Neptunus-Schiebroek Adema Toernooi 2015: een Topdag

Neptunus-Schiebroek Adema Toernooi 2015: een Topdag

14 mei 2015 15:30

Martin van de Lindt en Leo Boer

Ondanks het feit dat er deze keer een wel erge ‘last minute’ afmelding te betreuren viel, was het Neptunus-Schiebroek Adema Toernooi 2015 een Topdag. De Rekenmeesters flansten snel een Nieuw Schemaatje in elkaar, de Zon scheen uitbundig, het Bier stroomde overvloedig, de Jongste Toeschouwers dansten van plezier op het Springkussen, DJ Jordy was in Bloedvorm, Jordy’s vader Leo dirigeerde de ploegen soepeltjes van en naar het veld, en de wedstrijden waren van een ongekend Hoog Niveau. Althans, dat laatste wordt beweerd.

In de Nostalgie Poule van 40 jaar en ouder deed Team Bassant een Wanhopige Poging om voor het vierde jaar op rij de Eerste Prijs te bemachtigen. Vooraf werden zeker ook kansen toegedicht aan oudgedienden als DHZ Kozijnen, The Scousers, de Oude Meesters en Team Grambow. Zij hadden echter niet gerekend op de debutant in deze poule: Unicum. Oude Tijden van Glorie herleefden, zodat de Unicummers er met de Bierprijs tussenuit knepen.

In de Poule van de Jongere Ouderen van 30-40 jaar was de hoofdprijs voor een Oude Bekende Winnaar, namelijk Shirtwinkel Halvegaren. De mannen hadden kennelijk niet te lijden gehad van hun Lange Tocht uit het Verre Friesland en balden (en dansten) er lustig op los. Naar verluidt hebben zij het Nachtleven van Rotterdam nog even onveilig gemaakt om vervolgens een Uiltje te knappen in één van de kleedkamers. Deze keer dus geen hoofdprijs voor bijvoorbeeld meervoudig winnaar René’s Mix of voor de altijd aanwezige Wikkies van Sander ‘de Wokkel’. Ook Café 243, Schiebroek ’94, Remix en Zestienhoven 9 hapten tegen de Onze Friese Vrienden naar adem (en in het Bier).

De Poule van de Toekomst van 20-30 jaar werd geteisterd door twee afmeldingen, waarvan één op een Te Laat Moment. Het mocht de Pret niet drukken, want de overige vijf teams zorgden voor een Ongekend Spektakel. De Vonken spatten er vanaf. Uiteindelijk gingen de Talenten van Jan D Swart met de Bierprijs aan de haal. Hierbij Ommoord, Het Verwijfde Vijfde, De Titelverdedigers en FC Khalid achter zich latend.

Nadat Ruud op vakkundige wijze de prijsuitreiking had verzorgd, en ook het barpersoneel en de scheidsen in de bloemetjes had gezet, werden er maar liefst 117 Chineesjes omgelegd. Daarna gooiden de Muziekmannen Jordy en Leo, die de hele dag voor een Perfecte Muzikale Omlijsting en Wedstrijd Begeleiding hadden gezorgd, er nog even flink de Beuk in, wat leidde tot een Onvervalste Pogo.

Uiteraard heeft het toernooi alleen weer een succes kunnen worden dankzij de inzet van iedereen binnen en buiten de lijnen. Zonder ook maar iemand te kort te willen doen, wil de Toernooi Directie René en zijn Bar Team toch nog even in het Zonnetje zetten. Vanaf 8.45u uur tot ver na de Omgelegde Chinezen heeft het Bar Team zich een Slag in de Rondte gewerkt om iedereen te bedienen: jullie waren weer geweldig!!!!

Rest ons tot slot iedereen te bedanken voor welke bijdrage dan ook en we hopen alle teams, scheidsrechters, toeschouwers en mee-eters volgend jaar weer te mogen begroeten.

Op naar de volgende Hemelvaartsdag: donderdag 5 mei 2016.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!