Jeugdkamp 2015

Jeugdkamp 2015

1 mei 2015 14:30


Het was weer genieten op De Kievit.

Vrijdag :
Iets te laat vertrokken, maar gelukkig een buschauffeur die wel de weg wist. Bij aankomst heeft iedereen eerst de tassen uitgepakt en de bedden uitgezocht. De kinderen zijn in 7 teams van 10 kinderen verdeeld, met deze teamleden moesten ze in het weekend de opdrachten uitvoeren. Nadat we lekker soep met snacks haddenn gegeten mochten de kinderen nog even vrij spelen.

Tegen de schemering werd iedereen naar binnen geroepen en ging het spel beginnen. Dit jaar was het thema piraten. De kinderen kregen een, voor sommige best wel spannend, scheepsverslag te horen van kapitein Koppige Karel en zijn maten. Vooral van sommige geluidsfragmenten was het even schrikken geblazen. Na het verslag mochten de teams hun eigen piraten vlag maken. Deze vlaggen werden later gebruikt voor de vlaggenroof. De vlaggen werden door de leiding verstopt en de teams mochten deze zoeken in het bos. De eerste ronde was vlot voorbij, dus werden de vlaggen iets beter verstopt. Iemand had één vlag zo goed verstopt dat geen van de teams deze kon vinden. Diegene die de vlag verstopt had trouwens ook niet.

Na de vlaggenroof weer terug naar het kamphuis voor drinken en daarna snel naar bed. Alle kinderen zijn uiteraard direct gaan slapen haha. Gelukkig is dit niet waar, ze hebben tot diep in de nacht de beest uitgehangen, sommige kinderen wilden eigenlijk helemaal niet slapen, helaas voor hun heeft de slaap uiteindelijk gewonnen.

Zaterdag :
Iedereen was behoorlijk vroeg wakker en het weer was redelijk goed. Zoals trouwens heel het weekend, terwijl de weersverwachting niet best was.

Na het ontbijt mocht iedereen weer vrij spelen zodat de leiding de opdrachten konden opzetten voor de sportdag. Dit jaar hadden we een stormbaan van maar liefst 35 meter, helaas was het niet goed gecommuniceerd dat we deze zelf moesten opzetten. Gelukkig hadden we genoeg sterke mannen en vrouwen en was dit snel gefikst.

De teams moesten allerlei piraten opdrachten uitvoeren, zoals beschuitfluiten, voetballen met een ooglap, het aanlegspel, kanonschieten (hier moest het ene team het schip, wat eigenlijk een stuk behang tussen 2 doelpalen was, verdedigen. Het andere team moest het behang met ballen kapot schieten ) en een hindernisbaan (1 speler was geblinddoekt en de rest moest opdrachten geven zoals stuurboord en bakboord). De stormbaan liep als een rode draad door de spellen heen, steeds moesten 2 teams het tegen elkaar opnemen en de rest van de teams moesten aanmoedigen. Tussendoor nog pannenkoeken gegeten.

In de avond hebben we lekker chinees gegeten. Toen het donker was moesten de teams een speurtocht afleggen door het bos. In het bos waren uiteraard piraten die opdrachten of raadsels voor de kinderen hadden. Bij een goed uitgevoerde opdracht, zoals schat zoeken met een echte metaalzoeker en spijkerslaan in een blok hout of een goed antwoord kregen de teams een envelop met letters. Deze letters konden de volgende dag gebruikt worden om een naam van te maken.
Deze nacht sliepen de kinderen eerder dan de vrijdag, wat logisch was na al de vermoeiende opdrachten.

Zondag :
Deze ochtend werden de kinderen vroeg wakker gemaakt door een aantal, op hol geslagen, leiders met potten en pannen. De kinderen werden even wakker met een blik van “wat een malloten” om daarna weer in een diepe slaap te vallen.

Daarna was er, later dan normaal, ontbijt. Uiteraard met een lekker eitje.
Nadat de kinderen op het terrein met een echte schatkaart een schat hadden gezocht, was het piratenthema voorbij. Voor het uitzoeken van de letters uit de enveloppen was helaas geen tijd meer.

Het voetbaltoernooi kon beginnen, er werden teams gemaakt, indeling op leeftijd, en de strijd kon beginnen. Het weer zat deze dag gelukkig ook weer mee. Na het toernooi werden we verrast met een bezoek van een echte sjeik die in Nederland was om talent te scouten, nou voor talent zit hij bij Neptunus Schiebroek goed. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de sjeik te vragen de prijsuitreiking te verrichten. Na de prijsuitreiking zat het weekend er al weer op en moest iedereen zijn spullen alweer inpakken.

De organisatie en leiding kunnen weer terugkijken op een heel leuk en geslaagd weekend.
We hopen dat iedereen volgend jaar weer van de partij is!

Foto's van het jeugdkamp vindt u hier.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!