Jeugdkamp 2014

Jeugdkamp 2014

16 mei 2014 14:30


Veilig, maar vermoeid, weer allemaal terug.

Vrijdag 16 mei

Land van de Hilver heet het hier. Esbeek om meer precies te zijn. Bij Hilvarenbeek rechtsaf en dan ben je er zo. Jammer alleen dat niet elk tomtom dat in de gaten heeft en nou juist dat navigatiesysteem in onze bus zit. We nemen de toeristische route waardoor we - met de files er nog bij - flink laat aankomen. Maar goed, zo zie je weer eens wat. Dat Land van Hilver mag er best zijn. En het weer is ook nog eens prima. En had ik al verteld dat we vanavond toch extra laat naar bed mogen? Nou dan!

De patat gaat er na onze omweg wel in. Net als de kroketten en frikadellen. Gezond? Nee, maar wel lekker. En trouwens, die vette hap lopen we er straks wel weer af, want die voetbalvelden liggen hier niet voor niks.

Straks worden we weer het bos ingestuurd. Niet omdat onze tomtom blijft haperen, maar we hebben nog de ‘ zaak van de vermoorde circusdirecteur’ op te lossen. Een soort Cluedo, maar dan met echte mensen. Spannend! Zo lang we de weg maar terug kunnen vinden…

En daarna lekker met zijn allen de slaapzaal in. F’jes bij de F’jes, E’tjes bij de E’tjes, meiden bij de meiden, etc. We hebben onze bedden al netjes opgemaakt, dus dat slapen gaat straks wel lukken.

Zaterdag 17 mei

Die moordzaak is nog niet zo eenvoudig op te lossen. In het bos kregen we gisteravond wel de nodig aanwijzingen, maar een hoofdverdachte hebben we nog niet. Is het de clown, de koorddanseres of toch de leeuwentemmer? Zal je zien dat het straks de jongleur blijkt te zijn, al was hij wel het meeste van streek van de moord. ‘ Oh nee, oh nee,’ gilde hij daar in het donkere bos de hele tijd. Eerlijk gezegd was het best een beetje eng. Gelukkig liepen we in groepjes en hebben we alle getuigen kunnen vinden – en verhoren!

Ik zal maar niet zeggen hoe laat het was toen we bij terugkomst in De Kievit als beloning voor onze inspanningen een broodje worst kregen. Waarom zou ik al die ouders ongerust maken? Of er nog een beetje fatsoenlijk geslapen is? Uiteindelijk wel…

Maar dit hoofdstuk gaat over dag twee en die begon ondanks ‘ the night before’ behoorlijk vroeg. Pluk de dag is het motto hier in Esbeek, zeker met dit geweldige weer. Dan ga je eerst even een potje voetballen voor je gaat ontbijten om vervolgens te beginnen aan de sportdag. En dan heb ik het alleen nog maar over het programma voor de lunch.

Als we opnieuw hebben gegeten, mogen we het rustig aan doen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we stil blijven zitten. In de bikkende zon spelen we vrolijk verder. Hoe we dat volhouden in de hitte? Genoeg drinken en af en toe met je blote bast over de kletsnatte buikschuifbaan die we op het grasveld hebben uitgerold. Blij dat ik glij!

Nu even snel wat spullen opruimen en we kunnen aan de bbq. De rooksignalen over het terras beloven veel goeds. En we hebben wel een goedgevulde maag nodig voor we vanavond opnieuw het bos in gaan. We hebben immers nog een zaak op te lossen

Zondag 18 mei

Met de letselschade valt het allemaal wel mee. Een paar kneuzinkjes na iets te enthousiast gebruik van het springkussen en dat is het wel. Mels heeft een tikkie gehad en loopt op krukken, maar hij had al last van zijn knie dus dat telt niet als ‘kampschade’. De meeste kids stappen straks vermoeid maar kerngezond de bus in. Waren alle volwassenen ook maar zo voorzichtig…

Helle is geblesseerd geraakt aan haar hand na een overmoedige buikschuiver op zaterdag. Dapper dat ze probeerde, maar pijnlijk is het wel. Gelukkig is ze een taaie en hoor je haar niet klagen. Die dendert gewoon door. Hulde!

Afgelopen nacht kwamen we haar nog tegen in het bos en deelde ze in haar kraampje popcorn uit. Dat konden we wel gebruiken, want spannend was onze ‘spokentocht’ wel. Zeg maar gerust eng. Vooral Ron joeg ons de stuipen op het lijf toen hij schreeuwend achter die boom vandaan kwam. En dan al die bloederige gezichten van de jongleur, de clown, de koorddanseres en de andere verdachten. Brrrr. Het is maar goed dat we zo moe waren dat we bij terugkeer meteen als een blok in slaap zijn gevallen.

Een goede nachtrust konden we wel gebruiken, want op deze laatste dag staat er een voetbaltoernooi op het programma. Feyenoord wint bij de F- en E’tjes, Benfica is de beste van de D-, C- en B-pupillen. Levert ze toch maar mooi een knots van een gouden medaille op.

Het opruimen gaat ons ook best aardig af. De berg gevonden voorwerpen is heus niet zo hoog. Hoeven we straks thuis ook niet zo veel uit te leggen. Vanavond voor de verandering maar eens vroeg naar bed. De stoere verhalen vertellen we later nog wel een keer.

Het was een heerlijk weekend.

PS: Het was trouwens de jongleur!

Klik hier voor de foto's.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!