Voetbalkamp 2013 Neptunus-Schiebroek

Voetbalkamp 2013 Neptunus-Schiebroek

12 april 2013 14:45


Vrijdag 12 april 2013, 17.00 uur: Ja hoor het was zo ver! De bus vertrok richting Esbeek voor een superleuk voetbalkamp. Gelukkig hadden we een gezellige chauffeur zodat we, ondanks wat file, toch vrolijk om 19.15 uur bij kamphuis “De Kievit” aankwamen.

Vrijdag 12 april 2013, 17.00 uur: Ja hoor het was zo ver! De bus vertrok richting Esbeek voor een superleuk voetbalkamp. Gelukkig hadden we een gezellige chauffeur zodat we, ondanks wat file, toch vrolijk om 19.15 uur bij kamphuis “De Kievit” aankwamen. Nadat de slaapplaatsen verdeeld waren stond het eten klaar: heerlijke macaroni met kaas. Daarna even vrij spelen en natuurlijk moest het kampvuur meteen aan. Na de laatste voorbereidingen begon het dierengeluidenspel. Erg leuk om te horen hoe de leiding denkt dat bepaalde dieren klinken! Bij terugkeer in het kamphuis kreeg iedereen een broodje knakworst en een beker warme chocolademelk. Een deel van de D en C hadden wel erg veel moeite met in slaap komen, dus besloten Ron en Diego deze nachtbrakers nog even het bos mee in te nemen voor een stevige wandeling. Gelukkig hielp dit wel en was het na terugkomst wel rustig. En uiteindelijk zelfs stil. Een aantal van de leiding hield het nog wat langer uit maar uiteindelijk was het hele huis in rust.

Zaterdagmorgen werd iedereen op zijn gemakje wakker. Er stond een lekker ontbijt klaar om negen uur. Een aantal kinderen had er toen al een uurtje buitenspelen (voetballen!) opzitten. Na het eten kwamen er mensen een grote survivalbaan en voetbalkooi brengen. Natuurlijk met grote pompen om ze op te blazen. Daarnaast waren er nog vier spellen : hooghouden, eierrace, touwtrekken en een hindernissenparcours. De groepjes bestonden uit kinderen van alle leeftijden door elkaar. Er werd fanatiek meegedaan, maar ook veel gelachen. Het weer zat gelukkig mee. Als lunch was er heerlijk vers brood met allerlei soorten beleg. En natuurlijk de ananassen van Frank!!!!

’s Middags was er lekker tijd voor de kinderen zelf. Dus werd het survivalluchtkussen intensief gebruikt en uiteraard werd er veel gevoetbald. Ondertussen ging er een ploeg van de leiding het bos in om alles klaar te zetten voor de spokentocht. Het werd een aardig spannende route! Maar eerst lekker friet eten met een frikadel, kroket of bittergarnituur. Na het eten werd de spokenroute door de groepsleiders verkend zodat ze ’s avonds wisten wat hun groepje te wachten stond.

Iedereen liep met de spokentocht met zijn leeftijd/teamgenootjes. Zo konden we bij de kleintjes iets rustiger aan doen dan bij de grotere kinderen. Ik moet zeggen dat de “spoken”erg veel lol gehad hebben, maar ook de kinderen vonden het ondanks dat ze soms wel erg schrokken, gelukkig wel leuk. Het laat naar bed gaan van vrijdag en het spannende spel zorgden er voor dat de F en de E bij terugkomst van de C en D, al heerlijk lagen te slapen. Bij de oudere kinderen bleef het iets langer onrustig.

Doordat de F en E zo heerlijk hadden geslapen stonden ze zondag al lekker om iets over zevenen te voetballen! Om negen uur was er een echt zondags ontbijt met croissantjes en een gekookt eitje. Heerlijk.

Rond elf uur werd er gestart met het voetbaltoernooi. Hier ook gemengde groepjes. Eerst had iedereen poulewedstrijdjes. Daarna was er lunch: Pannenkoeken!!!! Na de lunch waren de wedstrijden om de 5e en 6e plaats, de 3e en 4e plaats en natuurlijk de finale.Helaas was deze kampdag toen al bijna ten einde. Nog even alle laatste spullen bij elkaar zoeken en een lekkere koek of zakje chips eten en daar was de bus alweer.

De terugreis verliep voorspoedig en rond 16.15 waren we terug op de club. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis om lekker vroeg te gaan slapen.

We willen ook nog even zeggen dat we erg trots zijn op de kinderen. Op iedereen maar met name ook de oudsten. Ze hebben een fijne bijdrage geleverd aan dit kamp. Super !
We hopen dat iedereen een leuk kamp heeft gehad. Volgend jaar gaan we weer!!!
Klik hier voor de foto's: https://myalbum.com/album/pFlcXdTXtoQ5

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!