. En zoals de slogan van de club is. Met elkaar, voor elkaar. Volgende week uit tegen Smitshoek die vandaag hebben verloren van sc Feyenoord die hiermee kampioen zijn geworden.

Jesse, Makeko (Sven), Thomas, Freek, Michael, Sjors, Lucas, Kars, Nick, Tom (Mark), Yousry (Matty)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!