Nieuwe opzet Neptunus-Schiebroek Adema Toernooi 2014 een succes

Nieuwe opzet Neptunus-Schiebroek Adema Toernooi 2014 een succes

29 mei 2014 15:30

Martin van de Lindt en Leo Boer

Ondanks het feit dat het de koudste 29 mei ooit was, mogen we wel spreken van een wederom geslaagd Neptunus-Schiebroek Adema Toernooi. Niet alleen omdat er deze keer geen ‘last minute’ afmeldingen of dubbele inschrijvingen waren, maar zeker ook omdat de indeling in drie leeftijdscategorieën tot een beter wedstrijdverloop leidde.

Hoewel…., de 40-plussers van Team Biertje zagen dat in het begin toch wel wat anders. Maar goed, uiteindelijk werd de soep niet zo heet gegeten als zij werd opgediend en gelukkig deden deze Oudgedienden hun naam al snel eer aan. Ofschoon in deze poule op voorhand de beste kansen aan The Scousers werden toegedicht, was het toch Team Bassant dat met de eer ging strijken en het Vaatje in ontvangst mocht nemen. En dat voor het derde jaar op rij. Proficiat mannen!!

In de poule van de Jongere Ouderen van 30-40 jaar was de hoofdprijs eveneens voor een meervoudig winnaar, namelijk René’s Mix. De toernooiwinst werd niet in de laatste plaats veilig gesteld door een werkelijk fabelachtig doelpunt van uitblinker Jaap ‘Opposuits’ Buitelaar. Als Louis dit had gezien, had Van Persie het wel kunnen schudden. Het in deze poule debuterende (Oud) Unicum kwam nog wat ervaring met de combinatie ‘drank en bal’ tekort, maar zal volgend jaar zeker een gooi naar de hoofdprijs gaan doen (zo verwachten zij zelf).

De Poule van de Jeugd van 20-30 jaar werd gekenmerkt door wedstrijden die op het scherpst van de sportieve snede werden uitgevochten en van een bijzonder hoog niveau waren. Het publiek stond daar dan ook ademloos toe te kijken. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleken Ommoord010 en Aeolus in punten gelijk te zijn geëindigd. Na een rekenexercitie van de heren zelf en een nauwgezette controle door Leo en Martin bleek Ommoord010 met één doelpunt verschil aan het langste eind te hebben getrokken.

Nadat Rob op vakkundige wijze de prijsuitreiking had verzorgd, en ook het barpersoneel en de scheidsen in de bloemetjes had gezet, bleef muziekman Gypsy nog even lekker doordraaien en werden er een stuk of negentig Chineesjes soldaat gemaakt.

Uiteraard heeft het toernooi alleen weer een succes kunnen worden door de inzet van iedereen binnen en buiten de lijnen. Zonder ook maar iemand te kort te willen doen, wil de Toernooi Directie de prestatie van René en zijn Bar Team toch nog eens extra benadrukken. Vanaf 8.45u uur tot ver na de soldaat gemaakte Chinezen heeft het Bar Team zich het vuur uit de sloffen gelopen om iedereen te bedienen. Hele Grote Klasse!!! Ook nog een speciaal woord van dank voor Sander ‘de Wokkel’ van wiens netwerk de Toernooi Directie ook deze toernooi editie weer dankbaar gebruik heeft gemaakt.

Rest ons tot slot iedereen te bedanken voor welke bijdrage dan ook en we hopen alle teams en toeschouwers volgend jaar weer te mogen begroeten.
Op naar de volgende Hemelvaartsdag: donderdag 14 mei 2015.

Martin en Leo

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!