ONA – Neptunus-Schiebroek 2 – 2 N-S wint na strafschoppen!

ONA 1

2 - 2

27 november 2018 20:00

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft op een zeer koude doordeweekse novemberavond in Gouda  in een gelijkopgaande niet hartverwarmende wedstrijd via strafschoppen de volgende ronde in de Palace Casino Cup bereikt.

Dit was vooral te danken aan doelman Angelo Spanjaart, die in de wedstrijd al diverse reddingen had verricht en in de strafschoppenreeks twee van de drie elfmeters stopte.

Pas na een kwartier was het eerste schot op doelman te noteren, die de Rotterdamse doelman onschadelijk maakte. Daarna was Tom Houtschilt tweemaal dicht bij een doelpunt. Net voor het half uur ging Tom Houtschilt goed door en schoot hij de bal door de benen van doelman E. van de Laan in het net 0 – 1. Kort erna kwam een zwabberbal op de Rotterdamse lat en vlak voor rust pakte Angelo Spanjaart van dichtbij een poging van de Goudse aanvallers.

Na de rust kwamen er vijf invallers in de Rotterdamse ploeg. Het werd er niet echt aantrekkelijker op.

Drie minuten in de tweede helft krulde M.Sluijter een vrije trap  netjes over de muur in de benedenhoek 1 – 1. Daarna waren er aan beide kanten wat kleine kansjes. Diverse Rotterdamse aanvallen werden helaas ten onrechte afgevlagd. Aan de andere kant was Angelo Spanjaart de sterkste in de een-op-een situatie. Drie minuten voor het einde maakte M. Benali van dichtbij 2 – 1. ONA dacht de buit binnen te hebben, maar een minuut later wist Daniël van Delft het hoofd van de meegekomen Mitchel van Wageningen te bereiken. Hij kopte knap de gelijkmaker binnen 2 – 2.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Mike Janssen 0-1        Strafschop ONA gestopt

Machiel Lourens 0-2  ONA 1-2

Daniël van Delft 1-3   Strafschop ONA gestopt

Tom Houtschilt 1-4    Einde wedstrijd

Scheidsrechter A.Kaptein gaf Mitchel van Wageningen een gele kaart, dat zonder gevolgen blijft.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Mitchel van Wageningen, Sven v.d. Berg, Roland van Deelen(46e min. Machiel Lourens), Volkan Unlu, Elroy Wijngaarde(46e min. Sjors te Duits), Chahine Lobiyed(46e min. Daniël v.Delft), Leroy v.Bueren(46e min. Mike Janssen), Paul Hoekstra(46e min. Stefan v.Diest), Tom Houtschilt